Aeg on vekslid välja lunastada!:)
Kingitus oma teema idee autorile:
Rikkus, Edu ja Armastus
Naine tuli majast välja ja nägin kolme pika valge habemega vana meest õues istumas.
Ta ei tundnud neid. Ta ütles: "Ma ei tea, kes te olete, kuid arvatavasti on teil kõhud tühjad. Tulge palun sisse ja sööge midagi!”
"Kas peremees on kodus?" küsisid võõrad.
"Ei ole,“ vastas naine. "Ta on tööl."
Siis ei saa me tulla," ütlesid mehed.
Õhtul, kui peremees koju tuli, jutustas naine talle, mis oli juhtunud.
"Mine ütle neile, et olen nüüd kodus ja palu nad sisse!" ütles mees.
Naine läks ning kutsus võõrad sisse.
"Me ei lähe majja üheskoos!" ütlesid külalised.
Miks? "küsis naine.
Üks vanadest meestest hakkas rääkima: "Tema nimi on Rikkus," ja ta osutas käega ühele oma sõpradest.
Siis näitas ta teise poole:”Tema on Edu. Ja mina olen Armastus.
Ning lisas: "Nüüd mine ja pea oma mehega nõu, keda te meist kolmest soovite võõrustada oma kodus."
Naine läks ja ütles mehele edasi, mida ta oli kuulnud.
Too oli ülirõõmus. "Kui tore!" hüüdis ta. "Kui see nii on, siis kutsume Rikkuse!”
Tulgu ja täitku meie kodu rikkusega!"
Kuid naine ei nõustunud. "Mu kallis, miks me ei võiks kutsuda Edu?"
Nende minia, kes jutuajamist eemalt pealt oli kuulnud, astus nüüd ligi ja ütles:
"Kas poleks parem kutsuda hoopis Armastus? Meie kodu oleks siis armastust täis!"
“Olgu! Võtame minia nõu kuulda," ütles mees naisele. "Mine välja ja kutsu Armastus sisse!"
Naine läks välja ja küsis meestelt: "Öelge, kes teist on Armastus? Palun, tulge teie ja olge meie külaline!"
Armastus tõusis püsti ja hakkas maja poole astuma.
Teised kaks tõusid samuti ja järgnesid talle.
Naine küsis neilt üllatunult: "Ma kutsusin ainult Armastuse. Miks teie tulete?"
Mõlemad vastasid koos: "Kui te oleksite kutsunud Rikkuse või Edu, oleksid teised kaks välja jäänud, aga kuna te kutsusite Armastuse, siis tuleme meie ka, sest me käime temaga igal pool kaasas. Kus on armastust, seal on ka rikkust ja edu!"