Ökonurk
õige kookosõli
trt 23. veebruar 2011, kl 22.25 |
six 24. veebruar 2011, kl 08.11 |
trt 24. veebruar 2011, kl 12.01 |
six 25. veebruar 2011, kl 08.45 |
ei ole 25. veebruar 2011, kl 14.33 |
Mina käisin praegu kapis nuusutamas - seal on täiesti tahke kookosõli, millel pole mingit kookose lõhna. Ja üles soojenedes ka ei ole. Koostis: 100% coconut oil. Rafineerituse ja odöriseerituse kohta andmed puuduvad. Ostsin Tallinna kaupsi toiduosakonnast. Kui trt on näinud lõhnavat kookosõli, millel on peal silt deodorized, siis tasub kaaluda võimalust, et kookosõli tootjamaa sildidisainerid ehk ei mõika väga hästi inglišši ja arvavad, et deodorized tähendab hoopis lõhnastatud, paralleel sõnaga deodorant, mille kohta meie ka kipume arvama, et lõhnastab, kuigi tegelikult peaks hoopis higilõhna ära võtma. Ei usu mina hästi, et puhas õli iseenesest kookose järgi lõhnab. Valdav enamus õlisid (v a eeterlikud) ei lõhna just selle taime järele, millest nad tehtud on... kiika kööki - ei ole seal oliivõli oliivi lõhnaga ega rapsiõli rapsi lõhnaga. Mul on iga päev kasutusel näkku määrimiseks avokaadoõli - mingit avokaado lõhna ei ole.
coco 25. veebruar 2011, kl 14.56 |
minu extra virgin kookosõli lõhnab küll väga mõnusalt. on tõesti olemas ka lõhnatud variandid aga ma küll ei tea kuidads see lõhn ära võetakse. need vist ikka rafineeritud. muidu virgini on alati juurde kirjutatud midagi sellist- sweet coconut scent and flavor. omletile jääb ka selline mõnus õrn kookose maitse!
mumm 25. veebruar 2011, kl 17.58 |
onon 25. veebruar 2011, kl 23.25 |
"toores" oliiviõli lõhnab just oliivide järele (nende, mis puust on võetud, mitte konserveeritute, muidugi), kookosõli lõhnab kookose järgi ja kui turul väheke ringi vaatad, siis leiad ka rafineerimata rapsiõli, millel on oma spetsiifiline ja üldse mitte nõrk lõhn. Ei saa päris hästi aru, mida "ei ole" puhta õli all mõtleb aga 100% ja/või ökoloogiline küll ei tähenda, et lõhna ei ole. Ilma lõhnata oleks kookosõli vast siis, kui seal oleks alles ainult kookoses leiduvad rasvhapped aga kõigi muude ainete totaalne eemaldamine ei ole üldjuhul mõttekas (aga on võimalik, nagu lõhnatustatud variantide puhul näha).
Loomulikult ei lõhna nt rafineerimata päevalilleõli samamoodi kui päevalille õis, sest terves taimes on hulk muid (nt veeslahustuvaid või väga kiirelt lagunevaid) lõhnavaid aineid, mis valmis õli sisse ei jää.
Loomulikult ei lõhna nt rafineerimata päevalilleõli samamoodi kui päevalille õis, sest terves taimes on hulk muid (nt veeslahustuvaid või väga kiirelt lagunevaid) lõhnavaid aineid, mis valmis õli sisse ei jää.
hmm 26. veebruar 2011, kl 17.53 |
mina ostsin enda arust rafineerimata kookosõli (vähemalt nii oli kirjas kodulehel), aga on ka ilma lõhnata, kuid tahke (sulab käte vahel).
kuskilt lugesin, et pidi olema vahe, kas õli on rafineeritud või fraktsioneeritud...aga tõpselt ei mäleda, mis see vahe oli. fraktsioneeritud ei ole vist rafineeritud, kuid maitse ja lõhn on eemaldatud. see rapunzeli kookosõli, mis ma ostsin, peakski olema siis see fraktsioneeritud variant (aga mitte rafineeritud)...saa siis aru....
kuskilt lugesin, et pidi olema vahe, kas õli on rafineeritud või fraktsioneeritud...aga tõpselt ei mäleda, mis see vahe oli. fraktsioneeritud ei ole vist rafineeritud, kuid maitse ja lõhn on eemaldatud. see rapunzeli kookosõli, mis ma ostsin, peakski olema siis see fraktsioneeritud variant (aga mitte rafineeritud)...saa siis aru....
kia 27. veebruar 2011, kl 23.28 |
Kris. 12. märts 2011, kl 23.25 |
maria 02. aprill 2011, kl 12.44 |
six 03. aprill 2011, kl 10.31 |
Avameelne 03. aprill 2011, kl 10.40 |
maria 03. aprill 2011, kl 10.51 |
di 05. aprill 2011, kl 12.51 |
maria 05. aprill 2011, kl 16.14 |
mina 05. aprill 2011, kl 21.47 |
karin 06. aprill 2011, kl 12.22 |
to karin 06. aprill 2011, kl 14.53 |
jalou 24. aprill 2011, kl 17.35 |
reeli 11. jaanuar 2012, kl 15.56 |
xs 19. märts 2012, kl 22.14 |
Vastused teie küsimustele 25. september 2012, kl 23.57 |
Kookosõlisid liigitatakse lähtudes puhastatuse astmest. Virgin coconut oil ehk külmpress kookosõli on pressitud värsketest kookosepähklitest. Erinevalt oliiviõlist puuduvad kookoseõlil standardid, mille alusel saaks vahet teha Virgin või Extra Virgin kookosõlil.
Rafineerimata kookosõli on puhastamata, toodetud külmpressmeetodil ja tihti ei ole õli ka filtreeritud. Niisugune õli on iseloomuliku lõhna ja erilise maitsega. Tervisele kõige kasulikum ongi just sedatüüpi kookosõli. Rafineeritud kookoseõli on valgendatud ja sellest iseloomulik on lõhn ja maitse eemaldatud.
Fraktsioneeritud õli saadakse täisõli fraktsioneerimisel, mille käigus eemaldatakse enamik pika-ahela triglütseriididest, mille tulemusel jääb alles vaid küllastatud rasv. Kuna see õli on täielikult küllastatud, fraktsioneeritud, on see veelgi stabiilsem, kuumutamisele vastupidavam ning säilib kauem.
Allikas: Via Naturale, link http://www.vianaturale.ee/kookosoli
Rafineerimata kookosõli on puhastamata, toodetud külmpressmeetodil ja tihti ei ole õli ka filtreeritud. Niisugune õli on iseloomuliku lõhna ja erilise maitsega. Tervisele kõige kasulikum ongi just sedatüüpi kookosõli. Rafineeritud kookoseõli on valgendatud ja sellest iseloomulik on lõhn ja maitse eemaldatud.
Fraktsioneeritud õli saadakse täisõli fraktsioneerimisel, mille käigus eemaldatakse enamik pika-ahela triglütseriididest, mille tulemusel jääb alles vaid küllastatud rasv. Kuna see õli on täielikult küllastatud, fraktsioneeritud, on see veelgi stabiilsem, kuumutamisele vastupidavam ning säilib kauem.
Allikas: Via Naturale, link http://www.vianaturale.ee/kookosoli
eke 14. oktoober 2012, kl 00.08 |
Gelis 12. august 2013, kl 21.20 |
Tere!
Parem Tervis OÜ impordib Indiast Eestisse orgaanilist külmpress kookosõli.
Orgaaniline külmpress kookosõli on taimne õli, mida pressitakse kookospähkli viljalihast. Ideaalne praadimiseks ja küpsetamiseks. Soodustab seedimist. Toetab immmuunsüsteemi. Annab jõudu ja energiat. On hea juustele ja nahale. Sobib kasutada ka massaažiõlina. (450ml)
Tutvuge ka facebooki lehega:
https://www.facebook.com/pages/Parem-Tervis-O%C3%9C/1403102779902693?ref=hl
Parem Tervis OÜ impordib Indiast Eestisse orgaanilist külmpress kookosõli.
Orgaaniline külmpress kookosõli on taimne õli, mida pressitakse kookospähkli viljalihast. Ideaalne praadimiseks ja küpsetamiseks. Soodustab seedimist. Toetab immmuunsüsteemi. Annab jõudu ja energiat. On hea juustele ja nahale. Sobib kasutada ka massaažiõlina. (450ml)
Tutvuge ka facebooki lehega:
https://www.facebook.com/pages/Parem-Tervis-O%C3%9C/1403102779902693?ref=hl
:) 14. september 2013, kl 16.42 |
kookoseõli on tahkes vormis teatud kraadidega, suvel on näiteks koguaeg õlina mul purgis, sest nii soe on toas. Rafineerimata kookosõli on õige, millel on ka õrn kookoselõhn juures. Ja kookosõli tuleb kindlasti tarbida koos omega 3 sisaldavate toitudega, sest kookoseõlis on ainult omega 6, aga keha peab omega 3 saama rohkem, kui omega 6.
mitte reklaam 26. november 2013, kl 11.31 |
viimasele 26. november 2013, kl 13.39 |
Lisa postitus