Kookosõlisid liigitatakse lähtudes puhastatuse astmest. Virgin coconut oil ehk külmpress kookosõli on pressitud värsketest kookosepähklitest. Erinevalt oliiviõlist puuduvad kookoseõlil standardid, mille alusel saaks vahet teha Virgin või Extra Virgin kookosõlil.
Rafineerimata kookosõli on puhastamata, toodetud külmpressmeetodil ja tihti ei ole õli ka filtreeritud. Niisugune õli on iseloomuliku lõhna ja erilise maitsega. Tervisele kõige kasulikum ongi just sedatüüpi kookosõli. Rafineeritud kookoseõli on valgendatud ja sellest iseloomulik on lõhn ja maitse eemaldatud.
Fraktsioneeritud õli saadakse täisõli fraktsioneerimisel, mille käigus eemaldatakse enamik pika-ahela triglütseriididest, mille tulemusel jääb alles vaid küllastatud rasv. Kuna see õli on täielikult küllastatud, fraktsioneeritud, on see veelgi stabiilsem, kuumutamisele vastupidavam ning säilib kauem.
Allikas: Via Naturale, link http://www.vianaturale.ee/kookosoli