Ma ei tea, ma ei tahaks lihtsalt niisama midagi halvasti öelda, aga päris tõsiselt, sa teed pojale väga suure karuteene, kui teda niimoodi mammatad ja piltlikult öeldes tissi otsas hoiad, kuigi ta on juba mees, mitte enam väike abitu poisikene. Ma saan aru, et kui poiss on väga häbelik ja kogenematu ning palus emal nö. toeks kaasa tulla, aga kui veel poeg ise ei tahtnud ema kaasa, no andke andeks, see on juba mingi "Psühho" stenaarium, kus võimukas ja ülihoolitsev mamma pühib veel 30-aastasel mehel ka peput ja nuuskab nina. Lase oma lapsel, eriti veel poisslapsel, ometi täiskasvanuks saada! Ma kujutan ette, et panid oma poja väga piinlikusse olukorda, kui minu ema minuga niimoodi kuhugi poolvägisi kaasa roniks ning minu eest räägiks ja emalõvi mängiks, kuigi mina seda ei soovi, siis oleks mul siiralt häbi ja ma tunneksin end nagu saamatu idioot, kes ise ei suuda enda eest rääkida ega kuskil üksi käia. Kujutan ette, et poeg tundis end sinu pärast väga ebamugavalt ja halvasti nii konsultandi kui kõigi teiste sealviibivate inimeste ees.
Lisaks takistad sa pojal konkeetselt leidmast uut tööd, sest tööd otsib talle ju ka seesama konsultant, aga miks ta peaks kuhugi töökohale sinu poega soovitama, kui ta on näinud, et poeg on täiesti abitu memmemuna, kes ei suuda üksi väljaski käia ega enda eest rääkida? Kas sina soovitaksid sellist inimest kuhugi firmasse tööle? Ei soovitaks ju. Konsultant arvab, et poeg ei suuda üksinda töövestluselegi minna, rääkimata sellest, et ta suudaks mingit head tööd teha, loomulikult ei soovita ta sellist inimest kuhugi tööle.
Ma saan aru, et armastad oma poega ja sinu jaoks jääb ta alati lapseks, aga ära takista tal suureks saamast ja normaalseks isiksuseks kujunemast. Ega sa ei saa ju igavesti temaga igalpool kaasas käia, ta peab õppima ise enda eest seisma ja rääkima. Temast peab ju ometi saama iseseisev inimene, kes oskab ja julgeb enda eest seista, või soovid sa, et ta jääkski kuni pensionini selliseks luuseriks, kel on kogu aeg suuvoodrit vaja ja kes ei suuda iseseisvat elu elada ning murdub igas pingelises olukorras, sest polegi emmet tema eest seismas ja teda kaitsmas? Lase ometi oma pojal oma elu elada ja õppida ise enda eest rääkima.