Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Päikeseprillid ja "kõver nägu".
 
Kõvernägu 07. mai 2011, kl 18.41
Nati naljakas pealkiri, aga mul tegelikult üsna segav probleem. Nimelt tundub mulle päikeseprille kandes, et mu nägu on kõver ja ühe silma ripsmed mängivad siis "kojamehi" ja pilgutades silmi pühivad nad seestpoolt prilliklaasi. Poleks ju nagu väga team-mis mure, aga see segab ja lõpuks isegi silm justkui kipitaks pisut.
Teen väga palju sporti - suusa- ja rattaprillid on plastikraamidega, mida väänata ei anna. Oleks teistsuguse stiili viljeleja, siis annaks ehk metallraame veidi näoga kohandada, plastikut ju ei vääna!
Täiesti utoopiline oleks leida prille, mis ei käi ühe silma peale (parem silm). Just korraldasin ralli uute prillide ostmiseks, kuna eelmised kukkusid väga õnnetult sõidu ajal ratta alla ja neist jäi palju värvilisi kilde ja purunenud raam järgi. Päris kindlasti ei sobi mulle need Paris Hiltoni "kärbseprillid" ega traatpeened Miami Vice-stiilis politseiprillid, kuigi need on isegi mugavamad näos, kui spetsiaalsed sprodiprillid, sest nad istuvad kuidagi näost veidi eemal.
Ärge soovitage prille ninal kanda - siis pole neil funktsiooni ja ripsmete mahalõikamist ka ei poolda.
Kes veel "kõvernägu" on - kuidas teie prillisega hakkama saate? Pean silmas just päikeseprille ja plastikut, metallraame niisiis saab veidi väänata.

Ilusat kevade jätku ja hoidke silmi "kurja" päikese eest!
 
kojamees 07. mai 2011, kl 18.51
Oakley teeb päris kvaliteetseid prille sportimiseks. Hinnad on soolased aga prillid õigustavad ennast igati.
 
kojamees 07. mai 2011, kl 18.52
Väga palju liigub Oakley koopiaid.
 
hmm 07. mai 2011, kl 18.55
Mul on ühed sellised prillid olnud, kus ühe silma ripsmed vastu klaasi läksid. Ise pidasin seda küll prillide, mitte oma kõvera näo süüks :) Aga kas kumeramate klaasidega prille pole siis müüa?
 
Styg 08. mai 2011, kl 00.13
mina olen ka kõvernägu :) lisaks on mul veel üks kõrv pisut kõrgemal kui teine, nii et prillid veel viltu kah lisaks kõigele.

mis ma teen - midagi ei tee, ega ju kolpa ümber voolida ei saa. on selline, siis on. päikeseprille kandmata jätta ka ei saa, silmad ei talu valgust.

iseenda teksti lugedes jääb mulje, nagu ma oleks mingi quasimodo. päris nii hull asi õnneks pole.
 
LiisK 08. mai 2011, kl 01.04
sama siin, kõrvad eri kõrgustel, prillid loperdavad ees. mu jaoks parimad on kas hiltonid või siis juba suusaprillid. tavalised päikeseprillid on rohkem disainielement ning ei kaitse silmi ereda valguse eest. eriti nõme on, kui prillid toetuvad näole, põskedele - mul on üks eriti halvasti istuv mudel... päev otsa kannad ja näed 10 a vanem välja, silmade all suured kotid. hetkel on 1 naelased suvakad - katavad pool nägu kuid päike silma enam ronida ei saa :)
ilma päikseprillita praegu välja minna oleks mõeldamatu - migreen garanteeritud.
 
.. 08. mai 2011, kl 02.54
Styg'i ja LiisK kommentaarid panid mõnusalt itsitama :-))
 
Styg 08. mai 2011, kl 09.34
heh... jaa, igasuguste prillide kandmine tõestab väga eredalt fakti, et inimene EI OLE sümmeetriline :)
 
eluaegne prillikandja 08. mai 2011, kl 10.07
kuumas vees saab plastikraami ka piisavalt elastseks muuta, et seda painutada, võimalik, et föön või puhur ka aitaks raami soojendada, aga kui raam on mingi värviga ainult katud, siis võib värv ikkagi kooruma hakata. Kui mingid kallid prillid siis võiks kauplusesse minna selle murega, lahendagu ise oma kauba ebakvaliteetse kauba probleeme.
Selles mõttes metallraam on täielik tegija, et saab kodus ise aegajalt kohendada ja kruvisid pingutada.
 
- 08. mai 2011, kl 10.13
Ja ega olegi! Mul on parem jalg suurem, kui vasak ja kohe tunduvalt. Arvake ära, kas on eriti lahe kingi hankida? Võtan parema jala järgi numbri, siis vasak loksub, võtan vasaku järgi, siis parem pitsitab ja hõõrub.
Mu mehel on jälle vasak jalg suurem, kui parem. Oleme naernud, et ostaks sellised universaalsed jalanõud nö. unisex, ja siis vahetaks omavahel kotad ära.
 
kõver mis kõver 09. mai 2011, kl 10.05
Ma mõtlesin, et ma ainukene, kellel kõrvad erineval kõrgusel ja prillid viltu kipuvad. Ma olen igapäevane prillikandja, valgete klaasidega ei paista see vildaklus nii väga silma, aga tumedate klaasidega annab ikka sättida, et lausa viltu ei oleks.
 
Triin 13. mai 2011, kl 15.40
mul on sümmetriline nägu ja kõrvad ühel kõrgusel, kuid prillipoes proovides on mitmeid prille olnud ilmselt ohtast proovimisest kõverad ja minu näos täitsa viltu.

proovige ja äkki leiate omale soodsas suunas viltused prillid, mis teie näos on otse :)
 
prillidega 14. mai 2011, kl 15.51
Minul ka kõrvad eri kõrgusel ning alati on optikas raamid ja päikeseprillid painutatud nii, et sirgelt istuksid. Nendel seal vastavad tangid ja föönid olemas, millega kuumutada-painutada.
 
vamp 14. mai 2011, kl 18.03
osta metallist raamidega prille ja vääna neid oma näole sobilikuks
 
aga 14. mai 2011, kl 19.07
Aga mina olen ka spordiprillide kandja ja need on enamasti 100% plastikust. Kuidas neid väänata? Mul nimelt ilgelt pisike nina ja suht kõrged põsesarnad. Kõik prillid istuvad mul näos nagu plastiliini sisse vajutatud nööbid, mis ei toetu mittemillelegi. Ninajuur on nii lühike ja "nöps" (ninaots) olematu suurusega. Ükski poestostetud prill ninal pidama ei jää, kõik sõidavad kummardudes suhu :(
Olen laste päikeseprille ostnud, sest neil on lühemad sangad, aga samas on neil ka pisikesed klaasid ja mulle ei aita - päike tuleb ülevalt-alt kogu aeg kallale :( Ja siis tungivad mu asiaatlikud põsenukid eriti teravalt ette.
Tobe probleem jah, olen teemaalgatajaga nõus, aga mis teha, kui standatrne pole :(
 
hea 15. mai 2011, kl 01.07
lugeda, et siin on teisigi minusuguseid. mul ka üks kõrv kõrgemal, kui teine ja siis annab neid prille ikka sättida.

aga - pisikese nina mure.
mul vastupidi - nina liiga suur:))
 
no 15. mai 2011, kl 02.21
siis tuleb plastiliinist endale raamid valmis voolima ja klaasid ette, nii saad neid igat moodi venitada kuidas tahad.
 
hea 15. mai 2011, kl 16.02
no
hea soovitus - kohe poodi plastiliini ostma:)
 
irw 16. mai 2011, kl 10.38
plastiliini sisse vajutatud nööbid....:DDD
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!