Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Alusetu turvakontroll
 
regina 13. august 2015, kl 19.30
No nii täna siis peeti mid peale kauba maksmist kinni ja viidi turvaruumi. Ka turvatädi nõudsid rinnahoidja eemaldamist, et ma olevat petnud eseme rindade vahele!
Siis hüppas siise kolmas turvatädi, kes pidi mingi vahetuse ülem olema ja räuskas ja sõimas mind vargaks.
Nn varastatud eset ei leitud, no ei saanud leida sest ma ei varastanud! Väideti siis et ma olevat kauba rikkunud aga rikutud asja neil polnud ka esitada. Et neil kõik videos.
Lõpuks SUNNITI mind tagasi minema ja antud eset otsima, sest ma polevat seda tagasi pannud. Tõepoolest ma ei viitsinud tagasi minna ja kohale panna. Näitasin siis ära kuhu eseme panin ja sai leitud. Ja ülla ülla polnudki rikutud vaid kenasti pakendis. Kogu protseduur oli ääretult alandav !
Olin väga väsinud ja mind sunniti veel nende nn varastatud kaupa välja otsima!
Seda kauplust ei soovita kellelegi! Tartu Lõunakeskuse Maksimarket!
 
vargaplika 13. august 2015, kl 20.14
peida alukatesse sealt nad ei leia
 
Külli 13. august 2015, kl 20.17
Ma esitaks kaebuse seksuaalse ahistamise eest!
Kas turvatöötajatel on ikka õigus nõuda, et külastaja riided seljast ära võtaks?
Aga Maksima on üldse üks nõme pood, haruharva satun sinna.
 
njahh 13. august 2015, kl 20.38
jutt pole maximast vaid maksimarketist, mis kuulub ETK kaupluste ketti nagu Konsumgi.

Aga mina oleks nõudnud politsei kutsumist. No pole mingitel eitedel õigust nõuda mult nende ees lahtiriietumist. Mis siis, et nn turvatöötajad.
 
regina 13. august 2015, kl 20.46
Nõudsingi poitsepatrulli, mis saabus alles ca 1 tunni pärast. Kõik see toimus meespolitseiniku juuresolekul ja tema nõudmisel! Mingit läbivaatuse protokolli ei täidetud! Politsenik ise väitis, et tema nägi videos, et toppisin rindade vahele ja siis ja et rikkusin kauba. Kui küsisin, et mil moel rikkusin siis hakati keerutama. Sisse tormas veel üks teine turvatädi, kes kukkus mind sinatama ja väitis, et nemad pole üles leidnud nn rikutud kauba! Politsei vaid konstateeris, et kui leitakse rikutud kaup siis algatatakse minu vastu menetlus. Ja käskis ruumist minema kobida-jah just nii öeldi!
 
supermarketi suuvooder 13. august 2015, kl 21.04
Me vabandame juhtunu pärast ja pakume omalt poolt tekitatud ebamugavuste pärast paki nätsu.
 
juristinärakas 13. august 2015, kl 22.17
Lugege ikka seadust ka vahel. Alluma peab politseiniku SEADUSLIKELE korraldustele. Politseinik võib käskida ükskõik mida teha ja kodanik võib ta vabalt pikalt saata kui tema hinnangul on korraldus ebaseaduslik.
Võib oma kaamera või telefoniga asjade käiku filmida, politseinikult töötõendit nõuda ning seda pildistada ja neid muud moodi närvi ajada.

Seda, kas kogu protsess oli seaduslik või mitte, hindab vajadusel lõpuks kohus. Kui ei ole just standardprotseduur nagu kiirusemõõtmine vms, lööb igasuguseid vastuvaidlemine politseinikul põhja alt, sest ta kardab oma vea tõttu hiljem kohtus pähe saada.
 
Zebra 13. august 2015, kl 22.18
Ekre natsid on nüüd ka turvas tööl, ise varastavad ja ise kontrollivad niong ahistamine käib asja juurde. Peamehed panevead telefone pihta, väiksemad ahistavad. Sellistest pole küll kahju kui koos sellise eestlusega kaovad. Rassistivärdjad.
 
www 13. august 2015, kl 22.25
järgmine kord tead, et viid tagasi kui ei sobi. eriti mugav.
 
Kord 13. august 2015, kl 22.30
No eks igasugu jamad algavad tihti enda hooletusest. Ma panen alati kauba oma kohale tagasi ja ikka väga vähe on neid, kes selle kuhugile suvalisse kohta jätavad. Oleks rahulikuks jäänud ja kohe neile seletanud, et panid kauba hajameelselt teise kohta.
 
regina 13. august 2015, kl 22.57
To Kord
Kustkohast sa siin välja lugesid, et ma ei seletanud neile, et panin kauba mujal maha. Nemad väitisid, et kaamerasse ei jäänud kauba mujale panemist ja ma polevat üldse tolle riiuli juures käinudki, kuhu väitsin jätvat!Ja olin täitsa rahulik kuni hakati kambakesi peetima.
Ilmselt siin turvameeskond kommenteerimas!
 
njahh 13. august 2015, kl 23.25
no kui nüüd aus olla, siis mulle käib pinda, kui mahlariiulist kotletid leian või huulepulga vetsupaberite seest.

Seega päris paras õppetund sulle - vii asi sinna tagasi, kust ta võtsid. Kodus teed niisamuti või, et jätad asjad kõikjale suvalt vedelema?
 
hah0 14. august 2015, kl 08.26
"võib ta vabalt pikalt saata kui tema hinnangul on korraldus ebaseaduslik."
Ei või midagi. Kui politsei saadetakse pikalt siis politsei enam ei räägi vaid tegutseb ning siis enam ei küsita ka kas tahad või ei taha vaid kõik protseduurid tehakse jõudu kasutades sinule ära.
Sinu hinnang ei loe politseile midagi. Võid pärast kohtu poole pöörduda aga kui oled sama sooda nagu see juristinärakas siis saadab kohtusüsteem su pikalt ja seda juriidiliselt täiesti korrektselt.
 
jaanika 14. august 2015, kl 09.27
siis ongi paras. teinekord käitugu poes inimese moodi ja hoidku kõrvad peadligi. selliseid lõhkujaid ja kauba niisama ajaviiteks kiskujaid, poodimööda aelejaid on pidevalt nähtud. nüüd üks sai ometi paraja jao. tore, et tegemist ajudeta tölli inimesega, turvadel oli mõnus võimalus sihukest täie raha eest solgutada.
ex-riigiametnik 14. august 2015, kl 10.01
Ja sina siis oledki see, kes kaupu valedesse kohtadesse peidab.

Olgu see sulle õpetuseks, et jäätiseid ei sokutata kommide vahele sulama ja kohupiimapakke sokiriiulisse, kotike viinamarjadega ei käi kiirnuudlite vahel ega ripsmetušš raamaturiiulis! Sest just selliseid kooslusi olen kohalikus selveris leidnud ja nüüd ma siis tean, milline genja neid asju nii paigutab.
 
genja oleks võinud 14. august 2015, kl 10.11
vabalt meespolitseinike silme ees oma rinnahoidja eemaldada ning sinna juurde isegi niksat-naksat puusahööritust teha.
 
vabandus 14. august 2015, kl 10.51
Kas keegi ikka vabandas ka pärast? Selveris puldiga ostes ostkontrolli läbinuid tänatakse ja kingitakse "sussišokolaad", mis iseenesest ei ole ju üldse vajalik, aga armas tegu küll. Sind alusetult traumeerides oleks pidanud pood sulle selle alandamise ikka väga ohtralt kompenseerima.
Aga samas ei kannata ma ka inimesi, kes võetud kauba lihtsalt kuhugi ära suskavad...seega sa ikka päris "puhas poiss" ka ei olnud. Kassade kõrval joogikülmikud on ostjate poolt ikka igasugu träna täis topitud, imelik.
 
juristinärakas 14. august 2015, kl 16.51
Hah0, loeb kyll, kui argumenteeritult esineda. Keskmine eesti politseinik on nii töll, et iga nurgaadvokaat tõmbab mütsi pähe.
 
Karmela 14. august 2015, kl 17.03
Ostjal pole absoluutselt mingit kohustust vaadeldud kaupa täpselt samasse kohta tagasi panna, kus see enne oli, võib vabalt panna kuhu ise soovib, peamine on, et see toimub müügisaalis ja kaupa võib kuni kassani hoida kas-või trussarites, rinnahoidja vahel samuti. Nii lihtne ongi.
 
njahh 14. august 2015, kl 18.10
õigus võib ju olla, kui ühiskonna hoiavad normaalselt toimimas teatud sõnatud kokkulepped ja reeglid. Kui meist igaüks hakkaks oma suva järgi kaupu ümber paigutama, siis mis sa, Karmela, arvad, kui meeldivaks sinu poeskäik kujuneks? Tüüpiline isekas tänapäeva mimm, kes arvab, et temal on kõik õigused ja teised kasigu tema tagant.
Mina ei taha sinu tissidevahel olnud ja läbihigistatud haisvat ripsmetušši osta, aga loodan sellegipoolest, et sinu ostetavat on keegi stringivahel peitnud.
 
Karmela 15. august 2015, kl 10.52
Teised saavad just selle eest palka, et kaup riiulil õiges kohas oleks. See on nende töö. Sella nimi on iseteenindusega kauplus, kus ostjal on võimalus ise kaupa valida, ka leeprahaige võib rahuliku südamega puuvilja näppida ning endale mittemeeldinud virsikud tagasi kasti kukutada, olles eelnevalt oma mädaneva käega kogu kastitäie läbi sobranud. Kui ei meeldi selline süsteem, ostle kauplustes, kus lett vaid ja müüa seal - neid on piisavalt, tõsi, enamus keldrikauplused. Aga võimalus on. See, mis kellelegi ei meeldi või meeldib, on vaid tema enda probleem.
 
njahh 15. august 2015, kl 12.05
huvitav, kuimitut leeprahaiget sa tunned?

Tõepoolest, kauplustesse on tööle võetud teenindajad, kes idee poolest peaksid korda pidama ja kauba õigesse kohta paigutama. Kuna aga neile makstakse selle töö eest üsna viletsat palka, siis pole neid töötajaid just ülemäära palju ja ega kaubandusketid soovigi liiga palju töötajaid palgata. Seega on täiesti loomulik, et kui me kõik hakkaks sinukombel käituma, oleks kauplustes peagi kaos, sest ega töötajad jõua iga sinusuguse järel käia ja sinu tekitatud sodi koristada.

Teine probleem on selles, et kui sina viskad jäätise või mõne muu külmaleti kauba pesuvahendite vahele, siis see paratamatult seal rikneb. Teenindaja aga paneb selle poolriknenud kauba teiste juurde tagasi, kust siis järgmine klient selle pahaaimamatult üles korjab. Kas sina, Karmela, soovid saada poest riknenud kaupa? Jaa, ma tean, sinusugune kribab Delfisse pika kaebekirja sellest, kuidas X kaubanduskett müüb halvaksläinud toitu mõtlemata sellele, et ehk põhjustasid riknemise just sinu moodi käituvad ostlejad.

Äkki võiks ostjad järgida kõige elementaarsemaid käitumisreegleid ja oma isekuse veidi maha suruda? Nii oleks meil kõigil ehk mõnevõrra meeldivam üskteist taluda?
 
sorry- 15. august 2015, kl 13.40
mind võeti täiesti ekslikult kinni,kuna turvaväravad hakkasid millegipärast tööle . . .kontrollis nii mees-kui naisturva,kusjuures meesturva käskis mul kiiresti varastatud asja välja võtta-ma polevat 5-aastane laps,kes tuleb talle valetama-ja lõpuks midagi leidmata lihtsalt vabandati paari sõnaga . . . :((
 
Karmela 15. august 2015, kl 14.29
Mõnevõrra meeldivam on kui igaüks tegeleks selle asjaga, mille eest palka saab. Lihtsam enam olla ei saagi. Kui kauplus müüb halvaksläinud toitu, pole absoluutselt tähtis, mis põhjusel või kelle süül see halvaks läks. Ning kui leeprahaiged ei meeldi, pane valikusse ekseemi põdevad, nahahaigustega inimesed ja süfiliitikud kah kui need sulle südamelähedasemad rohkem leeprahaigetest, tulemust see ei muuda, nende poolt näperdatut sa sööd ikka.
 
njahh 15. august 2015, kl 15.30
kle Karmela, sa oled ikka oluliselt rumalam ja isekam, kui ma esialgu arvasingi. Kas sa tõesti arvad, et mingi x ekseem või süüfilis nakkab puuviljade vahendusel? Mine kooli tagasi.

Egas kaupluse töötaja tea, millal sinusugune selle kauba valesse kohta tõstis. Pealegi, kui ta sinusugusel hakkab kaupluses järel kõndima ja sinu nätserdatud kaupa sättima, siis sa jälle vingud siin, et sind ahistatakse ja peetakse vargaks.

Küllap tuleb sul ka aeg, kus teised inimesed sulle tööalaselt sihilikult käkki keeravad. Eks siis tule siia kaebama, kui vastikud inimesed ikka eestlased on.
 
Karmela 15. august 2015, kl 15.41
Õnneks pole meil tööl rohke ühtegi eestlast, kõik on normaalsed ja heatahtlikud - seega pole, kes käkki keeraks. Mõnel veab ka ikka !
 
agressiivne nümf 15. august 2015, kl 16.26
Istuksin teemaalgataja asemel ilmselt ise juba mõrvasüüdistusega vahi all - mingi võhivõõras eit tuleb mind käperdama või lahti riietama... See on igatepidi ahistamisena klassifitseeritav, mõni viisakamat sorti vägistaja võib isegi meeldivam kogemus olla.
Mis nad tõesti käituvadki niimoodi või?! See on kindla peale ebaseaduslik ja asjale tuleks mingi ametlik käik anda. Kui mitte kohtu poole, siis esialgu kasvõi näiteks tarbijakaitse poole pöörduda.
 
G. 15. august 2015, kl 16.51
Jarelikult kaitusid kahtlaselt.
 
to regina 15. august 2015, kl 17.32
uskumatu ülbus ikka! loomulikult toppisid selle rinnahoidja ja tahtsid varastada, ega siis kaamerast valesti nähtud, kaamerad on tänapäeval väga head. lihtsalt loobusid mõttest, sest kas lõid põnnama, või kahtlustasid ise, et nähti. siis viskasid suvalisse kohta ja arvasid, et nii jääbki. aga ei jää, sinusugused varganäod saadakse ükskord ikkagi kätte. kiidan igati turvameeste tööd, väga vajalik töö, te lihtsalt ei kujuta ette kui palju varstatakse. see on kohutav! ja tänu sellele, on kõik kaubad kallimad ehk siis varastatud kauba maksavad ausad ostjad kinni, ega ju kauplus saa miinusesse jääda. seega mida rohkem turva tööd teeb, seda parem.

ja kui ikka oleksid kohe ilusti vabandanud, et oi panin sinna ja sinna, vabandust, ei oleks probleemi tekkinud. ilmselt olid seal ka ülbust täis, kuna irvitasid sisimas, et õnneks seekord ei varastanud. teada kõik need varaste nipid. reeglina ongi vargad pärast suurt kisa tegemas, kui veab ja vahele ei jää.
 
muidugi 15. august 2015, kl 19.50
selle regina tase on ju näha mis ta on. nõmedik. paras.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!