Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kas jõulud on Eestis?
 
Usklik 22. detsember 2016, kl 10.09
Ärge tehke vähemalt seda pattu, et jõulu ajal jumalat ei tunnista seda ei andestata ja tasub rängalt kätte. Kui soovite põrgusse minna minge ise ärge agiteerige teisi sinna minema põrgukutsikad.
 
niii 22. detsember 2016, kl 15.00
kas usk ja kirik õpetavad teistmoodi arvajaid põrgukutsikateks nimetama.
ma ütleks hoopis nii, et religioon ja kirikud ongi loodud vaid maailma valitsemise eesmärgil, et lambukesi ohjata ja nende üle võim saada.
lisaks immitseb usuvale vaikselt avalikkusele lähemale.
isegi jeesus on kokku luuletatud manipulatsiooni sümbol.

niiet, kurb küll, aga ei saa milleski niiväga kindel olla.
 
maniila 22. detsember 2016, kl 15.39
Maniila targutab. no mina lugenud, et Jeesuse sünd jõulude ajal on müüt. Jeesus, no ei tea, kes ta küll on, olevat sündinud hoopis kevadel. Piiblit päris hukka ei mõista. Näit. "Elias läks tulise vankriga taevasse", millest selline väljend?. See usk tulnud vist rohkem Maa-väliste jõududega. Mina usun küll rohkem Maa-välisesse tsivilisatsiooni, kui mingisse nn Jumalasse. No kõik need kummalised koopamaalingud? Tegelikult on see väga huvitav teema, et kes me oleme ja kust tuleme:)
 
naa 22. detsember 2016, kl 16.23
nii
21. detsember 2016, kl 17.03
Meil on õnneks kirik riigist lahus, nii et mitte mingit kohustust pole presidendil sinna minna. Ja suurem osa riigi kodanikke ei käi ka kirikus. Kõik õige.

No ilmselgelt ei ole sa jõulude ajal (mistahes) kirikusse sattunud. Muidu sa sellist lollust ei kirjutaks.
Ja kuna enamus eestlastest läheb jõulude aja kirikusse (mõni pooletoobine ei tule arversse!), siis tuleks presidendil austada seda osa rahvast. Eestis on traditsiooniliselt presidendid ametisse pühitsetud kirikus. Seda pidi proua varem teadma.
 
no ei pea midagi 22. detsember 2016, kl 16.32
minema kirikusse, kui ikka ei tunne, et kirik just see õige koht on ja sellesse ei usu.
täpselt samamoodi võib siis öelda, et mina olen orav ja need, kes ei ole, need ei austa oravaid.
 
Vanapagan 22. detsember 2016, kl 16.59
Paistab, et Eestis on palju saaki katla alla panekuks ja ka katlasse panekuks. Hea, et Jumal pole teid oma kaitse alla võtnud.
 
haha 22. detsember 2016, kl 17.39
Tore kohe neid ligimesearmastajaid kristlasi siin vaadata, üks õelam kui teine koos oma kättemaksuhimulise "jumalaga".
 
maniila 22. detsember 2016, kl 17.42
to "naa". vot mina kuulun nende nn pooletoobiste hulka, kes pole kunagi jõulude ajal kirikus käinud. no nüüd tuleb minusugune ilmselt rattale tõmmata!
 
maniila 22. detsember 2016, kl 17.52
mina pole elus jõulude ajal kirikus käinud, küll aga laulatust - nii eesti kui vene kirikus - vaatamas. lihtsalt huvi pärast - noorpaarid olid võõrad. igaüks läheb kirikusse siis, kui tal selleks vajadus on, mitte nii, et vot nüüd on jõulud ja kõik vut-vut kirikusse.
 
to maniila 22. detsember 2016, kl 18.24
Ära mine, keegi ei sunni ju. Mine misseesse, sa ju ootan kangesti oma musti mehi.
 
to maniila 22. detsember 2016, kl 18.25
mossesse.
 
aiai 22. detsember 2016, kl 18.28
appikewne, milline hea materjal maailma valitseda on need kristliku jamaga ära moondatud pisiajukesed.
uskuge jah seda juudate loodud mula.
hetk tagasi kuulasin juutide enda õpetusi, kuidas peab lollajudega st goimassiga ringi käima. et propaganda kannab alati vilja, ja polegi oluline, mida lollgoidele pähe ajada, peaasi, et usuvad, sest see mula tuleb lihtsalt nõnda esitada, et goide mass õnge läheb.
ja seegi, et meie rahvas on pühas vaenus omavahel, valitsuse vastu ja meie perekonnad on lõhki, lähedased sitsivad kuskil hooldekodudes, on ka siionite püha propaganda tulemus. nüüd veel pisut, ja kogu riik langeb, sest kõik on tülis, valitsus ei suuda enam riiki hoida ja sisemine õõnestus äraostetud tegelaste kaasabil on riigi tühjaks tõmmanud. kaua see kest ikka püsti seisab.
ja nüüd saavadki tulla "heas tahtes abistajad", pakuvad abistavat kätt ja hüva nõu...ja saavad kätte veel viimasegi elumahla, ning võtavadki toimetamise üle, sujuvalt, etteplaanitult. nagu kiskjad-närilised, kes varitsevad oma saaki kindlalt ja järjekindlalt.

selle asemel, et loll-pimedalt-kurdilt igat sõna uskuda, iga propagandaga pimesi kaasa tormata, võiks parem oma kaaslasel käest võtta ja hoida omadega kokku, sest me kõik oleme nende väljavalitute jaoks lihtsalt alam-mass, goid, võiks öelda nagu nemadki, et me oleme nende vaenlased.

ilusat aastalõppu ja lõppematut armastust iseenda, oma pere, laste, kaaslaste vastu, oma isade maa, riigi vastu, ja hästi palju selget arusaamist nende tohutute propagndavoolude ja manipulatsioonide keskel.
 
just 22. detsember 2016, kl 23.11
täpselt samamoodi võib siis öelda, et mina olen orav ja need, kes ei ole, need ei austa oravaid.

Õigus! Ja oravate pealikuks need oravate-traditsioonide-mitteaustajad siis ka ärgu kippugu!
 
to aiai 23. detsember 2016, kl 02.21
Delfi on ju täis oma isamaa ja rahvuse vastu viha õhutavaid palgaliste kommijate komme.
Kes seda kõike juhib ning kust see raha tuleb palgalistele kommentaatoritele maksmiseks?
Inimkaubandusest?

Kõrvalteemas propageeritakse rahvusriikide kaotamist ja kirjeldatakse, kui paha ja naeruväärne on eesti keel ja eesti meel.

Kes seisab kogu selle isamaalisust halvustava propaganda taga?
 
pro 23. detsember 2016, kl 11.18
Selle brüsseli ametniku kes meile presidendiks pandi tegevust tuleb läbi näha. Nimelt on kirikusse mitteminemise põhjuseks see, et nii valmistatakse ette (sadade)tuhandete pagulaste (moslemite) tulekuks. Brüsseli esindaja kui sellise genotsiidiprotsessi läbiviiva institutsiooni esindaja on see kes peab nende meele järele olema ja neile metslastele meeldima. Kristlasi peavad need metslased vaenlasteks ning kui president ei lähe ülemaalise püha korral koos rahvaga kirikusse siis see on üheseks signaaliks, et ta on pigem metslaste poole kui oma maa rahva poole peal. Seega on kõik õige. Ise lahkuks sekundipealt kui see ametnik peaks kirikusse astuma kui mina seal viibiks!
 
mnjaa 23. detsember 2016, kl 11.31
Need tigedad võitlevad kristlased ei erine ju enam kuidagi tigedatest võitlevatest moslemitest. Haiged oma religiooniga kõik, ise usuvad üht ja sedasama olendit. Võiksite omavahel sotid klaariks teha, et kes ikka paremini usub, ja normaalsed inimesed rahule jätta.
 
Kentaur 23. detsember 2016, kl 17.11
Kuidas te inimesed lõpuks ometi aru ei saa, et usku, kui sellist ei ole võimalik kaotada, mitte kunagi.
Usk on meis kõigis tugevalt sees. On see siis kristlik, buddha, islam või mis iganes. Ka ateist usub ju millegisse, kasvõi homsesse päeva või teise inimesse vms. Me kasutame sõna "uskuma, usun, usk" selle tegeliku tähendust teadmata praktiliselt iga päev teiste inimestega suhtlemisel, endal samas puudub veendumus millesegi religiooni.
Näiteks kasvõi rääkides millestki suvalisest teemast, mille peale teine ütleb, et "Ma ei usu seda!" või vastupidi "Usun küll"
Sõna usun või ei usu, kuulen kõikjal rääkimas,(Me räägimegi niimoodi, kus tihti kasutame seda sõna). Ka ise kasutan üsna tihti, seda sõna olgugi, et puudub veendumus mingit religiooni kummardada. Küsima peaksime, et MIKS?
Ilmselt ei tule see ainult sellepärast, et kõik nii räägivad, kui justkui parasiitsõnast, mis külge hakanud, vaid millestki, mille olemasolust meil endil ka arusaamisega vajaka, kuid tunne on sees. Mis see on? Seda saame kahjuks alles siis teada, kui me ühel päeval surnud oleme, kuid kas ikka saame? Igaljuhul fakt on see, et usk on olemas, eks igaüks leia endas ise see üles, mis see täpselt on?
 
jep 23. detsember 2016, kl 17.17
No mõistagi on usk loomulik asi ja eestlased on maailma mastaabis ikka väga kõvad uskujad. Jamaks läheb siis, kui ühed hakkavad arvama, et teised peavad sama asja ja samamoodi uskuma nagu nemad, näiteks kindlapeale jõulude ajal kirikusse minema (nagu oleks jumal loll ja laseks end sellest ühekordsest rituaalist ära petta :D)).
 
herta 23. detsember 2016, kl 23.52
Kentaur
23. detsember 2016, kl 17.11, sinu mõtteviisist aru saamiseks on tsipakegi mõistust vaja. Aga siinsete mõistus piirdub ainult lahmimisega.
Ja nagu üks kirikuõpetaja ütles: raskel ajal tuleb kõikidele (ka neile suure suuga ateismi kiitjatele) jumal meelde. Muidu halvustatakse usku ja jumalat, aga raske haigusega haiglasse sattudes ei tee seda keegi. Vähihaiglas jumala üle ei irvitata ja palvetada oskavad seal äkki kõik. Olgugi et omal kombel. Isegi kui nad seda ei tunnista.

Aga kummalisel kombel see, kes ei nõustunud kirikusse minema ja jõule ei tunnistavat, saadab ja saab usinasti kogu maailmast jõulukaarte heade jõulusoovidega. Ei siis ütle ühtigi, et tema neid kaarte ei soovi, sest jõuluid ega jumalat pole olemas. Sest tegemist pole oma rahvaga.
 
valus 24. detsember 2016, kl 16.56
päriselt on valus lugeda, kuidas eri pooled ei tahagi mõista üksteist. isegi nüüd, aasta pimedamal ajal mitte.
üks asi on usk, teine asi religioon, pealesurutud jumala? kummardamine ja uskumine kellessegi, kes võib vabalt olla mingi ammuse manipulatsioonivahendi jätk, mida püütakse siiani järjekindlalt rahvale peale suruda, kuna kunagi selline asi toimis ja inimesed olid need kuulekad tallekesed, kellele kantslist näppu viibutati, hirmutati põrgu ja jumalavihaga.

ilma usu, lootuse ja armastuseta on raske elada, eriti raske on end õnnelikuna tunda. aga see uskumine, mis annab elule mõtte, ei pea sugugi olema juudiusu poolt loodud ja ettekirjutatud jeesus kristus.
jah, ma kirjutan just nii, sest me ei tea ju tõde, seda päris tõde.
jeesuse ümber on palju teemasid. isegi, et jeesust sellisel kujul pole elanudki, et oli küll keegi, kellest hiljem osavalt vormiti rahvale sobiv legend, isikuline kuju. sedagi, et paljut jeesuse isiku kujunduses pärineb hoopis ammusest hiinast. oli sealgi ju keegi üsnagi sarnane tegelane jeesusele, aga enne jeesust juba.
ma ei pane kätt südamele, et väita selle tõesuses või mitte tõesuses, sest ma ei tea tõde.

me ei tea tänase päevagi päristõde, no kust küll võtame kindla veendumuse, et 2000 aastat tagasi kõik just niimoodi toimus ja usume seda pimesi edasi.

juba see, et väita nagu oleks üks usk ja uskumine õigem teisest, on iseenesest äärmiselt vale.
tänu ususõdadele on maailmas niipalju verd valatud, niipalju valu tekitatud, hävitatud, et no ei kipu silmi sulgema ega minema kaasa selliste kurjust täis religioonidega.

seda, et inimesed enne surma ja raskete haiguste puhul jumalat usukuma asuksid, ei saa ka väita. palved, mida siis palutakse, ei pea olema otseselt kellelegi suunatud. võib paluda kõiksust, universumi jõude, energeetikat iseendas ja ümberolijais. võib lihtsalt tunda end suure looduse osana ja palvetada kõikvõimsa loodusjõu, meid toitva emakese maa poole, võib paluda abi lõpmatuse jõududelt jne.

olen mitmeid raskelt haigeid hooldanud, nende kõrval olnud. tean, mida nemad tundsid, millele lootsid. loomulik, et ma ei saa rääkida rohkemate eest ja selge on seegi, et just niipalju, kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid arusaamasid, veendumusi ja ehk ka iseenda salapärase olemasolu üle mõtisklejaid. kuidas keegi seda tõlgendab või mõistab, see on isikuti erinev.
religioonile aga oli vaja, et inimesed tunneksid ja mõtleksid täpselt ühtmoodi, usuksid ühtmoodi ja oleksid ühtmoodi vagad tallekesed.
mis niimoodi viga masse ohjata, nende üle võimu hoida.

tänasel päeval on asjad küll muutnud olemust ja arusaamad on teised paljus, aga põhiline on sama. ikka, et oleks sõnakuulelik ja lambamoodi aetav mass, kes usub pimesi kõike, olgu see kuitahes jaburus.
mis viga siis neil, kes end kõrgematena ja vägevamatena tunnevad ja kes oma vägevas võimus haldavad seda lammasmassi, sellist massi valitseda ja teha sellega, mis aga pähe tuleb.

me ei tea täna veel, kes me oleme, kust tuleme ja kuhu läheme. täna me veel ei tea, aga eks kunagi avaneb ka see saladus. ainult kas meie seda näeme, seda ei tea.
häid jõule kõigile.
 
no ei ole valus! 24. detsember 2016, kl 20.20
Küll nüüd kukkus lahmima!
Kes kellele religiooni peale surub? Millisele rahvale seda järjekindlalt kantslist peale surutakse? Ja kuidas? Kirjuta, kuidas seda sulle järjekindlalt peale surutakse!
Ja kui tunned end kuuleka lambukesena, kel endal otsustusvõimet pole, siis - kahju küll, sinu probleem. Aga mis see teistesse puutub?
...no kust küll võtame kindla veendumuse, et 2000 aastat tagasi kõik just niimoodi toimus ja usume seda pimesi edasi...

Ega me väga paljutki tea ega saa kontrollida, aga usume ikka. See on meie oma veendumus ja ei puutu kellessegi. Ammugi mitte delfi kommentaatoritesse.

Ja mis häid jõule sa soovid? Jõule pole ju olemaski, sest sina ei tea kindlalt, kas ja kuidas see jõulude algus kõik oli:)
Ise ka saad aru, mida kirjutad? Kord hüppad vasakul jalal, kord paremal.
 
valus 24. detsember 2016, kl 21.49
ikka saan aru küll, millist jalga hüppan.

aint mis puutub siia jõulude soovimine.
kui jõulud on riiklikud pühad, siis on nad pühad kõigi jaoks olenemata usutunnistusest, jeesusest ja kirikust. "häid jõule" sel puhul soovida sobib järelikult kõigil, uskujatel ja mitteuskujatel.
kui see nii ei ole ja määratletakse lausa, kes midagi soovida tohib, kes mitte, siis ongi varjatult, silmakirjalikult pealesurutud...või kuidas?!

kui mittekristlane ei tohi riikliku püha puhul häid jõule soovida, siis milleks üldse jõulupühad pühad on, olgu siis spetsiifiline kirikupüha.
teiste jaoks aga olgu nt aastalõpupühad, pööripäeva pühad, pimeduse-valguse pühad, mis tahes pühad, kus inimesed jäävad võrdseteks oma arusaamadele ja veendumustele vaatamata.
 
edda 25. detsember 2016, kl 00.41
Hüppa aga rahulikult, kullake. Ja ära lase end kellestki segada. Sest maailmas on ainult kaks arvamust - sinu arvamus ja vale arvamus.
 
to valus 25. detsember 2016, kl 02.01
Väga nõus sinu mõtteavaldusega. Häid jõule soovivad ka need, kel ei ole kiriku ja usuga mingit pistmist.
Probleem on tekitatud siin mittemillestki.
 
to valus 25. detsember 2016, kl 04.12
Mis puutub su esimesse kirjutisse, siis delfis dresseerivad lugejaid palgalised kommentaatorid.

Kuidas me peame oma rahvust naeruvääristama, halvustama, kõike võõrast aga taevani kiitma.
Vot see on dresseerimine.

Usku ja kirikus käimist ei suru sulle keegi peale.
 
Soovitav 25. detsember 2016, kl 10.03
Kes ei taha jõule võiks tööl käia.
 
kusjuures 25. detsember 2016, kl 11.49
Väga mõnus on pühade ajal töötada, kuidagi rohkem saab ära tehtud, hea rahulik.
 
Jõuluime! 25. detsember 2016, kl 11.51
"Kuidas me peame oma rahvust naeruvääristama, halvustama, kõike võõrast aga taevani kiitma"

Jõuluime on sündinud, pee tunnistas oma ülesanded siin blogis üles!
Kui sanüüd selle ka välja kirjutaksid, mis su palk selle rahvust häbistava iba eest on, teaks ehk isagi ameti vahetamise peale mõelda...?
 
arvan nii 25. detsember 2016, kl 12.01
Ei ole kunagi usklik olnud ega mingit lolli loba neitsi sünnitamisest uskunud. Aga jõule olen alati tähistanud, ka kaugel nõukogude ajal kui toredat perekondlikku püha. Kirikus vahel harva käinud, et mõnd ilusat jõululaulu kuulata ja ei pane kellelegi pahaks, kes sinna minna vajadust ei tunne
Need ei ole õiged kristlased, kes teisi sel ajal vihakõnedega süüdistavad.
Rahulikke jõule kõigile!
 
to Jõuluime 25. detsember 2016, kl 12.53
Vot seda pead küsima palgalise kommija Amigo käest " Ei tunne end eestlasena " teemas.
Propageerib eesti keele ja me riigi kaotamist.

Kuigi Amigo ise millegipärast käib ikkagi eesti keeles kirjutamas, keeles, mida ära kaotada tahab.
Huitav. Vastuolu nagu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!