???? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Pidin ka loobuma Eesti kodakondsusest, kui vötsin
> vastu Soome passi 13a tagasi. tahaks saada ka Eest
> i passi, ja Eesti kodakondsust.Ajutiselt on mul Ee
> stis toimetamiseks olnud Eesti Id kaart, mida anta
> kse 5aastaks, kui on piisavad sissetulekud ette n
> äidata,
> Kui kysisin Eesti kodakondsuse tagasisa
> amisest, tuli vastus, et se polegi enam vöimalik.
>
> Vöi oli ametnikuna järjekordselt mitteteadlik
> ja yksköikne inimene. Kas saab vöi ei saa, siin po
> rtaalis ka sellele selgust ei saa, ja kui saab, si
> is kuhu peab pöörduma.
*
Vana teema on jälle üles tõstetud.
Tõesti on väga kahju, et sul Eesti kodakondsust ei taheta tagasi anda.
Minu meelest peaksid ametnikud aru saama, et sa pidid loobuma sellest, sest Soome kodakondsuse saamiseks oli siis seda vaja.
Alates 1. juunist 2003 lubab Soome kaht kodakondsust, sa peaksid olema teiste eestlastega võrdses olukorras ja kodakondsuse ennistama saama.
Mina poleks Eesti kodakondsusest loobunud, aga õnneks siis oli juba topeltkodakondsus lubatud.
Kui keegi küsib, milleks seda vaja oli, siis minu puhul sai määravaks kindlasti veendumus, et mu elu jätkub Soome riigis, olen lojaalne kodanik. Igapäevaselt pole sellel tõesti mingit tähtsust ja mingeid eeliseid ei anna. Kuna mees on soomlane, miks peaksid meil näiteks reisil olema eri passid? See võib kusagil segadust tekitada.
Nii segaselt pole vist ühtki muud seadust kirjutatud, kui kodakondsuse asja.
http://www.meis.ee/bw_client_files/integratsiooni_sihtasutus/public/img/File/Abiks_Eesti_kodakondsuse_taotlejale_II_taiendatud_ja_parandatud_trukk_2010.pdf - lk 59:
Siin on kirjas: "Siiski on paljudel Eesti kodanikel mitme riigi kodakondsus. See ei ole küll seaduse järgi lubatud, kuid on siiski võimalik, sest sünniga omandatud
Eesti kodakondsust ei tohi kelleltki ära võtta."
No mis jaburdus see siis on? Seaduse järgi pole lubatud, aga tegelikult on võimalik!
Ma soovitan pöörduda politsei- ja piirivalveameti (PPA) kodakondsus- ja migratsioonibüroo poole, KIRJUTA sinna
e-kiri, siis on kindlam, et sulle ei vasta mingi suvaline ametnik ja kiri on alati kindlam, kui soovid asja edasi ajada.
Eespool keegi 'Heino' kirjutas, et eestlased varjavad oma kodakondsuse olemasolu. See on ju absoluutne jama, sest Eesti passi ja ID-kaardi saab ka välismaal Eesti konsulaadist tellida ja rahvastikuregistris on elukoht ka kirjas. Nii tähtsa dokumendi väljaandmisel kontrollitakse inimese tausta ka põhjalikult.