Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Läätsed, punane riis, kreeka jogurt
 
Kuidas teile meeldivad? 04. oktoober 2014, kl 15.43
Viimasel ajal on kombeks kiita igasuguseid asju, mida laialt ei tarbita ja eks see tore ongi, sest saab silmaringi avardada.
Mina katsetasin täna ära läätsed, punase riisi ja kreeka jogurti ning tahaksin teada, kuidas need asjad teistele peale lähevad? Sest mulle küll ei lähe.

Kreeka jogurt meenutab mulle nõukaaegset hapukoort, suht paks ja lahjalt hapukas. Maitsestamata jogurtist või õigest hapukoorest tehtud külm kaste on minu maitse järgi ikka oluliselt parem. Mingi dipikastme tegemiseks ehk kasutaksin seda edaspidi, aga muidu mitte, sest ta on jogurtist ja koorest kallim ka.

Punane riis ei ole reaalselt sugugi nii kena punane nagu hiljuti Delfi naistekas ühe retsepti juures pildil oli. Kahtlustan, et seal oli seda mingi toiduvärvi või peediveega toonitud. Tegelikkuses on taldrikul pisut laiguline tume pruunikas-punane asi. Mõne roa sees ehk huvitav, eraldivõetuna üldse mitte isuäratav.

Ja läätsed... nende tegemisega panin ilmselt ise puusse, kuigi tegin pakendil oleva õpetuse järgi. Loputasin punaseid läätsesid mitu korda külma veega ja leotasin ja panin keema. Kirjade järgi tuli oma pool tundi keeta, aga veerand tunni pärast oli mul potis helekollane püree. Segasin selle riisiga kokku ja söödud ta saab, aga tükiks ajaks võttis katsetamise isu ära :)
 
irooniapõõsas 04. oktoober 2014, kl 17.19
Kreka jogurti ja punase riisi kohta ei oska kosta. Läätsed mule endale hirmasti maistevad. Läätsesid on ka mitut erinvat sorti. Mulle tundub, et need punased on jah sellised pehmemad. Pruunid jäävad terveks, neid peab ka kauem keetma. Samas, ma pole läätsesid kunagi eraldi keetnud. Mulle maitsevad nad hautistes. Retsepte igasugu põnevaid internett täis.
 
Paw 15. jaanuar 2015, kl 23.08
Punased läätsed kõbavad minu arvates ainult supi sisse. Need tunduvad olevat kooritud. Need on ka vürtsikad.
Hautist teen hoopis beluga või puy läätsedega (porgand, sibul, seller võis pruunistada, läätsed ja puljong otsa ning 20-30 minuti pärast on hautis valmis).
Kreeka jogurtit söön igal hommikul puuviljadega.
Punasest riisist ei tea midagi, söön sageli hoopiski musta riisi (black venus). See keeb kauem kui tavaline riis, aga on selline mõnusa pähklise maitsega.
 
keegikolmas 16. jaanuar 2015, kl 19.17
kreeka jogurt (kreekas tehtud) on hea. ikka vga hea.
meie tootjate arvates on jogurt üks lahja hapu lurr, aga kui kaasmaalastele meeldib.. ilmselt meeldib, sest ostetakse ja toodetakse.. las siis olla.
mulle meeldib kreeklane just sellepärast et on 'tummine', hõrk ning mahedalt hapukas. õiget kreeka jogurtit saab juuretisena kasutada kodus jogurti tegemiseks (tehakse pastöriseerimata värskest lehma- või kitsepiimast).

Läätsetoidud on väga head. tegin neid juba siis, kui läätsi vaid üksikutes poodides müüdi.
väga hea maitsega on pisikesed mustad läätsed.
riisi erinevate variantidega olen ka sõber..
täistera riisi on mõistlik enne toiduvalmistamist leotada (12 tundi)
ps. ei kasuta enam ammu pruuni tatart toiduks, vaid toortatart (helerohelist). ka toortatrajahu on kasutuses.
 
Veel 18. jaanuar 2015, kl 00.44
Punased läätsed keevad 10 minutit, üle selle lähevad lögaks ja maitsetuks tõesti. Proovi uuesti, hea vaheldus on riisile.
 
müüjaaaa 18. jaanuar 2015, kl 21.05
Ega seda kreeka jogurtit poes väga ei osteta.Ise olen kastme sisse pannud ja ikka kasutanud hapukoore asemel,aga ega see maitse ikka hea ei ole,ikka selline hapukas.
 
õunauss 29. jaanuar 2015, kl 13.55
kreeka jogust 1 lemmikuid,aga jube vähe saada ja 500gr purk,aga sobitan kõigeks ka salatikastmetesse, tarretistesse jne

punased läätsed korraks tõesti keema, rohelistest olen suppi ja salat teinud..

punast riisi pole teinud.Musta küll meeldib maitse, või ka metsik riis..
 
karu 29. jaanuar 2015, kl 20.09
Mulle meeldivad igasugused läätsed. Enim kasutan du puy läätsesid, sest need ei lagune nii ära keetmisel. Lisan salatitesse, suppidesse, pajaroogadesse.

Kreeka jogurt on aga mu lemmik. Seda söön nii maitsestama kui maitsestatult. Muud jogurtit enam ei tarbigi. Vahel lisan seda ka hapukoore asemel toitudesse.

Proovinud olen igasugust riisi, musta, punast ja eri sorte valgeid. Lemmik ikkagi valge jasmiini riis, aga tervise huvides ostan enamasti ikka pruuni riisi. Must ja punane riis on vahel lihtsalt hea vahelduseks, aga eriline fänn pole.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!