Viimasel ajal on kombeks kiita igasuguseid asju, mida laialt ei tarbita ja eks see tore ongi, sest saab silmaringi avardada.
Mina katsetasin täna ära läätsed, punase riisi ja kreeka jogurti ning tahaksin teada, kuidas need asjad teistele peale lähevad? Sest mulle küll ei lähe.
Kreeka jogurt meenutab mulle nõukaaegset hapukoort, suht paks ja lahjalt hapukas. Maitsestamata jogurtist või õigest hapukoorest tehtud külm kaste on minu maitse järgi ikka oluliselt parem. Mingi dipikastme tegemiseks ehk kasutaksin seda edaspidi, aga muidu mitte, sest ta on jogurtist ja koorest kallim ka.
Punane riis ei ole reaalselt sugugi nii kena punane nagu hiljuti Delfi naistekas ühe retsepti juures pildil oli. Kahtlustan, et seal oli seda mingi toiduvärvi või peediveega toonitud. Tegelikkuses on taldrikul pisut laiguline tume pruunikas-punane asi. Mõne roa sees ehk huvitav, eraldivõetuna üldse mitte isuäratav.
Ja läätsed... nende tegemisega panin ilmselt ise puusse, kuigi tegin pakendil oleva õpetuse järgi. Loputasin punaseid läätsesid mitu korda külma veega ja leotasin ja panin keema. Kirjade järgi tuli oma pool tundi keeta, aga veerand tunni pärast oli mul potis helekollane püree. Segasin selle riisiga kokku ja söödud ta saab, aga tükiks ajaks võttis katsetamise isu ära :)