Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Kuidas teha guljašši?
 
Marge 30. juuli 2007, kl 12.22
Küsimus siis pealkirjas!
 
alissandra 30. juuli 2007, kl 13.21
Võtan loomaliha (sealihaga pole nii hea), lõikan sellest piklikud õhemad tükid. Pruunistan liha pannil, lisan maitseained, tükeldatud sibulat ja küüsalaauku, lõpuks tomatipasta, kuumutan kõik korralikult läbi kallan peale vett ning jätan hauduma.
Kui liha korralikult pehme, segan hulka veega ja hapukoorega segatud jahu ning sööme guljašši tavaliselt ikka kas spagettidega või mingite muude makaronidega.



*keegi kindlasti ütleb jälle, et guljašš ei ole kaste :P
 
S 30. juuli 2007, kl 14.12
Guljašš ei ole kaste!
 
putukas 30. juuli 2007, kl 14.12
poes on müügil Santa MAria guljašimaitseainet, mina teen sellega.
 
ssille 30. juuli 2007, kl 14.17
http://toidupildid.blogspot.com/2007/06/miniguljash.html
 
alissandrale 30. juuli 2007, kl 14.38
kirjeldad midagi böfstrooganovi taolist. guljass ei käi alustuseks kindalsti mitte piklike õhukeste lihaviiludega.

mina teen nii - ca 500 gr veiseliha kuubikuteks, samuti 2 suurt sibulat kuubikuteks hakkida. Pruunistan mõlemad rasvas. Maitsestan ca 2 sl paprikapulbri, köömnete, soolaga, lisan loorberilehe. 3-4 dl vedelikku (nt tomatikonservivedelik)ja tomatipastat. Vähendan kuumust, hautan ca 1,5 tundi. Siis lisan 2 kartulit ja 3-4 tomatit (samuti kuubikuteks lõigatud). võid llisada ka paprikat.
 
alissandra 30. juuli 2007, kl 14.54
-le-le, böfstrooganovis on minu teada päris imeõhukesed lihaviilud, mida veel ka vasardatakse enne praadimist. Ma lihtsalt lõikan veidi piklikumad tükid, kas ma tõesti pidin andma mõõdud kah või?:P
Samas ütleks ma, et miks seda kartulit sinna topid, see pole siis enam guljašš(kaste). Kui suppi teed, siis iseasi, aga meie mõistes siiski on guljašš enamasti kaste, sest nii on meil juba mitmekümneid aastaid tehtud.
 
R 30. juuli 2007, kl 15.05
Kui Santa Maris guljašimaitseainega teha, siis pole tomatipastat vajagi. Panen maitseainet päris palju, pea pakitäie korraga.
 
liisukas 30. juuli 2007, kl 18.12
kartul "sulab" sinna sisse ära, tehes kastme paksemaks. julgen vaielda, sest tädimees ungarlane. sorry, aga alissandra pakutud roog on kindlasti maitsev kuid surmkindlalt pole see guljash.
 
Indrek 30. juuli 2007, kl 22.12
Minu katsetusest ehtsat guljašši teha saab lugeda siit:

http://www.maitse.tv/katsetus/guljash/

Ma eeldan, et mõeldi päris guljašši, mitte seda lihakastet kartuli kõrvale, mis on küll hea, aga vale nimega.

head isu,
Indrek
http://www.maitse.tv
 
piii 31. juuli 2007, kl 20.38
Gulas on Ungari rahvustoit, mis on terav ja rammus loomalihasupp.
 
tean 02. august 2007, kl 07.46
et kui sibul,küüslauk ja tomatipasta/purustatud tomatid keeta eraldi potis, ei jää kogu see kupatus nii môru.
 
don pedro 31. august 2013, kl 06.51
sa teed ikka täiesti valesti seda guljassi...
 
Garrri 24. jaanuar 2016, kl 09.02
Tsau, andke nõu kuidas guljassi teha, Tänan.
 
kokkaja 22. veebruar 2016, kl 21.51
Huvitav, et eestlased armastavad palju tomatipastat kasutada. Kesk-Euroopas tähendab guljašš lihakastet,kus on ehk lusikatäis tomatipastat,kui üldse (või värske tomat), punaka värvi annab paprika(pulber), maitsebuketis on veel küüslauk,köömned,loorber,seller.
Ka pilaffi eesti moodi on nähtud - riis tomatipastaga. Tegelikult tuleb punane värv seal porgandist...
alissandra 23. veebruar 2016, kl 08.08
Pilaff ei ole ainult porgandiga see õige. Mu mees räägib alati, et sõjaväe ajal sõid nad õiget pilaffi, kui kaukaaslased seda tegid, aga see oli alati lambalihaga ja just nimelt tomatipastaga. Porgandit kasutavad rohkem pigem kasahhid jt seal Kesk-Aasias. Ka kaukaaslased teevad mõnel pool porgandiga, aga see pole reegel.

Ja siin selle vana teema meenutuseks, et jah ma tean ise ka, et Ungaris on Guljašš supp, aga aastakümneid on meie mail seda kastmeks tehtud ja see on väga hea. Kui küsitakse guljašši tegemise õpetust, siis võikski öelda, kas tahetakse suppi või kastet, sest vähemalt vanem generatsioon pole eriti Ungaris käinud vaid NL piires guljašši (kastet) söönud.
 
teadja 23. veebruar 2016, kl 09.20
kastme paksemaks tegemiseks võib kasutada klopitud muna või natuke kartulitärklist. ei pea tingimata kartulit sisse keetma
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!