Perekond
kui palju kulub teil söögiraha kuus?
mida iganes 07. august 2009, kl 21.56 |
selleks ei pea sugugi gurmaan olema, et vahet teha kas kanafilee oli külmutatud või värske. vabandust, aga siis on terve minu pere gurmaanid ja vanemad kah. mõned inimesed ei tee muidugi värskeltküpsetatud saial ja poe saepurusaial ka vahet, seega ei ole imestada midagi, et ka külmutatud toiduainete kvaliteedilangust tähele ei panda.
mm 07. august 2009, kl 23.30 |
aimi 08. august 2009, kl 10.46 |
maimu 08. august 2009, kl 11.05 |
poest värske asja ostmine, et see siis sügavkülma visata on küll üks naljakas tegevus. milleks siis midagi värkset üldse osta?
mul on üks tuttav kodune tädi, iga päev teeb kena koduse toidu valmis ja...paneb sügavkülma. ning võtab sügavkülmast kunagi varem tehtud toidu ja soojendab seda. tegelt ka. minumeelest täielik kilplasetegevus
mul on üks tuttav kodune tädi, iga päev teeb kena koduse toidu valmis ja...paneb sügavkülma. ning võtab sügavkülmast kunagi varem tehtud toidu ja soojendab seda. tegelt ka. minumeelest täielik kilplasetegevus
prr 08. august 2009, kl 14.49 |
kokkaja 08. august 2009, kl 15.50 |
tšikk 08. august 2009, kl 15.52 |
hmm 08. august 2009, kl 21.32 |
kolmekesi, mina kahe teismelise tütrega. kasvatame enamuse vajaminevast ise, nii taimse - kui ka loomse osa. juurde ostame poest vaid piimatooted ja leivatooted (ja kala). ja kulub kolmele maksimaalselt 2000 krooni kuus. vahel isegi veel vähem. toitume mitmekülgselt. viinereid-sardellikesi ei tarbi.
ml 08. august 2009, kl 23.41 |
kolm poislast ja ise: täpset arvestust pole pidanud, aga palka arvestades siis 4000.- kulub küll kuus ära. rämpstoitu ei osta, kommi ostan siis kui on soodukad vahel. see ei tähenda, et mu lapsed oleksid üldse ilma magusata. ostan jäätist, odavamat, kuivatatud rosinaid, pähkleid jne. ka puuvilju, kui on kusagil odavamad. sooja toidu valmistan enamasti ise ja väljas söömas ei käi üldse. imestan, kuidas mõndadel peredel nii palju raha toidule saab kuluda, mida te küll sööte ja kui paksud te olete...
keskealine 09. august 2009, kl 12.20 |
kulutaja 09. august 2009, kl 13.43 |
nn 09. august 2009, kl 13.53 |
Eks sellepärast ongi enamik inimesi paksud, et on raha puudusel sunnitud ühekülgset toitu sööma.Tean lapsepõlvest inimest, kel oli paari päeva tagant õnne korra süüa saada. Ja ta oli ka hästi paks.Kui sul ikka seda mani napib, siis eelkõige kannatab selle all organism.Ja teie piitspeened prouakesed,kui ei oleks neid paksukesi, keda mõnitada, siis teie elu oleks väga kurb.Peaksite omavahel lausa grammide pärast kisklema.
K 09. august 2009, kl 21.09 |
meta 09. august 2009, kl 22.08 |
to mailu 09. august 2009, kl 22.23 |
"poest värske asja ostmine, et see siis sügavkülma visata on küll üks naljakas tegevus. milleks siis midagi värkset üldse osta?"
aga selleks, et mõnedest inimestest jääb korralik toidupood kaugemale, kui bussipeatuse vahe, näiteks ona 50 km üks ots. Sõidad ikka iga päev, et värskelt saada või? sügavkülm tuli ju teemana üles vastusena mujal euroopas elavale, kes peab kas isu käes kannatama või kuidagimoodi varasuletavasse poodi jõudma.
rahvas siin veel ka nii tark, et põlgavad sügavkülma lambist. loodetavasti ostate siis ka oma "värske" juurvilja märtsikuus ikka letilt ja mitte külmutusest - kellele neid vitamiine ikka vaja. vean kihla, et kui ma teile spagetikastet valmistan, ei saa te sugugi mitte aru, kas tegu oli värske või külmutatud hakklihaga. kammkarbid on iseteema, tunnen väheseid, kel need igapäevaselt söögisedelil, aga eks siia foorumisse ikka mõni satub, kes neist toitub. need inimesed tunnevad ilmeksimatult ka pizzal ära külmutatud kreveti ning tuunikala salatit ei tee nad kunagi konservist, ikka õng õlale ja õnn kaasa. irw.
aga selleks, et mõnedest inimestest jääb korralik toidupood kaugemale, kui bussipeatuse vahe, näiteks ona 50 km üks ots. Sõidad ikka iga päev, et värskelt saada või? sügavkülm tuli ju teemana üles vastusena mujal euroopas elavale, kes peab kas isu käes kannatama või kuidagimoodi varasuletavasse poodi jõudma.
rahvas siin veel ka nii tark, et põlgavad sügavkülma lambist. loodetavasti ostate siis ka oma "värske" juurvilja märtsikuus ikka letilt ja mitte külmutusest - kellele neid vitamiine ikka vaja. vean kihla, et kui ma teile spagetikastet valmistan, ei saa te sugugi mitte aru, kas tegu oli värske või külmutatud hakklihaga. kammkarbid on iseteema, tunnen väheseid, kel need igapäevaselt söögisedelil, aga eks siia foorumisse ikka mõni satub, kes neist toitub. need inimesed tunnevad ilmeksimatult ka pizzal ära külmutatud kreveti ning tuunikala salatit ei tee nad kunagi konservist, ikka õng õlale ja õnn kaasa. irw.
sama siin 09. august 2009, kl 23.27 |
Autor: maimu
Aeg: 08-08-09 11:05
poest värske asja ostmine, et see siis sügavkülma visata on küll üks naljakas tegevus. milleks siis midagi värkset üldse osta?
Eks sügavkülmutus ole ikka mõeldud selleks, et sinna toitu varuda juhuks, kui millegipärast värsket toitu osta ei ole võimalik.
Eelmine kommenteerija juba kirjutas, et kõikide kodu kõrval ei asu alati toidupood. Samuti tuleb ette, et mõnikord lihtsalt ei jõua poodi. Egas sellepärast söömata saa jääda. Kõlbab sügavkülmast toiduaineid võtta ikka küll.
Aeg: 08-08-09 11:05
poest värske asja ostmine, et see siis sügavkülma visata on küll üks naljakas tegevus. milleks siis midagi värkset üldse osta?
Eks sügavkülmutus ole ikka mõeldud selleks, et sinna toitu varuda juhuks, kui millegipärast värsket toitu osta ei ole võimalik.
Eelmine kommenteerija juba kirjutas, et kõikide kodu kõrval ei asu alati toidupood. Samuti tuleb ette, et mõnikord lihtsalt ei jõua poodi. Egas sellepärast söömata saa jääda. Kõlbab sügavkülmast toiduaineid võtta ikka küll.
oi kuidas pseudorikkurid unist 10. august 2009, kl 00.26 |
öine uitaja 10. august 2009, kl 00.36 |
maimu 10. august 2009, kl 08.54 |
no küsimus oli selles, et inimene ostab värskeid asju ja siis tahab need ära süüa, enne kui halvaks lähevad. kui ta tahaks asju sügavkülmas säilitada, ju ta ostaks siis neid sügavkülmutatuna, mis on reeglina oluliselt odavam. värskelt söömiseks ostetud kraami sügavkülma toppimine on nagu osta hea vein ja siis segada cocaga ära
tallinlane 10. august 2009, kl 10.59 |
Toidu peale per inimene läheb 6000 kr. Mina 50 kg, mees 75 kg. Mida sööme igapäevaselt:
-naturaalset liha(kanafilee, sealiha, loomaliha) ja kala(lõhe, forell),
-juust, keefir, kodujuustud, kohupiimad
-täisteraleib,
-muna,
-juurviljad, toorsalatid, värsked puuviljad.
"Never, ei lähe söögile nii palju pappi, kui ise küpsetada ja vaaritada, tervislikku toitu muidugi."
Mõlemad mehega tööinimesed, ei ole aega kodus küpsetada-vaaritada. Jõuame koju mingi 20 paiku, mida sa seal enam küpsetama hakkad?
-naturaalset liha(kanafilee, sealiha, loomaliha) ja kala(lõhe, forell),
-juust, keefir, kodujuustud, kohupiimad
-täisteraleib,
-muna,
-juurviljad, toorsalatid, värsked puuviljad.
"Never, ei lähe söögile nii palju pappi, kui ise küpsetada ja vaaritada, tervislikku toitu muidugi."
Mõlemad mehega tööinimesed, ei ole aega kodus küpsetada-vaaritada. Jõuame koju mingi 20 paiku, mida sa seal enam küpsetama hakkad?
meelis 10. august 2009, kl 10.57 |
Tore lausa lugeda inimesi kes väidavad,et kahekesi 3000 kr. kuu ja seda koos väljas lõunatamisega......ilmselt kaasa maksab ja siis võib küll selline mulje jääda.
Lihtne arvutus näitab,et kui võtta päevapraad,piim ja veel midagi magusaks siis miinimum 60 eek nägu.Eeldusel ,et ikka praadi süüakse .See teeb kokku 120 eek korda 22 tp saamegi 2640eek
Kuhu jäävad hommiku võileivad või pudrud vmss.Kuhu jäävad õhtusöögid... aeg ajalt ju midagi paremat tahaks ka.Loodan,et inimestel kõivad külalised ka mõnikord jne.Perkonna ühised grilli õhtud,väike bokaal veini.
Ikka kulub
Lihtne arvutus näitab,et kui võtta päevapraad,piim ja veel midagi magusaks siis miinimum 60 eek nägu.Eeldusel ,et ikka praadi süüakse .See teeb kokku 120 eek korda 22 tp saamegi 2640eek
Kuhu jäävad hommiku võileivad või pudrud vmss.Kuhu jäävad õhtusöögid... aeg ajalt ju midagi paremat tahaks ka.Loodan,et inimestel kõivad külalised ka mõnikord jne.Perkonna ühised grilli õhtud,väike bokaal veini.
Ikka kulub
üksi 10. august 2009, kl 15.08 |
Mul läheb söögi-joogi peale 5000 kr.
Hommikul võileivad ja kohv,
lõunasöögid väljas töökoha lähedal,
õhtuks võtan Selverist karbi salatit või kodujuustukarbi või kohupiimakreeme vms.
Poearve 1 x kohta naljalt alla 300 kr ei tule.
Nädala lõpus ikka mõne veini ka teen, vahel käivad sõbrad külas.
Hommikul võileivad ja kohv,
lõunasöögid väljas töökoha lähedal,
õhtuks võtan Selverist karbi salatit või kodujuustukarbi või kohupiimakreeme vms.
Poearve 1 x kohta naljalt alla 300 kr ei tule.
Nädala lõpus ikka mõne veini ka teen, vahel käivad sõbrad külas.
lugeja 10. august 2009, kl 15.05 |
to maimu 10. august 2009, kl 18.19 |
"no küsimus oli selles, et inimene ostab värskeid asju ja siis tahab need ära süüa, enne kui halvaks lähevad. kui ta tahaks asju sügavkülmas säilitada, ju ta ostaks siis neid sügavkülmutatuna, mis on reeglina oluliselt odavam. värskelt söömiseks ostetud kraami sügavkülma toppimine on nagu osta hea vein ja siis segada cocaga ära"
kas sa kujutad ette, et kõik inimesed ei ela seal, kus on poed kahe suht identse letiga, üks värske kana, teine külmutatud kana jaoks. kui ma sulle nüüd ütlen, et mul on poodi megamaa, ja sinna peab minema autoga ja see on tõsine ettevõtmine ning seal poes isegi mitte külmutatud kana ei müüda... no mis sa siis küll kostad????? saa enne asjale pihta, siis räägime edasi - kui mul oleks kodu kõrval pood, siis oleks muidugi lihtsam minna peale tööd sealt läbi ja osta kraam kaasa ja siis koju kokkama. aga pole alati ja kõigil seda varianti. ikka oma mätta otsast, ikka oma...
kas sa kujutad ette, et kõik inimesed ei ela seal, kus on poed kahe suht identse letiga, üks värske kana, teine külmutatud kana jaoks. kui ma sulle nüüd ütlen, et mul on poodi megamaa, ja sinna peab minema autoga ja see on tõsine ettevõtmine ning seal poes isegi mitte külmutatud kana ei müüda... no mis sa siis küll kostad????? saa enne asjale pihta, siis räägime edasi - kui mul oleks kodu kõrval pood, siis oleks muidugi lihtsam minna peale tööd sealt läbi ja osta kraam kaasa ja siis koju kokkama. aga pole alati ja kõigil seda varianti. ikka oma mätta otsast, ikka oma...
tõepoolest! 10. august 2009, kl 21.46 |
Autor: lugeja
Aeg: 08-10-09 15:05
idioodi jutt, et 2-kesi ja 3000 kr hakkama saadakse. Kas ei osata arvutada või tõesti väljas käies mees maksab kõik kinni.
No eks see "väljas lõunatamine" võib ka erinevat moodi välja näha. See ei tarvitse alati olla supp-praad-magustoit ning piima veel peale selle. Lõunaks võib näiteks ka ainult suppi süüa.
Aga kui inimesed saavad kulutada toiduks vaid 300 krooni kuus, siis tullakse ikka sellega toime küll. Milline oleks teine võimalus? Seda enam, et enne idioodiks nimetamist võiks kirjutaja mõelda, et majandamisviiside poolest on pered erinevad. Ehk on mõnel võimalik saada tasuta kartuleid-juurikaid-marju-mahlu jne. Või on kellelgi ema maal, kes täidab näiteks sügavkülma lihaga, kellelt saab igal nädalal piima ja mune jne. Variante on mitmeid, ehk tasuks enne nendele mõelda, kui oma "tarkustega" lagedale tullakse.
Aeg: 08-10-09 15:05
idioodi jutt, et 2-kesi ja 3000 kr hakkama saadakse. Kas ei osata arvutada või tõesti väljas käies mees maksab kõik kinni.
No eks see "väljas lõunatamine" võib ka erinevat moodi välja näha. See ei tarvitse alati olla supp-praad-magustoit ning piima veel peale selle. Lõunaks võib näiteks ka ainult suppi süüa.
Aga kui inimesed saavad kulutada toiduks vaid 300 krooni kuus, siis tullakse ikka sellega toime küll. Milline oleks teine võimalus? Seda enam, et enne idioodiks nimetamist võiks kirjutaja mõelda, et majandamisviiside poolest on pered erinevad. Ehk on mõnel võimalik saada tasuta kartuleid-juurikaid-marju-mahlu jne. Või on kellelgi ema maal, kes täidab näiteks sügavkülma lihaga, kellelt saab igal nädalal piima ja mune jne. Variante on mitmeid, ehk tasuks enne nendele mõelda, kui oma "tarkustega" lagedale tullakse.
on ka selliseid inimesi 10. august 2009, kl 22.11 |
kes väljas söömas ei käi ja seda tingimata elu lahutamatuks osaks ei peagi, kes söövadki kodus, võtavad tööle võileiva kaasa jne. ja nad pole päris kindlasti mitte idioodid, küll aga võib vahel kahelda nende inimeste mõistuses, kes päevast päeva palehigis pappi kokku lükkavad, et seda siis restoranidesse laiali jaotada.
x 10. august 2009, kl 22.16 |
t 11. august 2009, kl 08.17 |
"kes väljas söömas ei käi ja seda tingimata elu lahutamatuks osaks ei peagi, kes söövadki kodus, võtavad tööle võileiva kaasa jne. ja nad pole päris kindlasti mitte idioodid, küll aga võib vahel kahelda nende inimeste mõistuses, kes päevast päeva palehigis pappi kokku lükkavad, et seda siis restoranidesse laiali jaotada."
et kõik inimesed, kes sinuga ühtemoodi ei mõtle, on idioodid? igaühe oma valik minumeelest, kuhu ta oma raha kulutab. ja kui inimene saab meeldiva elamuse heast toidust ja teenindusest, siis sellepärast, et sina seda ei mõista, ei ole ta veel idioot.
et kõik inimesed, kes sinuga ühtemoodi ei mõtle, on idioodid? igaühe oma valik minumeelest, kuhu ta oma raha kulutab. ja kui inimene saab meeldiva elamuse heast toidust ja teenindusest, siis sellepärast, et sina seda ei mõista, ei ole ta veel idioot.
aka 11. august 2009, kl 09.05 |
no ma loen ja imestan-meie pere peaks ammu nälga surnud olema ,mul pole palk ka nii suur kui teie söögiraha ja ma kasvatan 2 poega ja mees ka majas -vaatan poes ringi ,ostan asja hetke soodustega ja osa panene ka sügavkülma ,ei saa igapäev ainult mööda poode oma vähesest vabast ajast käia ,selle asemel teeks kodus ka midagit kasuliku.meil suur koer ka .ja söögi peale kulub mingi 3000.- kuus ja kõik rahul.magustoitu oskan ise ka teha ,torti ka.nüüd marja aeg -nautige loodust ,saate talvel saiale moosi ka :)
Lisa postitus