Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Saame tuttavaks
Küll meie Eesti Vabariik muutuv üsna varsti selliseks

ekm 29. detsember 2007, kl 00.51
hh

Ja reageerimata ei suuda sa kohe kuidagi jätta, kui sulle midagi ebameeldivat öeldakse?

ekm 29. detsember 2007, kl 00.54
hh

Teineteist peab mõistma.
Ühepoolsel mõistmisel võib tõesti suhte lõpetada.

hh 29. detsember 2007, kl 00.55
ekm
Aga miks ma peaks? Miks peaks mina oma otsustes ja valikutes olena vähem vaba kui sina?

kiisumiisu 29. detsember 2007, kl 00.55
ekm,

ka vastastikku võib mõista, et ei sobita...

hh 29. detsember 2007, kl 00.57
ekm
Väga palju suhteid lõpetatakse vastastikusel kokkuleppel ja see eeldab vastastikust mõistmist.
Niiet ikkagi, mispärast pead sina mõistmist, aga mitte teineteisele lootmist suhte aluseks?

ekm 29. detsember 2007, kl 01.01
hh

Kas keegi on sinult midagi nõudnud? Vaba valik ju.
Tahad isikulist vastuseisu, siis on see sinu valik.
---------------

Väga palju suhteid lõpetatakse vastastikusel kokkuleppel ja see eeldab vastastikust mõistmist.
---
See on küll nüüd väga vale arusaam mõistmisest.

kiisumiisu

Aga loomulikult.

hh 29. detsember 2007, kl 01.03
Imelik, minu ja kiisumiisu väited olid sisuliselt ühesugused, aga sinu vastused neile erinevad? Miks?

ekm 29. detsember 2007, kl 01.07
hh

Vastus erinev, kuna vähemalt mina nägin väiteid erinevalt.

hh 29. detsember 2007, kl 01.09
ekm
Milles siis sinu arvates nende erinevus seisneb? :)

hh 29. detsember 2007, kl 01.11
Ja ikkagi, miks mõistmine, mitte vastastikune lootmine?

ekm 29. detsember 2007, kl 01.14
hh

Kui kiisumiisu soovib enda väidet täpsustada, siis vastan sulle, milles erinevus seisnes.
----------------

hh
Ja ikkagi, miks mõistmine, mitte vastastikune lootmine?
-------------

Sa tee mulle selgeks mida lootma peaks.
Mulle on see arusaamatu.

hh 29. detsember 2007, kl 01.21
Miks peaks kiisumiisu midagi täpsustama? Miks sead sa mingeid lisatingimusi minule vastamiseks? Imelik..

------

Mis sul arusaamatu on? Ma kirjutasin siin mitu korda, et lootma peaks teineteisele. Järelikult kellele, aga mitte mida.
Inimese teeb tugevaks see, et ta teab ka ennast vahetevahel nõrk olema ja siis on hea kui su lähedane on sinust tugevam. Teinekord oled tugevam jällegi sina.
See on lõhidalt vastastikuse lootmise üks mitmetest tahkudest.

Lükka ümber see väide, kui suudad :)

hh 29. detsember 2007, kl 01.25
Ja jälle, milles seisneb minu vale arusaam mõistmisest?
Õige ja vale ei ole esteetilised kategooriad nagu ilus ja inetu ning ei peitu vaataja silmis.
Neid peals siiski põhjendama.

ekm 29. detsember 2007, kl 01.25
hh

A kas sinu lähedane mõistab sinu nõrkuse hetki, või loodad sa , et mõistetaks? A mis siis kui mõlemal on nõrkuse hetk, kellele siis loota?

kiisumiisu 29. detsember 2007, kl 01.26
ekm,

sinu lause: Ühepoolsel mõistmisel võib tõesti suhte lõpetada., ajendas minu lauset.
see on siis kui üks pool püüab mõista, teine mitte.

tegelikult aga on see ju palju laiem. vastasin konkreetselt selle peale, et ka vastastikusel mõistmisel võivad olla erinevad resultaadid.
üks resultaat on see kui mõistetakse ja elatakse harmoonias, teine resultaat kui mõistetakse, et harmooniat ei ole ega tule.

kiisumiisu 29. detsember 2007, kl 01.29
aga vaat, me oleme ikka nii erinevad, mehed ja naised:)

ega ma ilmaasjata üleeile naerukajaka kommile palunud meeste kommentaare...

huvi pärast tahtsin teada, mida mehed arvavad...aga mida ei saanud, seda ei saanud:(

kiisumiisu 29. detsember 2007, kl 01.31
see minu viimane komm oli vastuseks või kommiks sellele

Autor: hh
Aeg: 12-29-07 01:03

Imelik, minu ja kiisumiisu väited olid sisuliselt ühesugused, aga sinu vastused neile erinevad? Miks?

hh 29. detsember 2007, kl 01.33
ekm
Loodan. Sul on suhtes vaid kaks võimalust teiselt mingit käitumist eeldada- teda loota või sundida.

Jah, on selliseid hetki kui mõlemad nõrgad, kuid nähes kuidas teine sulle loodab, püüad ennast natukenegi sirgu ajada.
Mis sest, et see sarnaneb Frommi mõttele, aga ta toimib.
Ma muidugi ei tea, ehk seepärast, et seda mõtet sai kunagi loetud ja omaks võetud :)

juta 29. detsember 2007, kl 01.35
ekm...naiste ja meeste erinevus on see, et naine peab! mõistma meest, aga mees võib! mõista naist. Minu nägemuse järgi on mehel ainus kohustus? naist armastada, ja kui ta seda teeb, mõistab naine teda. Aga lootus on jah, natuke utoopiline ütlus, sest lootus ise on üks udune pilv, mis võib musta või elesinisena su ajukeses eljuda...;)))

hh 29. detsember 2007, kl 01.36
aga vaat, me oleme ikka nii erinevad, mehed ja naised:)

Ja milles meie erinevus seisneb? Küsin siis sinult, mitu(sisulist) erinevust leiad sa nendes kahes kommentaaris:

1. ka vastastikku võib mõista, et ei sobita...

2. Väga palju suhteid lõpetatakse vastastikusel kokkuleppel ja see eeldab vastastikust mõistmist.

:)

hh 29. detsember 2007, kl 01.40
juta
Roni kah oma elevandiluust tornist alla ja avalda saladus, et mis see armastus siis sinu arvates on?
Kuidagi imelik oli mul lugeda seda teksti: "Minu nägemuse järgi on mehel ainus kohustus? naist armastada, ja kui ta seda teeb, mõistab naine teda."

ekm 29. detsember 2007, kl 01.42
kiisumiisu

Olgu see mõistmine siis milline tahes aga tulemus on igaljuhul positiivne.

hh

Võibolla on sul õigus, aga see on sinupoolne nägemine.
Mulle on see võõras arusaam, a inimesed on erinevad, eks see sellest tuleneb.

juta

Ka mees peab mõistma naist. Armastus laguneb, kui vastastikune mõistmine puudub.

kiisumiisu 29. detsember 2007, kl 01.42
hh,

erinevus on eeldus...

mees eeldab teise mehe suhtes konkurenti ja on juba ette tõrjuvalt, negatiivselt meelestatud.
naise suhtes eeldab ta, et naine kohtleb teda õrnasti:)

:DDD

hh 29. detsember 2007, kl 01.44
Niisiis ei õige ega vale, vaid sulle võõras?
No aga see on juba hoopis teine teema :)

hh 29. detsember 2007, kl 01.49
kiisumiisu
Kus sa näed mehi ja naisi? ekm on mitmeid kordi välja öelnud, et tema ei vaata autorit vaid ainult teksti sisu..

Muidugi, ka mina arvasin sedasama, et erinevad vastused olid tingit sellest, et ühe kommi autoriks oli kiisumiisu ja teise kirjutas hh.
Täiesti aktsepteeritav põhjus, aga vaat see varjamisepüüd ja absoluutse objektiivsuse mängimine on mu jaoks imelik :)

Või ma sain su jutust valesti aru?

ekm 29. detsember 2007, kl 01.49
hh

Sulle peab jälle meelde tuletama, et me siin esitame ainult enda arvamust. Mis tõde sa siit otsid?
Kellel õigus, kellel mitte, seda näitab meile elu.
Sinule sinu elu, minule minu elu.

kiisumiisu 29. detsember 2007, kl 01.50
juta,

ei ole armastus kohustus vaid vaba tahe, kõik kohustused võetakse sellega kaasnevalt vabatahtlikult, nii meeste kui naiste poolt.

kiisumiisu 29. detsember 2007, kl 01.52
hh,

mõistsid jah ja ei:)

suures plaanis mõistsid õigesti, aga üks nüanss on selle juures veel esitusviis ja kõnemaneer:)

hh 29. detsember 2007, kl 01.54
ekm
Alles sa lubasid mul olla selline, nagu mina tahan. Millest taas see näpuga viibutamine? :)))

juta 29. detsember 2007, kl 01.55
ekm...armastus ei ole produkt, mis laguneb...ja mõistmine on naise puhul oluline, kuna mees kaotab pea, kui ta armastab...selleks see naise poolt ülioluline mehe mõistmine...

Ja armastust ei saa niimoodi kirjata, et: punkt üks, ja punkt kaks...ja nii ongi...siis ta lihtsalt kaotaks oma väärtuse, ja õnneks on tal see omadus, et ta ei kaota ega lagune...ta lihtsalt on...sõnadeta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!