Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Teine dekreetpuhkus järjest
 
ametnik 24. jaanuar 2017, kl 21.29
Ikka brutos
aga

kokkuvõttest tulumaks maha, vabandust

Kõige lihtsam loogika on selline,
et
kui minna 30p enne ja laps sünnib tähtajal, siis
saan 30p miinimumpalka, 110p algul miinimumi aga kokkuvõttes sama nagu Vh ja 435p Vh
 
Ükskakskolm123 27. jaanuar 2017, kl 15.46
Ametnikule ☺

Sõbranna, kes on kohe dekreeti minemas, uuris ka siis neid seadusi oma raamatupidajalt. Et temal oli sama mis minul- merel töötades jäi rasedaks ning sai kohe lehe "kergemale tööle üleminek". Kuna aga merel töötades kergemat tööd anda pole, jäi kohe haiguslehele ning Haigekassa maksis 70% palgast kuni dekreedini. Dekreet algas 70 päeva enne sünnitus tähtaega. Temal tuleb laste vanusevahe 2.4 kuud ning uuris seda vahe kompensatsiooni kohta. Tuli välja et meil pole sellist asja ette nähtud kuna olime raseduse aeg kodus ja haiguslehel. Et meile ei hüvitatata seda et saame esialgu dekreediraha miinimumi järgi ja siis tehakse tagasiarveldus nende päevade eest mis jäävad siis lapse sünnist kuni dekreedi lõpuni.
 
Ükskakskolm123 27. jaanuar 2017, kl 15.48
*2.4 aastat laste vanusevahe :D
 
ametnik 28. jaanuar 2017, kl 09.20
Sõbranna uuris seda kuskilt, kus talle esitati valeinfot st kindlasti mitte otseselt maksjalt e Sotsiaalkindlustusametist(Pensioniametist).
Kohe tahaks teada, kes sellise valeinfo jagas(ise kokku puutunud ühe Haigekassa ametnikuga, kes kohapeal loengut pidades desinformeeris u 50 inimest oma väidetega VH kohta...minu märgukirja peale tunnistas, et kuna Haigekassa seda komp. ei maksa, siis ega ta täpselt ei teagi ja arvas...ja sisuliselt sai saalitäis naisi valeinfot)

Olen Sotsiaalkindlustusametist ise korduvalt päringuga saanud vastuse, et loomulikult saab vahe komp, sinu mainitud erisust(et enne haiguslehel olek midagi muudaks), seda EI OLE. Sama on selgelt kirjas määruses.


Perehüvitiste seadus(enne oli eraldi VH seadus) ja määrus ütleb üheselt, kellel on õigus vahe kompensatsioonile:
neil, kelle laste sünnivahe jääb alla 2a6k, kes saavad sama VH eelmisega st mitte uuesti arvutatut ja kes vormistavad rsp(dekreedi) ning kelle sünnitushüvitis/päev on väiksem kui VH/päev.

Kui sinu sõbranna laste sünnivahe on 2a4k, ta pole vahepeal nii palju töötanud, et uuesti arvutatud VH oleks suurem eelmise lapsega saadust ning ta vormistab nüüd dekreedi(saades sünnitushüvitise miinimumpalga alusel kuna eelmise aasta keskmine töine tulu puudub) siis saab ta ka vahe komp.

See, et ta oli haiguslehel enne 1.sünnitust ei ole antud juhul üldse oluline komp. taotlemise puhul(jah, ta ei saanud komp. 1.sünni puhul, sest komp makstakse JÄRJESTIKUSTE SÜNDIDE PUHUL), tal oli tööleping ja ta sai minna dekreeti, ja kui läheb dekreeti ka 2. lapsega siis saab sünnitushüvitist ja kuna see on väiksem VH-st siis komp.
 
ametnik 28. jaanuar 2017, kl 09.22
lisan-

seega kindlasti on sõbrannal ja ka sinul seaduslik õigus lõpetada lhp(avaldus tööandjale u 30p enne dekreedi algust, lisades, et 1.tööpäevast dekreeti aga oluline, et taastada töötaja staatus TÕR-is, muidu dekreediraha ei saa!)
ja minna dekreeti (soojalt soovitan alles 30p enne TA9,
ja VH avaldusse märkida soov saada vahe kompenseerimine
ja
saate selle kui teie VH on üle miinimumpalga(hetkel 470 bruto/kuus).

Edu
 
reelika 17. veebruar 2017, kl 15.11
Tere.

Esimene laps saab augustis 3 aastaseks. Uus laps sünnib novembris. Olen praegu esimese lapsega lapsehoolduspuhkusel, vahepeal tööl ei ole käinud(tööliste nimekirjas olen) Kas mul on õigus dekreediraha saada ja mis summa pealt ?
 
ametnik 19. veebruar 2017, kl 10.00
Loomulikult.
Kui inimesel on rsp(dekreedi) algushetkel kehtiv tööleping (sa pead ju lhp lõpetama st see lõpeb lapse 3a saamise kuupäevaga) siis saab ta minna rsp-le ja saab ka sünnitushüvitist.

Kuna eelmisel(2016.a) ei töötanud SMVM 0,
saad
hetke miinimumpalga st 470 alusel. Alla selle ei tohi palganr töölepingus olla, kui töötad täiskoormusega.

NB!
küll aga on kasulik kindlasti saada 2017.a pisutki töist tulu, näiteks võtta kohe lapse 3a saamise järel välja puhkus perioodi eest ...august kuni 31.detsember (see õigus on rsp lõüppedes) kui varasemast puhkust saada pole, või töötada pisut, mitte kohe rsp-le ilmselt on ka tähtajani lhp lõpust üle 70p?
Kui saad tööandjalt midagigi, on sinu VH uue lapsega miinimumpalk(2017.a 470, kui 2018 tõuseb siis rohkemgi). Kui ei, siis miinimummäär e 430 bruto/kuus
 
Ida 04. märts 2017, kl 15.15
Tere, täpsustaks üle:
Esimene laps sündis juulis 2015, teine sünnib novembris 2017. Laste vanuste vahe on alla 2 aasta ja 6 kuud.
Enne esimest last palk oli miinimumpalgast suurem ja dekreediraha summa oli hea. Nüüd olen kodus. Vahepeal oli mõte minna osalise koormusega tagasi tööle kuni uue dekreedini.
Minu küsimus, ega ma rahaliselt ei kaota, kui praegu tööle lähen? Kui ma õigesti aru sain, siis emapalk jääb endiseks, aga kas dekreediraha summa muutub? Dekreeti soovin minna 30 päeva enne tähtpäeva.
Ettetänades
 
ametnik 06. märts 2017, kl 14.41
Töötada on ok. Kui aga see leping kehtib ka dekreedi algushetkel, siis on oluline, mis on seal põhipalga nr.

Kaotad juhul, kui osalise koormusega töötades on palganr töölepingus väiksem kui hetke miinimumpalk st 470 rsp(dekreedi) algushetkel.

Esialgu saad nagunii 140p dekreediraha miinimumpalga alusel(kui 2016.a e eelmise aasta keskmine puudub) kui töölepingus palganr alla selle pole (kui on, siis selle väikse nr alusel)
aga
koos I uue VH-ga komp kõik sünnitusejärgsed dekreedipäevad VH suuruseni
st

minnes 30p enne,kui laps sünnibki tähtajal täpselt
siis
140 p vaid 30 jääb miinimumi ja 110p=nagu VH kokkuvõttes(algul miinimumi alusel dekreediraha+hiljem komp)
 
Kaili 13. märts 2017, kl 15.21
Tere

Tekkis ka üks küsimus, äkki oskate vastata.

Olen hetkel lapsehoolduspuhkusel ja teine laps sünnib 10.10. Laste vanusevahe jääb alla 2,5 aasta. Plaanin jääda dekreeti 30 päeva enne sünnitähtaega ja sellest kuidas makstakse vanemahüvitis ja dekreedirahad saan aru.

Nüüd pakuti mulle töö juurest, et võiksin osalise koormusega töötada kuni dekreedini.
Selle tarbeks plaanis tähtajaline töölepingu lisa sõlmida.

Küsimus ongi selles, kui see töölepingu lisa lõpeb dekreedi ajal ja seal põhipalga number väiksem kui miinimumpalk, siis vist saan väiksema summa kui miinimumpalga järgi arvutatud.

Aga kas midagi kaotab dekreedirahades, kui tähtajalise lepingu järgi on palk miinimum või rohkem?
 
ametnik 13. märts 2017, kl 18.57
Kaili-

jah, kui töölepingu lisas on palganr alla 470, siis saab dekreediraha selle väiksema palganr alusel(oluline on palganr, selle sisestab tööandja dekreedilehele, mitte see, kas nii palju ka teenite)

Mõistlik oleks, kui lisa lõpeks varem kui dekreet algab ja dekreedi algushetkel kehtiks põhileping, kus põhipalga nr suurem st sõlmida lisa lühema kestvusega, et oleks lõppenud dekreedi alguseks

Kui teid muidugi ei häiri, et u 30p jääb väiksem kui 470 bruto, võite dekreeti minna ka selle lisa kehtivuse ajal.

Kui palganrlisas on 470, pole oluline, kas dekreeti lisa kehtivuse ajal või põhilepingu ajal.
 
Viktoria 20. märts 2017, kl 16.10
Tere,
Mul on järgmine olukord: olin lapsehoolduspuhkuses nii palju, kui sain vanemahüvitise. Kui väljamaksed lõppesid, kohe astusin tööle august 2016. Töötasin täiskoormusega, palk oli suurem kui 1200. Nüüd ma ootan teise lapse, kes sünnib oktoobris 2017. Lastel on vanusevahe peab olema 2,8. Dekreet algab 2017. aastal aga lapsehoolduspuhkus 2018 algusel. Aidake palun mind aru saada, kuidas arvutatakse dekreediraha ja vanemahüvitise? Kas see aeg, kui ma sain esimese lapsega vanemahüvitise arvutatakse nagu miinimumpalk?
 
ametnik 21. märts 2017, kl 18.10
Viktoria-

rsp(dekreet) algab 2017.a ja sünnitushüvitis(dekreediraha) arvutatakse 2016.a alusel. Ei, VH aega ei arvutata nagu miinimumpalk vaid need kuud on 0 palk. St nende mõne kuu palk jagatakse kahjuks 12 kuuga st sünnitushüvitis tuleb üsna väike (kui saite augusti eest septembris palga...novembri eest detsembris siis (4 x 1200):12 on v-o isegi alla miinimumpalga st dekreediraha siiski miinimumpalga st 470 alusel

VH algab 2018.a ja on 2017.a alusel: 2017 saadud ja saadav töine tulu(palk, puhkusetasu, preemia jne) liidetakse ja jagatakse 12 kuud miinus töövõimetuskuud st dekreedikuud
ehk
kui minna dekreeti 1.september jagatakse 8 kuuga
 
Kirsika 13. aprill 2017, kl 18.09
Tere.

Olen lapsehoolduspuhkusel. Esimene laps saab augusti alguses kolmeseks, uuesti dekreeti jään augusti lõpus. Mul on töövõtuleping, kas saan dekreedi raha ka nüüd ? Kui jaa, mis summa (vahepeal ei ole tööl käinud) ?
Esimese lapsega sain töövõtulepinguga dekreedi raha.

Aitäh vastamast !
 
ametnik 17. aprill 2017, kl 14.19
Töövõtuleping kehtib? Sotsmaksu eelmisel aastal st 2016 makstud on?

Ilmselt ei.

Pead asuma tööle oma töövõtulepinguga, siis saad ravikindlustuse:
*töövõtu-, käsundus- või muu teenuse osutamiseks sõlmitud ühe või mitme võlaõigusliku lepingu alusel töö- või teenustasusid saav isik, kes ei ole kantud äriregistrisse füüsilisest isikust ettevõtjana ja kelle eest lepingu teine pool maksab või teised pooled maksavad sotsiaalmaksu sotsiaalmaksuseaduse § 9 lõike 1 punkti 2 alusel ühes kuus kokku vähemalt sotsiaalmaksu miinimumkohustuse ulatuses (2017. aastal on kuumäär 430 eurot);
 
Margit 16. mai 2017, kl 17.52
Tere.

Juunis saab laps kolmeseks ning uuesti jään ka dekreeti juunis. Küsimus. Dekreediraha on miinimum kas ka emapalk ?
 
ametnik 17. mai 2017, kl 17.38
Margit-

sünnitushüvitis(dekreediraha) on miinimumpalk st 470 bruto/kuus kui töölepingus põhpalga nr vähemalt 470.

VH aga ei pruugi tulla miinimumpalk(miinimumpalk on juhul kui eelmisel st 2016.a saite kas või 1 euro midagi tööandjalt: palka, puhkusetasu vms), võib olla hoopis miinimummäär st 430 bruto/kuus8kui 2016.a sotsmaks töiselt tulult on 0 st ei olnud paar päeva tööl, puhkusel vms).
 
Kätlin 24. mai 2017, kl 21.16
Tere. Olen lapsehoolduspuhkusel, see tuleks nüüd lõpetada, kuna laps saab kolmeseks ja uus dekreet algab. Kas tohin lõpetada ka meili teel ?
Kas lõpeatamise kuupäevaks panen selle kuupäeva kui laps saab kolm? Ja dekreet kuupäev läheb lapse sünnipäevast järgmiseks kuupäevaks ?
 
ametnik 25. mai 2017, kl 18.22
Lhp lõpetamise avaldus tuleb esitada kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis
st
e-kirjaga sobib küll (viisakas muidugi digiallkirjastada, eks).
Avaldus esitatakse, kui lhp soovitakse lõpetada enne lhp avalduses lõpupäevaks märgitud päeva st enne lapse 3a saamist.

Kui lhp lõpeb lapse 3a sünnipäeval st lapse 3a sünnipäev on viimane lhp päev, siis pole avaldust tegelikult vaja...
aga
võid ju teha.
kellele
sinu andmed

AVALDUS

Soovin lõpetada lapsehoolduspuhkuse, esimeseks tööpäevaks lugeda.../kuupäev, järgmine pärast lapse 3a sünnipäeva/.
kuupäev
allkiri

Ja loomulikult hoiata suuliselt, et tegelikult lähed uuesti rsp-le(dekreeti).

Jah, kui töötada ei soovi vahepeal(kasulik oleks mõni päev töötada või puhkust võtta-kui saad pisutki midagi tööandjalt, siis on VH miinimumpalk, kui midagi 2017 ei saa, siis on VH miinimummäär), siis dekreedi algus kohe 1.tööpäevast.
 
Kätlin 27. mai 2017, kl 13.27
Ühesõnaga laps saab 5-ndal juuni 3aastaseks ja uueks dekreedi kuuäevaks tuleks panna 6-es juuni mitte 5-es juuni ?
(Uurin sellepärast seda dekreedi kuupäeva nii täpselt, kuna lähen 70päeva enne dekreeti ja algselt pidi dekreet algama 8-ndal juunil, kuna uh-s selgus et tähtaeg tuli veidi ettepoole siis ämmaemand lubas ka dekreedi kuupäevaga paar päeva mängida).
 
ametnik 27. mai 2017, kl 22.17
Jah, piisab kui rsp alguskuupäev on järgmine päev pärast lapse 3a sünnipäeva.
 
Kätlin 05. juuni 2017, kl 12.41
...eelmise jutu jätkuks.

Kui ma nt 6-es juuni ei lähe dekreeti vaid lähen 30p enne sünnitustähtaega, kas siis jään dekreedi rahast ilma ?
Ja kui ma nt ei saa selles vahemikus tööl käia, kas saaksin ka haiguslehel olla ?
 
ametnik 07. juuni 2017, kl 14.15
Kätlin-

pole oluline, kas lähed 70, 69, 68 või 30p enne tähtaega dekreeti, kõigil juhtudel saad 140p eest sünnitushüvitist(dekreediraha).

Lihtsalt lhp lõpeb, siis kas lähed tööle või kui oled haige v laps haige, siis haiguslehel(NB! haiguslehel "üleviimine kergemale tööle" rasedana olla ei saa, see kohustab rsp-le jääma I võimalusel st 70p enne tähtaega, tavaline haigusleht on lubatud ega kohusta dekreeti kohe jääma).
 
Lapse ema 13. juuli 2017, kl 23.25
Tere
Mul on tööl ajutine leping ja see peab lōpema siis kui endine töötaja lhp tagasi tuleb. Ise jääin ka lhp siis kui teda asendasin.
Kas minuga saavad lōpetada töösuhe kui olen lhp-l.? Minu vh väljamaksmise kp on 12.08.2018.a. mina tahaksin sünnitada teist last olles lhp-l.
Kui ma lōpetan lhp siis kui vh veel makstakse, siis ma kaotan juba seda esimest vh? Kas summeeritakse I ja II vh, vō teist hakatakse välja maksma siis kui I vh lōpeb?
Nagu ma sain aru et vahet ei ole millal ma lähen dekreeti, et ikka dekreetraha jääb samaks- miinumum palk?
Kas on vahet millal mul teine laps sünnib, kas kohe peale vh lōpemisest e augustis vōi septembris 2018, vōi peaasi on see et lastevahe oleks kuni 2,5 a, 1 vh saamiseks?
Kas ma kaotan midagi rahas kui teine laps sünnib hiljem nt nov vōi dets 2018, vōi 2019 aga kuni 2,5 a vahega?
Kas ma pean kindlasti minema 2 dekreetpuhkusele kuni esimene töötaja tagasi tuleb, ehk siis kui ma olen veel töölepinguga,?
 
ametnik 14. juuli 2017, kl 11.05
Lapse ema-

jah, kui tegu on asenduslepinguga, siis see lõpeb asendatava tööle naasmisel, pole oluline, et oled ise dekreedis või lhp-l, ikka lõpeb.
VH makstakse ikka, hoolimata sellest, kas inimene on lhp-l või on tema tööleping lõpetatud või ta töötab(lihtsalt palka teenides võib VH väheneda, oleneb teenitava suurusest).

Ei, I ja II VH korraga ei saa
st
kui I VH veel kestab kui tekib õigus II lapsega VH saada, siis topelt ei saa.
Küll aga võib kattuda rsp(dekreet) ja VH st kui õnnestub II lapsega dekreeti jääda siis temaga dekreedi ajal saab I lapse VH edasi ja seda ei vähendata dekreediraha tõttu.


Nagu ma sain aru et vahet ei ole millal ma lähen dekreeti, et ikka dekreetraha jääb samaks- miinumum palk?
Dekreediraha on miinimumpalga alusel küll(kui töölepingus just väiksem palganr pole) aga
igal juhul on vahe millal minna dekreeti, sest
kuni VH suuruseni komp. ainult sünnitusejärgsed dekreedipäevad
st
minnes juba 70p enne jääb 70p miinimumi ja 70p=Vh, minnes alles 30p enne jääb 30p miinimumi ja 110p=VH
ning
seda kauem saad I lapse kõiki toetusi(olgu see alles jätkuv VH või siis VH lõpust maksatav lapsehooldustasu 38,35/kuus...mõlemad kestavad II VH alguseni
st
kui uus VH algab sünnist kohe siis I lapse raha lõpeb 3,6k varem kui siis kui minna dekreeti 30p enne tähtaega.

Kui laste sünnivahe jääb alla 2a6k(st kuni 2,5a) saadeelmisega sama VH, kui vahe pikem siis miinimumi.

/Kas on vahet millal mul teine laps sünnib, kas kohe peale vh lōpemisest e augustis vōi septembris 2018, vōi peaasi on see et lastevahe oleks kuni 2,5 a, 1 vh saamiseks?/
Ei ole rahades vahet.

/Kas ma kaotan midagi rahas kui teine laps sünnib hiljem nt nov vōi dets 2018, vōi 2019 aga kuni 2,5 a vahega?/
Ei kaota. Lihtsalt vahepeal on aeg kus saad vaid lt 50+lht 38,35 pikem.

/Kas ma pean kindlasti minema 2 dekreetpuhkusele kuni esimene töötaja tagasi tuleb, ehk siis kui ma olen veel töölepinguga,?/

Ei pea. Võid valida II VH sünnist. Lihtsalt siis kaotad kokkuvõttes raha (Vh sünnist on 18k, dekreet 140p +VH 435p=575p e 19k raha):
saad 1k lühemalt st kaotad dekreedi osa enne sünnitust miinimumpalk/kuus ja 3,6 k eest 38,35
praeguse miinimumpalga juures kaotad kokku
376+138= 5 14
ja dekreedi aja eest välja teenitava puhkuse min 11p ning selle eest puhkusetasu lõpparvega.
 
Olga 03. august 2017, kl 07.30
Tere, mina tahaksin täpsustada, kuna ikka ei saanud lõpuni aru, olen lapsehooldus puhkusel, emapalk oli viimane mai kuus, tööle pole veel läinud, olen nüüd uuesti rase, raseduse tähtaeg on märtsi algul, selleks ajaks on esimese lapse vanus 2a4k, nüüd püüan aru saada, kuidas peaksin käituma, et mitte rahaliselt kaotada? Kas peaksin minema jooksuga tööle, et saada palka veel 4 kuud või kuna esimese lapse vanus on järgmise sünniks alla 2,6a , pole vajadust??????
Ette tänades!
 
Olga 03. august 2017, kl 07.34
Ning mille järgi arvutatatakse järgmise lapse dekreetpuhks?
 
ametnik 03. august 2017, kl 17.21
Olga-

kui sa tahad palka saada siis mine tööle,
kui pole oluline,
siis võid mitte minna (VH suurust ega pikkust see ei mõjuta, kas töötad või lähed lhp-lt otse dekreeti), VH on mõlemal juhul =eelmisega kuna laste sünnivahe alla 2a6k

Kui ei lähe tööle, siis
a) teavitad arsti/ämmaemandat soovist minna rsp-le(dekreeti) 30p enne tähtaega st alates mingist veebruari alguskuupäevast
b) viid/saadad tööandjale lapsehoolduspuhkuse lõpetamise avalduse, kus 1.tööpäev on sama mis arstiga kokku lepitud dekreedi alguspäev(30p enne sünnituse tähtaega)
ja
suuliselt lisad, et jääd II lapsega dekreeti kohe ja oluline on tööandjal taastada sinu ravikindlustus töötajana(TÖR-is taastada töösuhe), muidu dekreediraha ei saa
c) teatad tööandjale dekreedi 1.päeval et ta kinnitaks dekreedilehe
d) teed tööandjale pärast II lapse sündi uue lhp avalduse

Kasulik on minna dekreeti, nii saab raha 140+435=575 p e 19k(VH sünnist ilma dekreedita oleks 18k)
ja
teenid dekreedi aja eest puhkust(st ka puhkusetasu)

Uue lapsega saad dekreediraha esialgu miinimumpalga alusel(sest 2017.a keskmist töist tulu pole üldse või on väike...nüüd tööle asudes saad mõni kuu palka ja see jagatakse 12 kuuga, lhp aeg välja ei jää)
aga
kõik sünnitusejärgsed dekreedipäevad(minnes 30p enne ja kui sünnib tähtajal siis 110p) kompenseeritakse(=makstakse raha juurde koos I VH-ga) kuni VH suuruseni st u 110p saad=VH/päev ja u 30p jääb = miinimumpalk/päev
märke, et soovid vahe hüvitamist saad teha uues VH avalduses

küsi
 
Luise. 05. september 2017, kl 18.09
Tere,
Siin on seda korduvalt juba küsitud aga ma ikkagi küsin veel, kuna mul on veel väike segadus.
Kui mu esimese lapse vanemahüvitis lõpeb 23.02.2018
ja uue lapse sünniaeg on 13.01.2018

Ma sooviks dekreeti jääda uuesti 06.11.2017
Kas need vahepealsed kuud ma saan 1 lapse VH edasi või kaob see ära kui ma jään dekreeti ?
Või saan ma 1 Lapse VH lõpuni, ehk siis märtsis saan viimase VH ja kui dekreet lõpeb märtsi lõpus 26.03.2018 siis uut VH hakkan saama alates aprillist?
Ja siis ka selline küsimus veel et kas minu dekreedi rahad arvutatakse 2016 aasta sotsmaksujärgi? sest 2016 käisin ma veel tööl jaanuarist - augustini või saan ma dekreediraha ikka miinimumi järgi?

Vabandust et jälle see teema , aga jube keeruline on arusaada kogu sellest süsteemist.
 
ametnik 06. september 2017, kl 07.38
Luise-
Rsp(dekreedi) ajal saab loomulikult I lapse VH edasi kuni selle lõpuni.

Ainult juhul kui II lapse VH algab enne I lõppu, siis korraga 2 VH ei saa.
Ja sünnitushüvitis(dekreediraha) ei ole SMVM st ei vähenda VH.
Dekreet ja VH võivad kattuda.



Küll aga ei soovita dekreeti jääda nii vara vaid kui tervis lubab siis alles u 30p enne tähtaega st detsembris.Nii on laps VH lõppedes vanem, nii komp rohkem dekreedipäevi(juhul kui VH on suurem kui dekreediraha) VH suuruseni.

Jah, kui rsp(dekreet) algab 2017 siis dekreediraha on 2016.a alusel ja loomulikult ei pruugi see olla miinimum.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!