Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
kuidas delfi naisteka uuendused meeldivad?
 
piret 04. oktoober 2010, kl 18.35
lisaks et lehekülgede vahel mugavalt navigeerida (nii ülalt kui alt), peaks ka "pealehele" või "teemade loetellu" pääsema nii alt kui ülalt (praegu saab ainult ülevalt, all olev "eelimine teema" ja "järgmine teema" on siiralt mõttetud lingid, need võiks asendadagi)
 
yuk 04. oktoober 2010, kl 18.39
muutke kõik tagasi. kohe. need uuendused on puhas pa*k, ausalt. ja ma ei tea, see facebook ja lollakas twitter? kas nüüd, kui ma küsin tervisefoorumis, et miks mul täna s*tt kinni on, peaks eel twiitimisele mõtlema või? naistekas käib labaselt alla, hea töö!
 
*** 04. oktoober 2010, kl 18.44
Lihtsalt rõve, eriti see roosa värv. Mul ei ole midagi muudatuste vastu, kui selle tagajärjel on midagi selgem, lihtsam, paremini hõlmatav. Siin aga on toimitud just vastupidi. Kõik, mille pärast seda foorumit külastasin, on läinud. Hüvasti, Delfi naistekas!

* foorumikülastaja aastast 2002
 
kisan siin sama teksdiga 04. oktoober 2010, kl 19.00
Võiks olla Delfi foorum kõigile, ka meestele! Paljud foorumi nurgad ei ole ainult naiste jaoks, miks ikkagi siis roosaga ja naistekaga diskrimineeritakse mehi? Delfi pidi taunima diskrimineerimist, aga ise eesotsas teeb seda. Väga palju tülisid on just teemal- mees ja naistekas!
 
zed 04. oktoober 2010, kl 19.09
Minu jaoks on see viimane piisk, ei kavatsegi oma vabast ajast piinelda, püüdes mingitest idiootlikest uuendustest aru saada. Kindlasti on kusagil ka normaalseid foorumeid, kus ei pea kannatama mingi voodimärgajast alaealise arvutinohiku napakaid katsetusi.
 
prse 04. oktoober 2010, kl 19.15
jube närvidele käib ka see, et foorumis on rodu artikleid. kui ma lähen naisteka lehele siis võin ju lugeda neid artikleid söögi alla ja peale. kui lähen foorumisse, siis milleks seal artiklid (see käis juba vanas foorumis närvidele) ma saan aru, et reklaam- selleta te ju ei saa.
AGA MIKS PEAVAD ARTIKLID FOORUMIS OLEMA? ilma nendeta laheneks ka "home" ja "end" hädakisa, vähemalt lehekülje lõikes saaks liikuda kohe üles ja alla.
üldse oleks leht poole lihtsam ja ilusam, igasugune liialdus teeb asja ainult keerulisemaks ja aeglasemaks ja ka koledamaks, artiklid foorumis on üleliigsed!!
 
to prse 04. oktoober 2010, kl 20.01
Nõus mõttega. Ilmselt tahetakse artikleid rohkem peale suruda ja nendele siis rohkem klikke ja kommentaare saada, kuigi ma kahtlen, kas selline vägisi meetod niiväga efektiivne on.

Põhimõtteliselt, kasutaja-vaataja veebibrauserites (kõigis versioonides) on olemas advanced võimalus mistahes veebisaidi väljanägemist oma käe järgi sättida (use custom CSS). Kuid selleks peate tundma veidi põhjalikumalt html ja css koodi ning suutma näiteks siit delfi lehe koodipuntrast vajalikud osad üles leidma. Näiteks mina olen oma brauseris siin foorumit pealt, külgedelt ja alt ümbritseva virrvarri ca 90% ulatuses kõik likvideerinud, isegi olnud asjade kohti pole enam näha, valge puhas kõik, ainult foorum ise on. Äsja lisandunud artiklite kallale pole veel jõudnud, kuid püüan peagi uurida ka nende kasutajapoolse väljalülitamise võimalikkust. Kahjuks ei saa siin tulemustest raporteerida, sest selleteemalised kommentaarid-soovitused kustutab toimetaja esimesel märkamisel kohe ära (igaüks kaitseb oma maailma, eksole!)
 
to prse 04. oktoober 2010, kl 20.28
Okei, raporteerin siiski - Kulus kõigest paar minutit, et need artiklid oma brauserist 100% eemaldada. "End" nupuga saan ma nüüd ilusti foorumi lõppu. Kuidas seda tegin (põhimõtteliselt väga lihtsalt, lisades oma arvuti "custom CSS" faili 10 lühikest rida koodi ..... täpset nende ridade loetelu ei saa ma avaldada, muidu mind ilmselt bannitakse siit foorumist jäädavalt).
 
Booring 04. oktoober 2010, kl 20.37
to prse Kas ära ei hakka juba tüütama see katsetamine jne?
 
to Booring 04. oktoober 2010, kl 20.54
Ega see mingi lõbu pole tõesti, kuid kui ma näen, et keegi siin rahva küsimustele ei vasta ega neid aita, siis võtan otsa enda kätte ja püüan ise aidata niipalju kui minu võimuses ja oskuses on. Siin foorumis ju paljud aitavad üksteist küsimustele vastamise ja nõuannetega.
 
m. 04. oktoober 2010, kl 21.07
aga saatke siis otse küsimused esilehele. toimetuse vastused on pikitud erinevate teemade sisse. kas niimoodi vastab üks lp. toimetus?
 
DelfiKass 04. oktoober 2010, kl 21.23
Mul pole ka aitamise vastu midagi olen ka ise väljaspool kontot seda teinud ja ka mind on igatpidi selle uue korraldusega siin juhendatud. Kui ei tea veel midagi, siis ikka tasub küsida, et keegi vast juba proovinud ja kursis.
 
. 04. oktoober 2010, kl 21.31
Ei tule ka mujalt asjalikumaid vastuseid neilt. Lihtsalt stiilis "vaatame, püüame arvestada, aitäh ettepanekute eest", kogu aeg sedasi. Samas kui näiteks see roosa värv (mida ma pole veel märganud, et keegi sellega rahul oleks) oleks saanud ära muuta juba minuti jooksul (olemuselt paari numbri muutmine veebilehe koodis). Sama ka foorumi alla topitud artiklitega. Olgu, arusaadav veel et nädalavahetusel pole veebimeistrit kohal ja toimetaja ei saa ega ilmselt oskagi adminni kontole ligi saada, kuid nüüd on juba terve tööpäev möödas ja ikka veel pole seda roosat ära muudetud! Samal ajal selle venitamisega ja otsustusvõimetusega kaotatakse kasutajaid (vaadake ise tänaste aktiivsete teemade hulka siin foorumites, kadu on märgatav). Just esimese asjana oleks tulnud see roosa ära muuta, ütleme mina firmajuhi rollis oleks veebimeistri kasvõi öösel välja ajanud seda tegema, aga noh, pole minu asi. (PS, ma ise olen selle roosa suhtes erapooletu, ma saan ise hakkama omal kasutajapoolel selle äramuutmisega).
 
m. 04. oktoober 2010, kl 21.35
kuidas seda roosat saab ise ära muuta enda arvutis?
 
teate 04. oktoober 2010, kl 21.40
Mulle hakkab see uuendus aina rohkem meeldima, ehk regist. ka ennast mõne püsiva kasutusnimega, seal rohkem võimalusi ;)
 
m. 04. oktoober 2010, kl 21.49
võib-olla on neil juba see muutmine paigas, st sisse ostetud ja enam ei parandata/muudeta. või vajab uuesti lepingu ülevaatamist/lisaraha. ainult nipet-näpet veel teevad: lingid aktiivseks jne. ma täpselt ei teagi, pole süvenenud. võtan lõdvalt.
miks muidu ei reageerita kasutajate palvetele. mõned ettepanekud on ju täitsa asjalikud.
 
to m. 04. oktoober 2010, kl 21.49
Tuleb enda brauseris määrata primaarseks endakoostatud CSS fail (lihtne tekstifail mis asub oma arvutis). Sel juhul selles failis kirjeldatud info kirjutab üle Delfi saidi (ja samahästi ka teiste saitide) CSS'i samad parameetrid. Tavakasutajal aga paraku on raske neid parameetrite nimetusi iga saidi source-tekstist (mis Delfil on eriline vusserdis) välja lugeda ja nende abil oma CSS faili siis koostada. Päris kõike ei õnnestu ka alati muuta, eriti kui mõned jupid on saidi koodi niiöelda jäigalt sissekirjutatud (ilma CSS vahenduseta).
 
to m. 04. oktoober 2010, kl 22.05
Sul võib ka mõnes mõttes õigus olla. Just see, et firma suhteliselt laiahaardelise ja korporatiivse sisekorralduse tõttu ei saa tegijad liigutada nii nagu tahaksid (kui ikka tahaksid?). Olen ise töötanud kohalikes suurfirmades, tean seda sisebürokraatiat ja käte seotust. Samas kas Delfi just nii suur firma on, pole vist nagu.

Samas ma muidugi tean endagi töökogemustest, et kasutajad hoiavad vanast kinni rohkem kui põhjust on (harjumuse jõud) ja nii saavad ka positiivsed muudatused suhteliselt kriitilise vastuvõtu. Seetõttu on elu õpetanud, et tõesti parem ära muuda midagi kui just asi katki pole. Mitmed tuntud veebisaidid nii meil kui maailmas on õhinal tehtud muudatuse oma hauakiviks saanud. Kui midagi muuta, siis tuleks EELNEVALT avalikult üles loetleda kõik planeeritavad muudatused ükshaaval, näidata screenshot'e või veel parem testsaiti ja KÜSIDA (või gallupeerida) kasutajate arvamust. Juhul kui juba kolmandik on vastu, siis mitte teha seda muudatust (muudatuse komponenti). Üldiselt sai hoiatatud ka eelmisel nädalal Delfi tegijaid nende ohtude eest, sai nõutud testsaidi eelnevat näitamist, kuid kurtidele kõrvadele.
 
m. 04. oktoober 2010, kl 22.14
need programmid ja süsteemid on küll suunatud kasutajatele (sihtgrupile), kuid sageli siiski ei arvestata kasutajate võimalusi, oskusi, vajadust.
sageli on vastavad programmid liiga paindumatud/piiratud. ma ei tea, mida nemad kasutavad.
lõpptulemus tehakse mõttetult liiga keeruline ja kaotajaks jäävad kõik (sh ka toote pakkuja).
 
kokakoala 04. oktoober 2010, kl 22.23
Küll ära harjub.
 
m. 04. oktoober 2010, kl 22.24
sa lihtsalt kas nõustud edaspidi siin olema või lahkud. kohustust ei ole.
on ka erinevad kohustuslikud programmid, mis väga keerulised. nii et võta kinni. see siin nii hull ei ole, kui aega oleks, siis nokitseks ja uuriks. selles mõttes olen mina laisk, et kasutan vaid vajaliku määrani.
vaatasin, et paljud siinsed vanad kasutajad on juba rõõmsalt end registreerinud ja juba harjuvad. järelikult inimene harjub ikka kõigega. ja tulevad juurde ka päris uued kasutajad, kes vana süsteemi ei teadnudki.
 
Shadow25 04. oktoober 2010, kl 22.25
Kui mõned juba mainitud pisivead välja arvata, on tegemist igati meeldiva uuendusega. Võtsin kohe kasutusse oma igivana kasutult seisnud konto. :) Tore.

Värvidel pole häda midagi ja tekstil kah mitte. Küll aga mainiks juurde, et miks näidata regamise juttu sisu kastikeses, kui ma olen juba sisse logitud? Kus ma saan oma konto all vaadata oma tehtud postitusi? Ja võiks olla võimalus postitusi järjestada foorumi päises olevatele veerupealkirjadele(Postitaja, Teema, Viimane postitus jne.) klõpsates - saaks ise otsustada, mille järgi tahan järjestada.
Ahjaa, foorumi all olevad uudised on tõesti nõme. Kui tulen foorumisse, ei taha uudiseid lugeda ja teevad lehe tõesti nõmedalt pikaks. Soovitan need sealt alt ära kaotada. Seni saab õnneks AdBlock Plus'i tolle osa peitmiseks kasutada. :) Selleks blokitvate nimekirja lisada "naistekas.delfi.ee##TABLE[cellspacing="5"]:last-child". Ei ole proovinud, kuidas muud osa Naistekast mõjutab.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Shadow25 04.10.2010 22.43.
 
. 04. oktoober 2010, kl 22.31
Hakkasin mõtlema veel selle üle, et äkki on ka lisaks niiöelda "põlvkondade konflikt" siinsel juhul mängus. See tähendab, et foorumi kasutajaskonna valdav mass on põlvkond vanemad kui otsustajad ja toimetajad. Ma tõesti pole tegelikult uurinud Delfi toimetuse seltskonna vanuseid (vabandust kui eksin oletusega), kuid foorumit jälgides on näha just siinse kasutajaskonna (kommenteerijate) 40+ vanuse suhteliselt suur osakaal, isegi 50+ kohtab sageli ja seda mitte ainult vastavas alamfoorumis. Miks ma sellisele mõttele tulin? Sest miks ilmusid siia foorumisse facebooki ja twitteri värk, miks lisati avatarid ja allkirjad - need vidinad on kõik valdavalt tänase noorema põlvkonna tilulilu, kelle arvutikasutuse loogika erineb tunduvalt põlvkond vanema rahva omast (see juba omaette pikem teema, aga lühemalt kokkuvõttes vanemad ei taha värve ja vidinaid ja kellasid). Põhimõtteliselt ka see roosa valik võib olla selle vanusevahega äkki seotud?
 
greip 04. oktoober 2010, kl 22.31
Ei meeldi jah, tuleb tunnistada, eelmine variant oli kompaktne ja lugemisoskusega inimesele, see keskkond nüüd rohkem nagu üks kena roosa ja lapsikuvõitu mänguasi. Ei kutsu kasutama.
PS Kord juba avaldasin arvamust, pealegi täiesti viisakas vormis, aga see on nagu õhku haihtunud...
 
kia 04. oktoober 2010, kl 23.25
jube, kuidas see vaatamiste arv teemapealkirja kõrval häirib, kogu aeg ajan sassi postituste arvuga. milleks seda vaatamiste arvu vaja on?
kui teema avan, siis autori nimega rida võiks olla teist värvi, sinine, oleks lihtsam lugeda.
 
mh 04. oktoober 2010, kl 23.38
mis roosast te soiute? naistekas ju läbi aegade roosa olnud.
 
apelsin 05. oktoober 2010, kl 00.39
kole ja ebamugav üheaegselt on karm laks. Eks Perekooli reiting tõuseb.
 
ausalt 05. oktoober 2010, kl 01.35
ei meeldi foorumi uuendused, sest k6ik on nyyd hirmus laialivalguv ja suurte vahedega (ja veel mitmel lehekyljel), varem oli palju kergem vastuseid ja teemasid kiiresti lugeda
 
Maanaine. 05. oktoober 2010, kl 11.31
Hüvasti naistekas! Mulle ei meeldi siin enam, ehk leian mõne foorumi kusagilt ilma nende rohkem noortele mõeldud uuendusteta.
 
mari 05. oktoober 2010, kl 11.41
muutke palun see roosa värv - kohutavalt hakkab silmadele.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!