Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Vagla-Marge kohtuotsus õige?
 
mölakas 27. mai 2011, kl 15.09
AJAKIRJANDUS on sündmuse ja lugeja vahemees ning nn neljas võim. Ajakirjanik otsib õiglust oma südametunnistuse ja avalikkuse õiglustunde järgi, tema panevad tegutsema ühiskonnas kehtivate moraalinormide eiramine, ühiskonna õiglustunde riivamine.
Ajakirjanik annab sõna mõlemale poolele ja laseb lugejal otsustada, kellel on õigus.
KOHUS jagab ise õigust.
 
linda 27. mai 2011, kl 15.23
vabandan väga, ei viitsinud tervet diskussiooni läbi lugeda, nii et veelkord vabandan, kui mul mõni ekm-i poolt kirjutatud sisukas argument lugemata jäi.
tema viimaste kommentaaride põhjal jääb küll mulje, et inimene lihtsalt toodab mõttetut sõnavahtu ja demagoogitseb, et tähelepanu tegelikult probleemilt kõrvale juhtida.
mis sul kallis inimene antud loos arusaamatuks jäi?
võtame faktid uuesti läbi: Marge Arumäe võttis koera, sellega koos ka vastutuse tema eest hoolt kanda. koer kuulus Margele, järelikult on otsene vastutaja Marge ja mitte ema, abikaasa või ülenaaber, nii et teema, miks just teda süüdistatakse ja mitte mingit suvalist lehmalellepoega, peaks sellega ammendatud olema.
mis sind siis veel vaevas? ahjaa..see, et süüdimõistvat kohtuotsust ei ole olnud, Marge aga sellegipoolest üldsuse silmis hukka mõistetakse? siin tuleb sul ilmselt tõsiasjaga leppida, et ühiskonna enamuse arvamus ja õiglustunne ei ole augulised nagu Eesti seadusandlus, millest Margesugused limukad võivad süüdimatult läbi limutseda.
koer oli eriti julmal ja piinaval moel hooletusse jäetud, see on fakt. ja selle konkreetse fakti põhjal saab Marge ka hukka mõistetud. mind isiklikult jätab külmaks, kas ta kohtu poolt süüdi või õigeks mõistetakse, meie seadused ja kohtusüsteem on nii ehk nii üks suur naerukoht ja õiglust sealt loota ei ole. nii et süütuse presumptsiooni võid sa antud juhutumi puhul tõesti sinnasamusesse pista.
 
mölakas 27. mai 2011, kl 15.25
M.A võib kõigis kolmes astmes õigeks jääda kuid ei pane ükski instatnts ei ajakirjandust ega loomakitseliitu vabandust paluma kuna nad on kajastanud hetkel seisukohti millel on ka riiklik süüdistaja:))
muidu peaks ju ka prokurör vabandust paluma, lisaks võib järgmine kohtuaste otsustada materjalide politseisse tagasi saatmise väärteomenetluse algatmiseks
 
:) 27. mai 2011, kl 15.44
Vaata, kui tõepoolest tõestatakse ära, et koer tuli täitsa ise kohale ja ronis sinna õuele ketti ja pere muudkui pingutas ja ravis ja konsulteeris loomaarstidega, aga vaene loom ikka terveks ei saanud - siis võin mina vabandada küll.
 
ekm- 27. mai 2011, kl 16.00
mölakas


too neljas võim organiseeris juba ühed rahutused.
hea, et tookord läks asi nii, nagu läks...
ausalt öeldes, mina nende...võimu siiski piiritleks.


linda

kui meil kõik asju poolikult teeks, siis istuks me paraja supi sees
...ja ei saaks üldse aru, millest supp keedetud.
 
. 27. mai 2011, kl 16.12
Jah, sa piiritle ja arva rahus edasi, mida iganes tahad. Mõttetu sõnavaht, ise ilmselt ka ei saa enam ammu aru, mida sa vahtu lööd.
 
mölakas to:ekm- 27. mai 2011, kl 16.19
>too neljas võim organiseeris juba ühed rahutused.
>hea, et tookord läks asi nii, nagu läks...
>ausalt öeldes, mina nende...võimu siiski piiritleks.
ei olnud meie neljandas võimus selles süüd nemad kajastasid asju adekvaatselt andes sõna kõigile, pigem oli tegu idanaabri poolt rahastatud propakandaga kes
neile kes mässasid ennem pähe tagus нашу Алёшу сносят сносят ага тегелт олекс пидануд тõде рääкима ет хоопис переносят
 
ekm- 27. mai 2011, kl 16.21
.

ega see ikka ole nii, kus oinas...
seal lambad...


ma ju ütlesin, et ma istun siin põhimõtteliselt.
aga mis on sinu põhjus...?
 
ekm- 27. mai 2011, kl 16.24
mölakas

sulle korduseks...
http://www.ohtuleht.ee/310676

kui sa loed kõik põhjused ilusasti läbi, siis näed, kuskohast inimesed informatsiooni ammutasid.
 
. 27. mai 2011, kl 16.25
Minu põhjus hetkel - lihtne! Ootan, millal sa tühikuid ja kirjavahemärke tsiteerima ja neile vastama hakkad:)
 
oopium. 27. mai 2011, kl 16.29
oma elust: nägin, et poisivolaskid teevad sigadust (pehmelt öeldud), läksin juurde ja ütlesin mis ma asjast arvan, vastuseks tuli ülbe mölin. endalegi ootamatult (olen nii umbes 1,60 pikkuse ringis, see poiss minust väheke pikem), haarasin poisi juustest kinni ja panin ta, 'oma isamaad' nuusutama ja kordasin rangelt oma sõnu. seda nähes jooksid teised laiali, kui poiss ennast püsti ajas, oli ta näost punane ja vahtis juhmi pilguga, sest ta ei oodanud ühelt tüdrukuliku välimusega, kõrgetel kontsadel seisvalt naiselt sellist käitumist. hiljem selgus, et selle nagamaniga on hädas nii politsei kui ka kool, terrorit teeb ta kuhjaga ja teha pole talle midagi! minust möödudes jätab ta meie vahele kilomeetrite kaupa ruumi.

ekm, ilmselt sina, kui sa peaks nägema, et keegi lõhub linnupesi ja tapab linnupoegi, möödud sa täitsa rahulikult ja mõmised omaette, et küll kohus otsustab

teatud olukorras pole lihtsalt aega mõelda, kui tegemist on eludega, seal on vaja kiiresti reageerida. ma olen inimene, kes ei läheks lihtsalt mööda kui kedagi piinatakse, vajadusel loomulikult pöörduksin politsei abi poole. on olukordi, kus see abi jääks hiljaks, või nende 'käed on seotud'.

ma EI poolda omakohust-kättemaksu, ka mina poleks hiljem sellest olukorrast teada saades, selle poisi poole sisse marssinud, et talle 'pasunasse' anda, siin lähebki asi juba keerulisemaks. ma oma mõtteid ei hakka siin pikemalt kirja panema.

ennetada sinu targutusi, ütlen, et tollel momendil polnud mul kaasas kaamerat ja tunnistajaid. telefoniga neid pildistada soovida, no vaevalt, et nad mulle rõõmsalt oleks poseerinud ;).

veel, lemmikloomad EI tohigi omapead hulkuda. mina käin oma koeraga rihmastatult, aga maale sõites lasen koeral enda maadel vabalt joosta, aga seda ka ainult koos endaga. lemmikud EI tohigi üksinda metsas tuuseldad, terroriseerida kitsi, kitsepoegi, linnupesi rüüstata jne.

ma arvan, et mul on koeraga jalutades piisavalt empaatia tunnet, nähes juba kaugelt, et inimene tunneb ennast ebamugavalt (kardab koera), mis sellest, et minu koer ei tunne tema vastu mitte mingisugust huvi, juhin ma ikkagi võimalusel koera eemale. need on olulised pisiasjad.

teemas oleva naise kohta, ta on minu silmis üks väga lohakas ja hoolimatu 'olevus'. väga kole on küll, et tema lapsi sõimatakse, see on minu jaoks samuti täielik julmus.
 
sk 27. mai 2011, kl 16.30
ja millest küll sinu supp keedetud on, mida sa siin nii hoolega terve päeva keetnud oled. Su arvamusavaldused on üsna poolikud. Nopid ainult enda jaoks sobiva välja, millele hammas peale hakkab.
Head aega! :-)
 
linda 27. mai 2011, kl 16.34
"kui meil kõik asju poolikult teeks, siis istuks me paraja supi sees"

oma suht seosetu ja ebamäärase ütlusega paistsid sa päris hästi asja tuumale pihta saavat- järjekordne pimeda kana ja tera juhus. :D

Marge Arumäe loos ongi võtmeküsimuseks mingi asja poolikult tegemine ehk tegemata jätmine. Marge Arumäe süü ei seisne mingi asja tegemises vaid tegemata jätmises. nii on ka vaidlused selle üle, miks üldsus teda ilma süüdimõistva kohtuotsuseta risti lööb, täiesti ülearused.
kohtu ülesanne on süü tuvastada ja tõendada, see omakorda näib eeldavat mingit tegu. antud juhtumil seisneb süüaluse süü aga hoopis mingi konkreetse teo tegemata jätmises. nii et järgi palun minu loogikat: koer oli tugevalt alatoidetud, vedelikupuudusest haigestunud ning elu-surma piiril, see on fakt, tõendamist leidnud ekspertide hinnagute põhjal. antud koer kuulus Marge Arumäele, seega oli just temal kohustus tagada koera igakülgne heaolu, just tema hoolimatus ja julmus põhjustasid koerale ebainimlikke kannatusi.
kui koer oleks leitud vigastatuna, võiks veel selle üle vaielda, kes siis ikka süüdi on. tuleks kaaluda tõendusmaterjali õigsust ja paikapidavust, et kurjaTEGIJA oleks tuvastatud. antud juhtumi puhul on kogu poleemika üleliigne, kuna asi seisnebki hoopis mingi asja tegemata jätmises.
 
ekm- 27. mai 2011, kl 16.39
oopium.

teemas oleva naise kohta, ta on minu silmis üks väga lohakas ja hoolimatu 'olevus'. väga kole on küll, et tema lapsi sõimatakse, see on minu jaoks samuti täielik julmus.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vaata sellele osale tekstist ma absoluutselt vastu ei vaidle.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ekm, ilmselt sina, kui sa peaks nägema, et keegi lõhub linnupesi ja tapab linnupoegi, möödud sa täitsa rahulikult ja mõmised omaette, et küll kohus otsustab
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
aga vot selliste oletustega ma jälle ei ole üldse nõus.
ja pealegi jätsid sa inimesed mainimata.
 
mölakas 27. mai 2011, kl 16.45
ekm- Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mölakas
>
> sulle korduseks...
> http://www.o
> htuleht.ee/310676
>
> kui sa loed kõik põhjused
> ilusasti läbi, siis näed, kuskohast inimesed info
> rmatsiooni ammutasid.
need lambad kes mässasid nüü küll eesti meediat
ei tarbi ja kui siis vast vene delfit ja stolitsat ning kui neile pidevat pähe toati aljosa võtakse maha mitte aga et viiakse teise kohta siis saades teada et aljosa ümber aeda pannakse siis läks mäsu ka lahti
nii et hari ennast
 
ekm- 27. mai 2011, kl 16.50
mölakas

sa vaatad asju jälle ainult ühest küljest.
...täpselt sealt, kus sa näha soovid.
tee silmad lahti ja vaata laiemalt.
 
oopium. 27. mai 2011, kl 16.50
"aga vot selliste oletustega ma jälle ei ole üldse nõus.
ja pealegi jätsid sa inimesed mainimata."

mul on moment 'juhe koos', seleta... (ma palavikuga 'pikali', sellepärast ka oigamise vahele väheke aega 'plõksida')
 
ekm- 27. mai 2011, kl 17.00
oopium.

pole ette tulnud, et keegi lõhub linnupesi ja tapab linnupoegi.
a mis puutub inimest, siis see mulle näkku kirjutatud, et...
 
** 27. mai 2011, kl 17.06
ekm- Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> oopium.
>
> pole ette tulnud, et keegi lõhub li
> nnupesi ja tapab linnupoegi.
> a mis puutub inime
> st, siis see mulle näkku kirjutatud, et...

Mitte midagi ei saanud aru. Misasi on näkku kirjutatud?
 
ekm- 27. mai 2011, kl 17.09
linda

a võibolla oli tollesse patta liiga palju paksu sisse kallatud.
seepärast supp põhja kõrbeski.
 
** 27. mai 2011, kl 17.14
Ega tabletivõtmine pole suure kirjutamisega meelest läinud? Üha segasemaks läheb.
 
mölakas 27. mai 2011, kl 17.16
>a võibolla oli tollesse patta liiga palju paksu sisse kallatud.
>seepärast supp põhja kõrbeski.
supp ei kõrbe kunagi põhja see tõttu et liig paks on, põhjus peitub alati hooletuses või oskamatuses suppi keeta:P
 
ekm- 27. mai 2011, kl 17.22
mölakas

jah, aga kui sa soovisid suppi ja tuleb üks pudru, siis ei taha sa ju kuidagi sellega leppida.
püüad uuesti ja uuesti, aga kogu aeg lisad ühtemoodi seda va paksu ollust sinna patta.
 
to ekm 27. mai 2011, kl 18.09
Kas sa ka vabandad siis kui uus kohtuotsus tuleb süüdi mõistev?
 
ekm- 27. mai 2011, kl 18.31
to ekm

mina võin sinu ees vabandada küll, aga see vabandus jääb üsna märkamatuks.


sealjuures oleks huvitav teada, kas delfi vabandab artiklite eest, mis õhutavad vägivalda.
või arvab artikli avaldaja, et autor peaks vabandama.
http://publik.delfi.ee/news/inimesed/anni-arro-l...
 
... 27. mai 2011, kl 18.51
Keegi ei vabanda kellegi ees, unista edasi
 
ekm- 27. mai 2011, kl 19.00
...

ma arvan ka...
kui taoliste artiklite tagajärjel mõni laps teise...üles poob, siis ei peaks me isegi asja arutama.
kõik on õigustatud...
ja kui õigus, siis milleks vabandused.
 
kui 27. mai 2011, kl 19.25
Kui taoliste lubatud koerakohtlemistega lapsed tulevikus loomi kohtlema hakkavad, siis ei peaks me isegi asja arutama. Kõik on õigustatud.
 
ekm- 27. mai 2011, kl 19.32
kui

sul jumala õigus,
vaja ainult inimesi mõjutada, et vägivald on vahend kõigile ja kõigele.

vot siis on kõik õigused kaitstud.
nii inimeste, kui loomade.
 
... 27. mai 2011, kl 19.40
noh siis ongi kõik korras, end of discussion
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!