Varia
kadaka kolumn
mansion ghost 23. veebruar 2015, kl 22.19 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,646 |
kiix 23. veebruar 2015, kl 22.27 |
mansion ghost 23. veebruar 2015, kl 22.30 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,646 |
kiix 23. veebruar 2015, kl 22.34 |
Obladiii 23. veebruar 2015, kl 23.04 |
ahti 23. veebruar 2015, kl 23.14 |
kadakajupp 28. veebruar 2015, kl 00.02 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
ahti 28. veebruar 2015, kl 00.31 |
ahti 28. veebruar 2015, kl 02.29 |
kas 28. veebruar 2015, kl 10.20 |
kadakajupp 28. veebruar 2015, kl 19.38 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
kadakajupp 28. veebruar 2015, kl 19.51 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
äh hahaa 28. veebruar 2015, kl 21.53 |
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> täna ei teegi, polnud ei aega ega vajadust.
Sa ütlesid seda ka et sul pole suhtlemis vajadust, vaikne introvert. Aga näed mis välja tuleb:
"kadakajupp
28. veebruar 2015, kl 19.51
Registreerus: 4 kuud tagasi
Postitusi: 1,800"
-------------------------------------------------------
> täna ei teegi, polnud ei aega ega vajadust.
Sa ütlesid seda ka et sul pole suhtlemis vajadust, vaikne introvert. Aga näed mis välja tuleb:
"kadakajupp
28. veebruar 2015, kl 19.51
Registreerus: 4 kuud tagasi
Postitusi: 1,800"
master chef 28. veebruar 2015, kl 21.59 |
Esimene eelroog: Bruschetta mozzarella, tomatisalsa ja värske pesto kastmega
Vaja läheb:
mozzarella juustu
pepperoni ciabattat
Tomatisalsa:
7 tk tomatit
tunde järgi basiilikulehti
2 küüslauguküünt
soola
Värske pesto kaste:
2 basiilikutaime
tunde järgi oliiviõli
1spl seedermänni seemned
Valmistamine: Tomatisalsa valmistamiseks koori tomatid ning haki need kuubikuteks. Haki basiiliku lehed ja küüslauk peeneks ning sega tomatikuubikutega. Maitsesta tomatisalsa soolaga. Pesto kastme valmistamiseks purusta kõik pesto komponendid saumikseriga. Lõigu ciabatta parajalt paksudeks viiludeks ja rösti ahjus kuni ciabatta viilud on kuldpruunid. Määri ahjust tulnud ciabatta viilud pestoga. Viiluta mozzarella juust ning asetada viilud äsja ahjust tulnud kuumadele ciabatta viiludele. Kata mozzarellaviilud tomatisalsaga ning serveeri bruschettad.
Teine eelroog: Caesari salat kanafileega
Vaja läheb:
1 pk salatilehti
peedi lehti
1 pk rukkolat
1 pk lambasalatit
5 tk kanafileed
5 viilu saia
soola
pipart
õli
Caesari kaste:
10 tera kapparit
250 g vürtsikilu
100 g majonees
2 küüslauguküünt
parajalt palju oliiviõli
soola
musta pipart
1 tk sidrunit
Valmistamine: Caesari salati kastme valmistamiseks purusta saumikseriga kapparid, kilud ja küüslauguküüned. Lisa hulka majonees ja oliivõli ning sega kaste läbi. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning pigista hulka maitse järgi sidrunimahla (piisab poolest sidrunist). Järgmiseks maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Pruunista fileed õlisel pannil ning aseta 10-15 minutiks 200 kraadisesse ahju. Pärast küpsetamist lase fileedel jahtuda, samal ajal rösti saiaviilud ning lõika kuubikuteks. Viiluta kanafileed. Rebi salatilehed kaussi, lisa hulka peedi lehed, rukkola ja lambsalat. Sega salatisse kanafilee viilud ning ceasari kaste. Kata salat röstitud saiakuubikutega.
Pearoog: Chateaubriand küüslaugu-kartulipüree, tüümiani-ahjupeedi ja musta ploomi-portveini kastmega
Vaja läheb:
2 kg kartulit
300 ml piima
tilli
3 küüslauguküünt
1 muna
tüümiani
2 keskmise suurusega peeti
1 loomaliha puljongikuubik
100 g kuivatatud musti ploome
0,7 l portveini
1 pk kastmepaksendajat
1,5 kg looma sisefileed
Valmistamine: Koori kartulid ning keeda. Püreeri kartulid saumikseriga, samal ajal kuuma piima hulka lisades. Maitsesta püree soola ja tilliga. Lisa püreele muna ja võis praetud ning purustatud küüslauk. Sega püree korralikult läbi. Võta u 150 g püreed inimese kohta ja vormi nendest koogikesed ja küpseta need ahjus kergelt pruuniks. Ahjupeedi valmistamiseks koori peedid ja lõika sektoriteks. Sega peedisektorid õli, soola, pipra ja hakitud tüümianiga. Küpsetada peedid ahjus pehmeks. Musta ploomi-portveini kastme valmistamiseks kuumuta vein ning lisa puljongikuubik. Keeda veinis ploomid kuni need on täiesti pehmed. Seejärel paksenda kaste tumeda kastmepaksendajaga. Chateaubrandi valmistamiseks puhasta looma sisefilee keelmetest ja lõika u 180 grammisteks tükkideks. Pruunista liha mõlemalt poolt. Aseta sisefilee tükid ahjuplaadile ning puista üle soola ja pipraga. Küpseta sisefileed ahjus kuni liha sisemine temperatuur on 70 kraadi. Serveeri sisefilee musta ploomi- portveini kastmega, küüslaugu-kartulipüree ja tüümiani-ahjupeediga.
Magustoit: Mandli-õunakook vanilje kreemi ja pohlamoosiga
Vaja läheb:
1 pk keeksipulbrit
1 pk vaniljekastme pulbrit
250 g õunaviile
5 spl vaniljepulbrit
250 ml piima
250 g õuna-mandli täidist
mandlilaaste
kaneeli
suhkrut
100 g õlid
Valmistamine: Valmistada keeksipulbrist vastavalt juhendile koogile põhi. Vala tainas koogivormi. Kanna pritskotiga koogipõhjale õhuke kiht vaniljekreemi. Siis lisa koogile kiht õuna-mandli täidist ning raputa peale mandlilaastud. Küpseta koogi 180 kraadi juures 25-30 minutit. Määri kook pealt võiga ning raputa üle kaneeli-suhkru puruga. Laste koogil jahtuda. Serveeri kook vaniljekastme ja pohlamoosiga.
kadakajupp sa oled ju täielik ambivert.
Vaja läheb:
mozzarella juustu
pepperoni ciabattat
Tomatisalsa:
7 tk tomatit
tunde järgi basiilikulehti
2 küüslauguküünt
soola
Värske pesto kaste:
2 basiilikutaime
tunde järgi oliiviõli
1spl seedermänni seemned
Valmistamine: Tomatisalsa valmistamiseks koori tomatid ning haki need kuubikuteks. Haki basiiliku lehed ja küüslauk peeneks ning sega tomatikuubikutega. Maitsesta tomatisalsa soolaga. Pesto kastme valmistamiseks purusta kõik pesto komponendid saumikseriga. Lõigu ciabatta parajalt paksudeks viiludeks ja rösti ahjus kuni ciabatta viilud on kuldpruunid. Määri ahjust tulnud ciabatta viilud pestoga. Viiluta mozzarella juust ning asetada viilud äsja ahjust tulnud kuumadele ciabatta viiludele. Kata mozzarellaviilud tomatisalsaga ning serveeri bruschettad.
Teine eelroog: Caesari salat kanafileega
Vaja läheb:
1 pk salatilehti
peedi lehti
1 pk rukkolat
1 pk lambasalatit
5 tk kanafileed
5 viilu saia
soola
pipart
õli
Caesari kaste:
10 tera kapparit
250 g vürtsikilu
100 g majonees
2 küüslauguküünt
parajalt palju oliiviõli
soola
musta pipart
1 tk sidrunit
Valmistamine: Caesari salati kastme valmistamiseks purusta saumikseriga kapparid, kilud ja küüslauguküüned. Lisa hulka majonees ja oliivõli ning sega kaste läbi. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning pigista hulka maitse järgi sidrunimahla (piisab poolest sidrunist). Järgmiseks maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Pruunista fileed õlisel pannil ning aseta 10-15 minutiks 200 kraadisesse ahju. Pärast küpsetamist lase fileedel jahtuda, samal ajal rösti saiaviilud ning lõika kuubikuteks. Viiluta kanafileed. Rebi salatilehed kaussi, lisa hulka peedi lehed, rukkola ja lambsalat. Sega salatisse kanafilee viilud ning ceasari kaste. Kata salat röstitud saiakuubikutega.
Pearoog: Chateaubriand küüslaugu-kartulipüree, tüümiani-ahjupeedi ja musta ploomi-portveini kastmega
Vaja läheb:
2 kg kartulit
300 ml piima
tilli
3 küüslauguküünt
1 muna
tüümiani
2 keskmise suurusega peeti
1 loomaliha puljongikuubik
100 g kuivatatud musti ploome
0,7 l portveini
1 pk kastmepaksendajat
1,5 kg looma sisefileed
Valmistamine: Koori kartulid ning keeda. Püreeri kartulid saumikseriga, samal ajal kuuma piima hulka lisades. Maitsesta püree soola ja tilliga. Lisa püreele muna ja võis praetud ning purustatud küüslauk. Sega püree korralikult läbi. Võta u 150 g püreed inimese kohta ja vormi nendest koogikesed ja küpseta need ahjus kergelt pruuniks. Ahjupeedi valmistamiseks koori peedid ja lõika sektoriteks. Sega peedisektorid õli, soola, pipra ja hakitud tüümianiga. Küpsetada peedid ahjus pehmeks. Musta ploomi-portveini kastme valmistamiseks kuumuta vein ning lisa puljongikuubik. Keeda veinis ploomid kuni need on täiesti pehmed. Seejärel paksenda kaste tumeda kastmepaksendajaga. Chateaubrandi valmistamiseks puhasta looma sisefilee keelmetest ja lõika u 180 grammisteks tükkideks. Pruunista liha mõlemalt poolt. Aseta sisefilee tükid ahjuplaadile ning puista üle soola ja pipraga. Küpseta sisefileed ahjus kuni liha sisemine temperatuur on 70 kraadi. Serveeri sisefilee musta ploomi- portveini kastmega, küüslaugu-kartulipüree ja tüümiani-ahjupeediga.
Magustoit: Mandli-õunakook vanilje kreemi ja pohlamoosiga
Vaja läheb:
1 pk keeksipulbrit
1 pk vaniljekastme pulbrit
250 g õunaviile
5 spl vaniljepulbrit
250 ml piima
250 g õuna-mandli täidist
mandlilaaste
kaneeli
suhkrut
100 g õlid
Valmistamine: Valmistada keeksipulbrist vastavalt juhendile koogile põhi. Vala tainas koogivormi. Kanna pritskotiga koogipõhjale õhuke kiht vaniljekreemi. Siis lisa koogile kiht õuna-mandli täidist ning raputa peale mandlilaastud. Küpseta koogi 180 kraadi juures 25-30 minutit. Määri kook pealt võiga ning raputa üle kaneeli-suhkru puruga. Laste koogil jahtuda. Serveeri kook vaniljekastme ja pohlamoosiga.
kadakajupp sa oled ju täielik ambivert.
kopipasteet 28. veebruar 2015, kl 22.03 |
kadakajupp 28. veebruar 2015, kl 22.09 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
chef, ambivertsuse osas on sul õigus. ja sina ahhähh võta teadmiseks, et anonüümne kirjutamine ja aktiivne külaskäimine-suhtlemine ei ole minu jaoks sünonüümid. ja muide, tegin küll just süüa - segu rukkiröstile, külmsuitsu makrell, küüslauk, avokaado, redis ja chia-seemned ning sidrunimahl.
Corner 01. märts 2015, kl 00.36 |
Corner 01. märts 2015, kl 00.46 |
to Corner 01. märts 2015, kl 01.23 |
tõsi 01. märts 2015, kl 10.50 |
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
>kirjutamine ja ak
> tiivne külaskäimine-suhtlemine ei ole minu jaoks s
> ünonüümid.
need mõlemad asjad on suhtlemised, mida sa oled väitnud et eriti ei vaja ja lisaks öelnud, et sa toitu ei vaja nagu ka Põhja-Kore juht, kes seetõttu WC-d ei külasta.
-------------------------------------------------------
>kirjutamine ja ak
> tiivne külaskäimine-suhtlemine ei ole minu jaoks s
> ünonüümid.
need mõlemad asjad on suhtlemised, mida sa oled väitnud et eriti ei vaja ja lisaks öelnud, et sa toitu ei vaja nagu ka Põhja-Kore juht, kes seetõttu WC-d ei külasta.
kadakajupp 01. märts 2015, kl 11.54 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3,378 |
mhhhm 01. märts 2015, kl 11.59 |
master cheff Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kadakajupp: mis sa täna hääd süvva tegid ?
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> täna ei teegi, polnud ei aega ega vajadust.
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> huvitavad eeldused siin mõnel.... kus ma olen väit
> nud, et ma toitu ei vaja?
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> tagasihoidlik mees - ei ole sõbrannad nii ammused,
> on ka paar lapsepõlvesõbrannat, aga üldiselt ei v
> aja ma eriti suhtlust.
:D
-------------------------------------------------------
> kadakajupp: mis sa täna hääd süvva tegid ?
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> täna ei teegi, polnud ei aega ega vajadust.
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> huvitavad eeldused siin mõnel.... kus ma olen väit
> nud, et ma toitu ei vaja?
kadakajupp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> tagasihoidlik mees - ei ole sõbrannad nii ammused,
> on ka paar lapsepõlvesõbrannat, aga üldiselt ei v
> aja ma eriti suhtlust.
:D
mhmmhh 01. märts 2015, kl 12.00 |
Lisa postitus