Linnas kraaniveega on ka eluaeg kurke sisse tehtud (isegi kui vesi eelnevalt keedeti ja jahutati) ja ei ole veel näinud, et marinad kihisema hakkaks.
Mina olen teinud seda marinaadiga ülevalamise meetodit kasutadaes, teist korda marinaad valatakse kurkidelt uuesti potti ja kuumutatakse keemiseni ning valatakse see uuesti kurkidele peale, kaanetatud purgid vana vatiteki alla oma soojuses hauduma ja seisavad kenasti.
Ilma joodita sool peab olema, muid probleeme soolaga olla ei tohiks. Jood võib kurgid pehmeks teha.
Vaata oma äädika pudelilt, mitme % äädikaga sa seal mässad, enamus retsepte on 30% äädika peale arvestatud, lahus peab saama piisavalt hapu, et see saaks konservandina töötada ja bakterid ära kõrvetaks.
Müügil on ka 9% äädikat ja tont teab mida.
Veel on variant suurendada äädika kogust, minul oli retseptis 3l purgi peale 3 spl 30% äädikat, vaata natuke erinevaaid retsepte, mis kogustega saad mängida.
Hilised natuke pehmed kurgid võivad olla kehvad hapendamiseks ja marineerimiseks tervelt siis saab õlis lipsudena kuumutatud salateid teha.