Kööginõu
Marineeritud kurgid lähevad käärima :(
eid_152adcb16ddf65 28. august 2015, kl 09.06 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 4 |
Mul nutt kurgus juba. Eelmisel aastal ja nüüd jälle ca 60 purgist on pooled , vedelik hägustunud , valge sade põhjas ja kurgid käärivad. Eile tegin just ühe satsi kurke sisse , lisasin tilliõisikuid, mädarõigast,küüslauku,mustsõstralehti. Marinaad 1l peale :1sl j.soola, 2 suhkrut, 2 äädikat.
Ja juba nyyd hommikul näen, et 3 purgil kahtlane tegevus käimas. Kaaned kinni,lohk on sees,vaakumis, kuid alla tekib seda valget ollust ja purke liigutades vesi mullitab veidi :(. Kuumutatud,purgid sai korralikult ära steriliseeritud. Pärast täitmist ka kuumutatud, kuni kurgid värvi muutsid. Mis ma ometi valesti teen ?
Ja juba nyyd hommikul näen, et 3 purgil kahtlane tegevus käimas. Kaaned kinni,lohk on sees,vaakumis, kuid alla tekib seda valget ollust ja purke liigutades vesi mullitab veidi :(. Kuumutatud,purgid sai korralikult ära steriliseeritud. Pärast täitmist ka kuumutatud, kuni kurgid värvi muutsid. Mis ma ometi valesti teen ?
nõia ella 28. august 2015, kl 11.02 |
muidugi 28. august 2015, kl 12.08 |
mali 28. august 2015, kl 12.38 |
njahh 28. august 2015, kl 13.57 |
kurk 28. august 2015, kl 18.20 |
eid_152adcb16ddf65 28. august 2015, kl 22.06 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 4 |
sedasi 28. august 2015, kl 23.02 |
njahh 28. august 2015, kl 23.21 |
eid_152adcb16ddf65 29. august 2015, kl 11.08 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 4 |
njahh 29. august 2015, kl 11.19 |
kuidas tagurpidi olek näitab, kas kaas laseb õhku läbi või mitte? Kui purk on kaas allapoole, siis õhk tõuseb ju üles ja välja ei pääse.
Kaane kinniolekust annab palju paremini teada see, kas kaas tõmbub jahtudes pealt lohku või mitte. Kuna jahtudes nii vesi kui purgis olev õhk tõmbuvad kokku, siis tekib hermeetilises purgis vaakum, mis tõmbab kaane keskelt lohku. Kogu füüsika...
Tagurpidi võib korraks kinnikeeramise ajal keerata, et teada, kas vedelik tuleb välja või mitte.
Kaane kinniolekust annab palju paremini teada see, kas kaas tõmbub jahtudes pealt lohku või mitte. Kuna jahtudes nii vesi kui purgis olev õhk tõmbuvad kokku, siis tekib hermeetilises purgis vaakum, mis tõmbab kaane keskelt lohku. Kogu füüsika...
Tagurpidi võib korraks kinnikeeramise ajal keerata, et teada, kas vedelik tuleb välja või mitte.
ene 29. august 2015, kl 12.50 |
mali 29. august 2015, kl 13.03 |
alissandra 29. august 2015, kl 15.48 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
kurk 30. august 2015, kl 14.27 |
alissandra 30. august 2015, kl 18.22 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
rmp 31. august 2015, kl 13.25 |
Marineeritud kurgid ei lähe käärima, äädikas kaitseb. Purgid ja kaaned peavad olema korralikult pestud ja desinfitseeritud.
Peensoola ei kasutata.
Soola ja suhkru kogused on imelikud- mina teen 1 soola+ 2 suhkrut= kirjutan purgile'' magusad''.
Eks meil kõigil on omad nipid, omatehtud on kõige paremad.
Peensoola ei kasutata.
Soola ja suhkru kogused on imelikud- mina teen 1 soola+ 2 suhkrut= kirjutan purgile'' magusad''.
Eks meil kõigil on omad nipid, omatehtud on kõige paremad.
pille 03. september 2015, kl 09.49 |
Tere! Olen sama asjaga hädas olnud mõnel aastal.Sain keemikute käest teada,et kui tuleb hall sade siis on tegemist mullast tulnud mingi bakteriga.(ei mäleta enam,mis bakter). Nemad soovitasid kurke rohkem pesta. Ja panin ka tähele,et kui tegin kurke samasse purki mis oli eelmine aasta hall,siis see läks kindlasti halliks. Nüüd steriliseerin purke auruga ja kurke pesen läbi mitmest veest ja hoian nats aega külmas vees,sest palju sõltub ka kurgist endast. Sain sellega sellest probleemist jagu.Jõudu Teile.
njahhile vastus 03. september 2015, kl 19.41 |
kuidas tagurpidi olek näitab, kas kaas laseb õhku läbi või mitte? Kui purk on kaas allapoole, siis õhk tõuseb ju üles ja välja ei pääse.
---------------
Kui purk pole korralikult kinni, siis tagurpidi pannes veab ta õhku läbi kaane sisse niimoodi, et üles hoidise pinnale tekib sellesse kohta vahumullikestest kuhi. See avake võib olla nii väike, et vedelik läbi ei tule, aga õhk siiski pääseb.
Aeg-ajalt on ikka juhtunud, siis olen need purgid kas külmikusse tõstnud ja kiirelt tarvitanud või uuesti läbi kuumutanud.
---------------
Kui purk pole korralikult kinni, siis tagurpidi pannes veab ta õhku läbi kaane sisse niimoodi, et üles hoidise pinnale tekib sellesse kohta vahumullikestest kuhi. See avake võib olla nii väike, et vedelik läbi ei tule, aga õhk siiski pääseb.
Aeg-ajalt on ikka juhtunud, siis olen need purgid kas külmikusse tõstnud ja kiirelt tarvitanud või uuesti läbi kuumutanud.
mustamäel 03. september 2015, kl 20.13 |
Manni 03. september 2015, kl 20.50 |
.......... 05. september 2015, kl 08.13 |
Linnas kraaniveega on ka eluaeg kurke sisse tehtud (isegi kui vesi eelnevalt keedeti ja jahutati) ja ei ole veel näinud, et marinad kihisema hakkaks.
Mina olen teinud seda marinaadiga ülevalamise meetodit kasutadaes, teist korda marinaad valatakse kurkidelt uuesti potti ja kuumutatakse keemiseni ning valatakse see uuesti kurkidele peale, kaanetatud purgid vana vatiteki alla oma soojuses hauduma ja seisavad kenasti.
Ilma joodita sool peab olema, muid probleeme soolaga olla ei tohiks. Jood võib kurgid pehmeks teha.
Vaata oma äädika pudelilt, mitme % äädikaga sa seal mässad, enamus retsepte on 30% äädika peale arvestatud, lahus peab saama piisavalt hapu, et see saaks konservandina töötada ja bakterid ära kõrvetaks.
Müügil on ka 9% äädikat ja tont teab mida.
Veel on variant suurendada äädika kogust, minul oli retseptis 3l purgi peale 3 spl 30% äädikat, vaata natuke erinevaaid retsepte, mis kogustega saad mängida.
Hilised natuke pehmed kurgid võivad olla kehvad hapendamiseks ja marineerimiseks tervelt siis saab õlis lipsudena kuumutatud salateid teha.
Mina olen teinud seda marinaadiga ülevalamise meetodit kasutadaes, teist korda marinaad valatakse kurkidelt uuesti potti ja kuumutatakse keemiseni ning valatakse see uuesti kurkidele peale, kaanetatud purgid vana vatiteki alla oma soojuses hauduma ja seisavad kenasti.
Ilma joodita sool peab olema, muid probleeme soolaga olla ei tohiks. Jood võib kurgid pehmeks teha.
Vaata oma äädika pudelilt, mitme % äädikaga sa seal mässad, enamus retsepte on 30% äädika peale arvestatud, lahus peab saama piisavalt hapu, et see saaks konservandina töötada ja bakterid ära kõrvetaks.
Müügil on ka 9% äädikat ja tont teab mida.
Veel on variant suurendada äädika kogust, minul oli retseptis 3l purgi peale 3 spl 30% äädikat, vaata natuke erinevaaid retsepte, mis kogustega saad mängida.
Hilised natuke pehmed kurgid võivad olla kehvad hapendamiseks ja marineerimiseks tervelt siis saab õlis lipsudena kuumutatud salateid teha.
Jekaterina 06. september 2015, kl 10.48 |
aiai 06. september 2015, kl 11.38 |
Lisa postitus