Mädarõigas marinaadis
40 g soola
20 g suhkrut
1 g nelki
kaneeli
äädikat
Pooles liitris keevas vees lahusta sool ja suhkur, lisa nelk ja kaneel. Kata keedunõu kaanega ja jahuta marinaad u 50kr-ni, lisa maitse järgi äädikat.
Lase marinaadil 24 tundi seista ja kurna. Pane marinaadisse 1 kg riivitud mädarõigast (riivi võimalusel köögikombainiga, sest see lööb väga ninna ja silma !), sega ja vala väikestesse purkidesse. Hoia jahedas.
Mädarõigas punapeedimahlaga
0,5 l peedimahla
1 kg mädarõigast
100 g suhkrut
50 g soola
äädikat
Riivi peedid peene riiviga ning pressi mahl välja. Mahl sega riivitud mädarõikaga, lisa suhkur ja sool ning 250 ml vees lahjendatud äädikas. Sega, pane väikestesse purkidesse. Hoia jahedas.