Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Saame tuttavaks
Kas need üksikud ilusad noored naised on ikka olemas?
 
enam neid ei tehta 25. veebruar 2015, kl 14.59
kunagi oli üks noor naine aga siis ta suri vanadusse ära.
 
rapuntsel 25. veebruar 2015, kl 15.48
kui mees ei oska kirjutada sõna "potentsiaalne", siis ta ei kvalifitseeru :(
 
linnainimene 25. veebruar 2015, kl 15.55
Naljakana mõjub tänapäeva see probleem, et "oi, naine ei oska süüa teha".
Mida selle oskamise all mõeldakse? Ei usu, et ükski naine end nälga jätab, kuid samas pole mõistlik kodus õhtul kl 19 peale töölt tulekut hakata 3-käigulisi õhtusööke valmistama.
Tänapäeval pealegi on ju poest kõik asjad saada valmiskujulgi: võtad karbi salatit, kõrvale lihatüki või grillkanakoiva ning ongi õhtusöök olemas. Iga nurga peal on kohvikud-restod-baarid. Kes keelab seal õhtustada? Iga naine on rõõmus, kui mees teda välja sööma viib.

Kui mees ja naine mõlemad käivad täiskohaga tööl ning on koju jõudes samaväsinud, miks ei võiks mees ise süüa teha? Kel janu, sel jalad. Kui mees tahab praadi ja naine õhtul ehk ainult 2 võileiba, siis....oleks nagu imelik eeldada teenija rolli.
 
Täitsa Blond 25. veebruar 2015, kl 16.11
...



Toimetatud 2 kord(a). Viimati Täitsa Blond 12.04.2015 00.23.
 
kadakajupp 25. veebruar 2015, kl 16.41
poe valmistoit? sellest veel hullem on pakist pulber ja kannust kuuma vett ning nimetatakse seda kartulipüreeks. aga eks ka toidu puhul on inimestel erinevad ootused...
 
Täitsa Blond 25. veebruar 2015, kl 17.00
...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Täitsa Blond 12.04.2015 00.22.
 
linnainimene 25. veebruar 2015, kl 17.32
Maal elamine ei tähenda alati metsa sees elamist ju-meil maamaja- suvekodu ja pood on 700 m jalutuskäigu kaugusel. Eks maainimesed varuvad ka toitu rohkem ette e. 1x nädalas poes käivad.
Poe valmistoit: kulinaarialetis soe kanakoib, ühepajatoit, grill-liha, ürdikartul. Sama toit, mida isegi kodus teeksid.
 
kadakajupp 25. veebruar 2015, kl 17.34
maal elavad inimesed vist ongi rohkem harjunud ise toitu valmistama ja ka kasvatama. aga ükskõik, mis metropolis ma elaksin, poetoitu ei ostaks võimalusel üldse. ka siis, kui töö oleks 8-tunnine kraavikaevamine, suudaksin mingi lihtsama toiduga hakkama saada. väljas süüa harva ning midagi head on vahelduseks mõnus, aga igapäevaselt ei tahaks.
 
niisama 25. veebruar 2015, kl 17.40
Mis sellel poe toidul siis viga on? Oleneb muidugi poest aga Selverist saab küll täitsa arvestatava prae kokku panna, mille maitsel pole viga midagi. Kui olen veel üksik inimene ei hakka omale, seal 2 tk liha või 1 broileri koiba ahjus küpsetama, seda enam kui koju jõuan olen näljane kui hunt ja oota seal tund kui asi küpseb.
 
kadakajupp 25. veebruar 2015, kl 17.57
mis minu arvates poetoidul viga on - esiteks ei maitse see mulle, teiseks kasutatakse jumal teab millist ja ilmselt kõige odavamat toorainet, kolmandaks on seda valmistatud, siis jahutatud ja uuesti soojendatud. ja see õli (soja, rapsi vms?) maitse on tunda, neljandaks on ta seal soojaletis tunde vedelenud ning liha sageli kuiv, viiendaks kasutatakse glutamaadiga maitseainesegusid, mis minu jaoks pole vastuvõetav. koorega salatid jätan kommenteerimata, sellist seebimaitset ei suudaks eladeski kodus jäljendada ka parima tahtmise juures. ja arvestades eelmainitud asjaolusid, pole ka see poetoit kuigi odav.

üks argument veel - mulle meeldiks mitmekesisem menüü, kui see sooja toidu valik poes.
 
Maitse Asi 25. veebruar 2015, kl 17.59
Maitse üle ju tegelikult ei vaielda. Kui maitseb, siis söögi.
Ma suudan ise niipalju maitsvama söögi teha, et poe valmistoitu küll ei taha. Aga eks ennem, kui paremate maitsetega võrdlusbaasi ei ole, siis on muidugi raske seda ise tehtud söögi maitset hinnata.
 
maainimene 25. veebruar 2015, kl 18.00
linnainimene Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Maal elamine ei tähenda alati metsa sees elamist j
> u-meil maamaja- suvekodu ja pood on 700 m jalutusk
> äigu kaugusel. Eks maainimesed varuvad ka toitu ro
> hkem ette e. 1x nädalas poes käivad.
> Poe valmis
> toit: kulinaarialetis soe kanakoib, ühepajatoit, g
> rill-liha, ürdikartul. Sama toit, mida isegi kodus
> teeksid.

Et maainimene ostab valmistoitu nädalajagu ette?
 
targutav punapea 25. veebruar 2015, kl 18.09
poe valmistoidud on igasugust sodi täis, mis ebatervislik. kõike valmistatakse toorainetest, mis viimase piiri peal. pealegi on juba see vastik, kui ei tea mis kokk selle valmis treis. oli pesemata kätega, aevastas või sülitas toidu sisse. ei osta valmistoitu ja ei soenda seda uueati üles. tervis on ikka tähtsam kui kiire kõhutäis mingit poesodi.

aga vot see felixi kiirkartulipuder mulle maitseb - ma ei raatsiks ilusaid kuldseid keedukartulaid pudriks tampida - nad maitsevad naturaalselt paremini.
süüa peaks iga naine teha oskama, nii laisaks ei tasu ka oma võrdsusihas minna. kuigi tegelikult (minu tähelepanek) teevad mehed paremini süüa, kuigi kui teevad siis harva, aga kui siis on toit ülimaitsev.
 
Täitsa Blond 25. veebruar 2015, kl 18.14
...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Täitsa Blond 12.04.2015 00.18.
 
Sid 25. veebruar 2015, kl 18.21
Mulle küll meeldib vaaritada, enamasti teen ise söögid valmis. Pole ju keeruline visata käntsakas liha ahju ja lihtsalt oodata, kuni ta valmis saab, või midagi potti ja supp valmis keeta. Enamasti üle tunni ei lähe ju. Vahest harva, kui mingil põhjusel kiire on, siis ostan kulinaariast grillkoibasid. Valmistoitudest söön vaid Salvesti praekapsaid porgandiga ja värskekapsa borši veiselihaga.
 
kadakajupp 25. veebruar 2015, kl 18.23
kodus toiduvalmistamine tundub olevat jah üks hääbuv harjumus - mul oli klassiõde, kes umbes kahekümneaastasena küsis süüdimatult, et mitu minutit seda praemuna pannil hoitakse ja kuidas muna katki saada.... ja üks lapse sõbranna, kes oli äärmiselt üllatunud, kui kuulis, et tarretist saab päriselt ka ise teha kodus :).

ok, kõik inimesed ei armasta toiduvalmistamist, arusaadav. aga poes müüdav valmistoit ei ole tõesti kõige tervislikum ja maitsvam valik.
 
kadakajupp 25. veebruar 2015, kl 18.25
sid - ahjuliha küll nüüd ise valmis ei saa, seda peaks kastma ja keerama ja luurama :D. ma ei hakka parem kirjeldama, mismoodi ma seda veel enne prepareerin.
 
Sid 25. veebruar 2015, kl 18.32
No eks ma keeran ja kastan ka, aga see ju tükki küljest võta, kui magunii köögis oled. ;)

Kunagi sattusin telekast vatama Jamie Oliveri söögitegemist, vot umbes nii teen mina ka, et seitse asja korraga ja pidevalt on midagi tegemises. Nii ei võta see söögitegemine üldse kaua aega.
 
kadakajupp 25. veebruar 2015, kl 18.38
jamiel on lahedad retseptid, lisaks meeldib ka mulle tema loominguline lähenemine nii hangitava tooraine suhtes kui ka olemasoleva kraami kasutamises ;).
 
vahel 25. veebruar 2015, kl 20.14
Nädalavahetuseti võib ju kokata, aga iga päev praadi teha või suppi valmistada võtab kole palju aega ja tavaliselt tahaks kohe midagi hamba alla, mitte oodata tund-kaks. Kartulite koorimine võtab juba oma aja ja päris nii ei ole, et viskad liha ahju ja võtab tunni pärast välja, pidev jälgimine ja maitseainete lisamine ongi asja juures aeganõudev ja ei lase muude asjadega väga tegeleda.
 
kadakajupp 25. veebruar 2015, kl 20.26
kuhu krt siis nii kiire on, et ei jõua tund toiduvalmistamisele kulutada? kõik supid ei ole kondipuljongiga, saab ka teisiti ning toorainet on võimalik eelnevalt ette valmistada. teisalt oleneb ka kojujõudmise kellaajast - kui see on seitse-kaheksa õhtul, siis on nadi tõesti, kuigi mitte lootusetu.
 
üks asi veel 25. veebruar 2015, kl 21.22
ma ei suudaks ette kujutadagi kuigi on kindlaid andmeid, et kokknaised pidid köökides aluspesuta ringi tuiama. kratsid ennast jumal teab kust ja siis segab sulle palja käega näiteks kidney oa-singi salatit, väkk.
 
niisama 25. veebruar 2015, kl 21.26
seda ma räägingi, kui minu päev lõpeb eranditult nädala sees kusagil poole üheksa paiku, siis tõesti ei viitsi mingeid ahjupraade tegema hakata. salatid on tõesti jamad.
 
Krt. 25. veebruar 2015, kl 21.29
Meisterkokas teevad tunni ajaga me siinsed diletandid oma pudrupeadega ja näppudega mis nagu lehmanisad nikerdame korraliku roa mitte rutem kui paari tunniga valmis. Saad seitsmest töölt leelet tõmmata ja parasjagu AK lõpuks saad sööma asuda
 
maamees 25. veebruar 2015, kl 21.30
Lugedes neid tekste..hmm sain aru et paljud inimesed ongi nagu linnainimesed ja eelistavad poe valmis toitu aga ikka oma käega maitsestatud ja valmis tehtud toit on ikka palju maitsvam juba mõeldes sellele et olen ise valmistanud teeb toidu veel maitsvamaks.kokkan jah minagi meesterahvas ja olen uhke et oskan.. Nälga ei jää ja maamees teeb tööd nii et naisterahval pole vajadust 8.tundi päevas ja 5.päva nädalas tööl käiia. Maatüdrukud on kõik linna ära jooksnud suurt inimeste rikast elu nautima.. Maakoha värske ja puhas õhk on vist kopsudest üle ääre ajanud..
 
kadakajupp 25. veebruar 2015, kl 21.36
olen nõus, et pikad tööpäevad sakivad ning see teeb igasuguse oma elu elamise keeruliseks - mõned tunnid pärast tööpäeva, millest osa kulub elementaarsetele tegevustele ja... siis peaks magama minema, et hommikul jälle 12 tunniks sealt kaduda. masendav.

/peaks vist hakkama sellistele kodanikele kodutoiduteenust pakkuma.../
 
moor 25. veebruar 2015, kl 21.48
Vaevalt et see sind lohutab, aga nii me jõudsalt sinna euroopa poole sammumegi. Läänes see juba ammune probleem, et maal pruute ei jätku.
 
moor 25. veebruar 2015, kl 21.50
Mu eelmine kommentaar oli muidugi maamehele mõeldud.
mansion ghost 25. veebruar 2015, kl 22.02
Jaa, ´moor´, tänapäeval maale tegusat naist leida on paras kunsttükk;) Linnadaamedele oleks see pea sama, mis kohapeal hoovinurka maetud saada :D)
 
viimasele 25. veebruar 2015, kl 22.15
sind see õnneks ei puuduta:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!