50+ nurgake
valus lugeda, mis toimub Kiievis ja üldse Ukrainas
tibu 24. märts 2014, kl 10.17 |
vaaaal 24. märts 2014, kl 15.03 |
mina(ke) 07. august 2014, kl 21.11 |
nüüd te siis teate, mis juhtus. nagu juhtuma pidi. minu jaoks.
kõik on olemas praegusel hetkel ja ajas
surm
nälg
kaos -sest on sõda! te ikka saate aru, mis asi on sõda?
just praegu kui te oma õhtust tassi aroomaatset teed joote, telekavast mõne seriaali algust otsite, sõbrannaga kaubamajas kuuldud viimast klatši lahkate
praegu, just praegu!
veri trepiastmel, sest naabriplika jalg lasti ribadeks
oigav onu põlenud trammivrakis - kellegi söestunud kehamoodustise kohal
niuksuv koer lukustatud ukse taga - ta on seal niuksunud juba varsti mitu nädalat
jah, see on teist nii turvaliselt kaugel. teie poegadest samuti. nende emad magavad rahus.
igal ööl.
aga kui kaua? te ei muretse. ega usu, et midagi sellist võiks ühel hetkel korduda eestimaal?
see on huvitav. see on täiega huvitav!
putja on ju NIIIII kaugel, eks ole? ja hõivatud muuga. /praegu!/ ja see muu on ise süüdi - jaaa, seda mõnigi ütles. võtmas tagasi VAID endale kuuluvat. ...... eestlane on
üks väga huvitav ?
kõik on olemas praegusel hetkel ja ajas
surm
nälg
kaos -sest on sõda! te ikka saate aru, mis asi on sõda?
just praegu kui te oma õhtust tassi aroomaatset teed joote, telekavast mõne seriaali algust otsite, sõbrannaga kaubamajas kuuldud viimast klatši lahkate
praegu, just praegu!
veri trepiastmel, sest naabriplika jalg lasti ribadeks
oigav onu põlenud trammivrakis - kellegi söestunud kehamoodustise kohal
niuksuv koer lukustatud ukse taga - ta on seal niuksunud juba varsti mitu nädalat
jah, see on teist nii turvaliselt kaugel. teie poegadest samuti. nende emad magavad rahus.
igal ööl.
aga kui kaua? te ei muretse. ega usu, et midagi sellist võiks ühel hetkel korduda eestimaal?
see on huvitav. see on täiega huvitav!
putja on ju NIIIII kaugel, eks ole? ja hõivatud muuga. /praegu!/ ja see muu on ise süüdi - jaaa, seda mõnigi ütles. võtmas tagasi VAID endale kuuluvat. ...... eestlane on
üks väga huvitav ?
u 09. august 2014, kl 09.22 |
kle minake, kas sa ei arva, et see on meil mõttes juba tuhandeid kordi läbi elatud. kasvasime ju nõukogude sõjafilmide peal ja seejärel, juba täiskasvanuna, kuulsime üksipulgi ära kõik "vale poole" lood: Tšehhi põrgust kuni Siberi taigani.
kahtlustan, et normaalne inimene ei jõua kogu aeg karta. ja samas ta loodab, et temast lähevad koledused mööda. infopuudus on talle pigem meeldiv. Prantsuse kuningas olevat 14.juulil 1789 ona päevikusse märkinud, et "täna ei juhtunud midagi".
kahtlustan, et normaalne inimene ei jõua kogu aeg karta. ja samas ta loodab, et temast lähevad koledused mööda. infopuudus on talle pigem meeldiv. Prantsuse kuningas olevat 14.juulil 1789 ona päevikusse märkinud, et "täna ei juhtunud midagi".
mina(ke) 09. august 2014, kl 12.56 |
vastuseks - ei arva. 20. aastaga on eestlane muutunud liig mugavaks, et mõelda palju enam partneriotsingust või maitsvast maotäiest. vaata ringi, millest räägib keskealine eestlane kasvõi siinsamas foorumis.
aga normaalsusest niipalju. kui enesealalhoiuinstinkt täiesti magab, ja eestis ringi vaadates näen, et magab, siis tulebki äratus taoline kui prantsuse louisil. seda tahad(te) või?
aga normaalsusest niipalju. kui enesealalhoiuinstinkt täiesti magab, ja eestis ringi vaadates näen, et magab, siis tulebki äratus taoline kui prantsuse louisil. seda tahad(te) või?
noh 09. august 2014, kl 20.13 |
nohnohnoh 10. august 2014, kl 06.42 |
liigne tikutops kodus ei tee muidugi paha. aga kas keegi kujutab ette, kuidas kujuneb elu peale sellist vennatapusõda? kui see kõik möödas, peavad mõlemi poole lapsed edasi koos koolis käima. võimalik, et eluaeg tuttav perearst, poemüüja, auroremontija jne sõdisid valel poolel? sõda ongi sellepoolest jäle, et lisaks kohestele inimohvritele toodab lisaks kadunud põlvkonna.
vaaaal 10. august 2014, kl 07.27 |
kašelotttttt 10. august 2014, kl 07.43 |
vaaaal 10. august 2014, kl 07.47 |
mina(ke) 10. august 2014, kl 21.23 |
ma vastan sulle, noh, kuigi su sõnavõtt oli norimine nagu su nimigi. tavaliselt ei pööra ma sellele tähelepanu, kuid midagi su sõnadetagusest köitis mind. . . midagi, milles võisin ka eksida.
aga vastus on, tõsine vastus sulle, noh, on -
ärgata üles ja suhtuda asjasse tõsiselt!
ja ennetades järgmist küsimust, kuidas, vastan ka sellele - aeg on esitada peamine küsimus. endale. kõik edasine sõltub vastusest, mille annad. samuti endale.
ja küsimus: mida sina, keskealine eesti lapsevanem, ütled oma lapsele(lastele, lastelastele), kui oht eestile muutub reaalseks? aga veel parem, mis nõu sa annad neile praegu ohu puhuks kui see peaks muutuma reaalseks?
/mõtle see läbi ja vasta sellele. kõik edasine oleneb vastusest. sa saad ju sellest aru, eksole, ahastav norija?/
aga vastus on, tõsine vastus sulle, noh, on -
ärgata üles ja suhtuda asjasse tõsiselt!
ja ennetades järgmist küsimust, kuidas, vastan ka sellele - aeg on esitada peamine küsimus. endale. kõik edasine sõltub vastusest, mille annad. samuti endale.
ja küsimus: mida sina, keskealine eesti lapsevanem, ütled oma lapsele(lastele, lastelastele), kui oht eestile muutub reaalseks? aga veel parem, mis nõu sa annad neile praegu ohu puhuks kui see peaks muutuma reaalseks?
/mõtle see läbi ja vasta sellele. kõik edasine oleneb vastusest. sa saad ju sellest aru, eksole, ahastav norija?/
mina(ke) 10. august 2014, kl 22.10 |
vähe mõelnud teisi sõnavõtte. . . ütlen ausalt, olen imestunud ja mitte vähe. kas te tõesti arvate, et on üldse võimalik see "pärastine, see kui kõik möödas on"? tänapäeval? kui venel on kasutada kõigi möödunud õnnestumiste ning mitteõnnestumiste kogemusi?
kujutame hektkeks ette (endale kõige ihusemat).
on x hetk. vene ongi ületanud piiri, veel enam, ta on jõudnud balti mereni, väljundini, mis on alati olnud tema peamiseks ihalusobjektiks. ta on võtnud "tagasi" endale kuuluva (nii ta ka kogu ukrainastaffi nimetab), tal on jalus väisearvuline rahvus, kellest ta teab (ajalugu on mitmeti hariv olnud), et nende meelsust ei muuda millegagi, mida aegade jooksul juba proovitud pole - orjus, küüditamine, venestamispoliitika).
seega teeb ta omad järeldused (sest on õppimisvõimeline), kas te ei arva?
kujutame hektkeks ette (endale kõige ihusemat).
on x hetk. vene ongi ületanud piiri, veel enam, ta on jõudnud balti mereni, väljundini, mis on alati olnud tema peamiseks ihalusobjektiks. ta on võtnud "tagasi" endale kuuluva (nii ta ka kogu ukrainastaffi nimetab), tal on jalus väisearvuline rahvus, kellest ta teab (ajalugu on mitmeti hariv olnud), et nende meelsust ei muuda millegagi, mida aegade jooksul juba proovitud pole - orjus, küüditamine, venestamispoliitika).
seega teeb ta omad järeldused (sest on õppimisvõimeline), kas te ei arva?
noh 11. august 2014, kl 00.17 |
mina(ke) 11. august 2014, kl 01.00 |
u 11. august 2014, kl 09.28 |
orjus, küüditamine, venestamispoliitika?
kõik see oli "juunipöörde" ajast ette teada, aga kui 1944 rahvas põgenedes mere äärde vooris ja minu emalt küsis, miks tema ei lähe (sadamad olid suht lähedal), siis ta ainult imestas. ei tulnud selle pealegi, et oma kodu maha jätta ja ei pidanud end ka eriliseks patuseks. hiljem saidki kogu perega orjuse, küüditamise ja venestamispoliitika. sest suurriigid jagasid maailma oma suva järgi.
kõik see oli "juunipöörde" ajast ette teada, aga kui 1944 rahvas põgenedes mere äärde vooris ja minu emalt küsis, miks tema ei lähe (sadamad olid suht lähedal), siis ta ainult imestas. ei tulnud selle pealegi, et oma kodu maha jätta ja ei pidanud end ka eriliseks patuseks. hiljem saidki kogu perega orjuse, küüditamise ja venestamispoliitika. sest suurriigid jagasid maailma oma suva järgi.
iga 6. eestlane jookseb minema 20. august 2014, kl 20.29 |
u eelmisele 21. august 2014, kl 09.24 |
Ukradina 17. märts 2022, kl 14.28 |
to Ukradina 21. märts 2022, kl 02.38 |
Poliitiline Põhulõug 20. aprill 2022, kl 11.15 |
uu 20. aprill 2022, kl 12.01 |
uu 20. aprill 2022, kl 12.03 |
uu 20. aprill 2022, kl 12.09 |
Hoholanna 21. aprill 2022, kl 18.55 |
variant uu-le ja noh-ile 23. aprill 2022, kl 01.31 |
uu 24. aprill 2022, kl 11.57 |
kunagine 25. aprill 2022, kl 09.56 |
Mis kohaga mõtleb okupant , et alustas Euroopa suurima riigi vastu hävitussõda kõige võikamal moel?! 21 sajandil 18 sajandi võtetega? See on argus, argus ajas tugeva kõrge ajupotentsiaaliga rahva vastu sõda, sest endal on hirm tarkuse, hariduse ja arengu ees. Mingit muud põhjust ei näe. Eks neil ole ka ütelus, et siila jeest-umaa ne nado. See paistab iga päev välja.
Lisa postitus