Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Kena proua
 
nnn 29. detsember 2013, kl 13.11
Tibu sõnavara jutukast

1ultsike, löön suid kinni neil muttidel kes ei oska oma tütreid kasvatada vaid lasevad neil liiderdada ja padusünnitada.
 
nnn 29. detsember 2013, kl 13.17
pokerpreili, noh näita välja väike venelane, milleks sa võimeline oeld 26 aastane lollikene
 
nnn 29. detsember 2013, kl 13.19
1ultsike, sina oled haige, ahistad siin noori mehi ronid neile privasse ja kutsud enda lastega tütardele meheks, lollakas vanamoor.
 
nnn 29. detsember 2013, kl 13.20
pokerpreili, te kohe emmega kahekesi mitmel ring del noori mehi taga ajate kes teie väntse kasvatama hakkaksid, ...Ma tunisin kaua, et kes krt see ulsti tütar siin on kellel mitu last ja meest neetu, säh saingi teada.
 
nnn 29. detsember 2013, kl 13.22
13:21 : pokerpreili, ei vaheta keila haiglas siibreid, pole seda kunagi teinud, ei tea kusts ee kuuljutt on alguse saanud, olen õde intensiivis ja töötan koomahaigetega. On veel küsuimusi, ahhv.
 
nnn 29. detsember 2013, kl 13.26
pokerpreili, millised sõnad kasvatamtu 26 aastase sigitise sõrmede alt, siitsa meest ei leia, otsi oma väntsudele joodikmeest i

Vot millega jutukas aega viidetakse!
 
Daam koerakeseta 29. detsember 2013, kl 13.42
Paar toredat sõna jäi silma.
Esiteks "padusünnitada". Huvitav oleks teada, mitu last padusünnitajad keskmiselt minutis sünnitavad. Ning milline on selle ala maailmarekord?

Teine on meditsiinitermin, mida kuulen esimest korda elus - koomahaige. On tegemist uue viirushaigusega?
 
Daam koerakesta 29. detsember 2013, kl 13.49
"Kuuljutu" võiks ka sõnavarasse võtta, kui täpset tähendust teaks - on see nüüd see "sõna võib tappa" või pigem ümmargune uinumuinu-vestlus?
 
elmar 29. detsember 2013, kl 13.51
Täitsa huvitav oleks teada, kas selline sõnavara on ainult virtuaalruumis või kasutatakse seda ka reaalelus.
 
Daam koerakeseta 29. detsember 2013, kl 13.57
On seal erilist vahet, elmar? Võib-olla ehk vaid see, et reaalis on see, mis meelel, ka keelel ning virtuaalis mis meelel, see sõrmedes.
 
elmar 29. detsember 2013, kl 15.40
Või ongi enamik medtöötajad sellised? Pole ammu meditsiiniga kokku puutunud.
 
vaaaal 29. detsember 2013, kl 15.51
elmar - loe Ave Alavainu "Harilik seep", siis tule küsi uuesti - või ei taha sa enam midagi küsida...
 
valdurja maie 29. detsember 2013, kl 17.23
ma ei teadnudki et 50+ viibib kõikjal üle interneti, kas proua nnn jagaks rahvale ka tõestusmaterjali, oleks huviline, et kes on täpselt, mis nime all proua nnn ise,kes antud tekstid hankis?D
 
skiso 29. detsember 2013, kl 17.47
piaaegu oleks jälle maha maganud praega!
mitte et koos praega vaid praega.
nüüdsama noh

siit paistab tulevat meie kaunisse kliinikumi rammusat lisa. oligi igav vahepial juba.

auuuu nnn
olete Teie lugudegapeetud veel siin ?
 
kus siin 29. detsember 2013, kl 19.00
Tema suurus möllab juba vabade tutvuste osakonnas, kirjutab maha suvalist teksti, klapitab sõnu kokku, moodustab lauseid ja kaebab edasi, nii meid külmale maale omal ajal nende ännide pärast ka saadeti.
 
Daam koerakeseta 29. detsember 2013, kl 23.21
elmar, siin on teisigi, kes soovivad teistele pähe astudes kaugemale paista. Ma ei usu, et see on meditsiini(line) probleem.
 
imestan 30. detsember 2013, kl 12.21
Elada 50+ vanaks ja mitte teada, mida tähendab kooma , koomahige inimene...ja oma lauslollust tulla siia veel ilmutama, kas tõesti on olemas inimesi, kes ei tea, mis seisund on kooma ja milline seisund on koomahaigel. Uskumatu!
rästu 30. detsember 2013, kl 13.06
sul oleks aeg imestamine lõpetada, sa ju ise ka 50 ja see pluss, või kuidas...
...:DDD
 
lisaks 30. detsember 2013, kl 13.20
....Selgeks tuli veel teha ka sõnad nagu nooreperelaen, koomahaige, pornopäkapikk ja kung-fu panda. Peale pakkide lunastamist järgnes ...
 
Daam koerakeseta 30. detsember 2013, kl 14.07
Imestaja, kas haige on koomas (seisund) või haige põeb koomat (haigus)? Kolm... OK, luban neli korda sul arvata!
 
Daam koerakeseta 30. detsember 2013, kl 14.11
Imestajale veel - kui oled suure imestamise järel koomast ärganud, siis võiksid oma õige nime t... ka tagasi võtta. Isegi netis on käekiri äratuntav.
rästu 30. detsember 2013, kl 14.23
von, tule appi...kui su kliinikum on koomas...eioi koomagsa kokku puutunud...aita.'.kellel kus ja kas õigus...
 
imestan 30. detsember 2013, kl 14.37
Väga paljud 50+ inimesed põevad vaimuhaigusi,rästu näite varal võib seda kinnitada, kus virtuaal kasutab palju erinevaid nimesid, soovides näidata nagu seda vaimust vigast arvamust kajastaksid paljud, ei ole nii.. Kahju teist, inimesed, et haiged olete.Aga oma vigast vaimu ja vigast infot saab igaüks parandada nii, et otsib internetis üles vastavasisulise info, nimelt koomahigete kohta. See pole ju raske.
 
wikipedia 30. detsember 2013, kl 14.42
Neuroteadus
Teadvuse neuroteadusliku uurimise üks keskne element on teadvuse neuraalsete korrelaatide otsimine. Teatud vaimuseisunditega püütakse vastavusse seada neuraalset "substraati". Korrelaatide otsingule tuleb vastu tõsiasi, et aju on osaliselt funktsionaalselt liigendatud. Aju üksikud osad (ajupiirkonnad) vastutavad erinevate ülesannete eest. Nii näiteks teatakse, et Broca keskus (Brodmanni alad 44 ja 45) on oluliselt vastutavad kõne eest. Selle piirkonna kahjustused toovad järelikult kaasa kõnehäire, nn Broca afaasia. Aktiivsuse mõõtmised kõne ajal näitavad kõrgenenud aktiivsust selles piirkonnas. Ja selle piirkonna elektriline ärritamine võib viia mööduvate kõneprobleemideni. Siiski on vaimuseisundite vastavusse viimisel ajupiirkondadega teatud piirid, sest ärritusi töödeldakse alati mitmes ajupiirkonnas korraga. Vastavusse viimisel üksikute ajupiirkondadega on seetõttu enamasti pigem heuristiline väärtus.
Teadvuse neuronaalsete korrelaatide eristamine teadvuseta ajuaktiivsusest võrdub küsimusega, miks paljud neuraalsed protsessid viivad meelelise ärrituse või siseseisundi teadvustumiseni, teised mitte. Näiteks sügava une, narkoosi või mõne kooma- või epilepsialiigi korral on ulatuslikud aju osad aktiivsed, ilma et seda saadaksid teadvuslikud seisundid. Täpselt samuti paistab, et väikeaju neuronaalne aktiivsus aitab teadvuslikule läbielamisele vähe kaasa, kuigi seal paikneb rohkem neuroneid kui suurajus.
Teadvuse aluste neuroteaduslikus uurimises saanud valdavaks meelefüsioloogia. Näiteks mõned nägemisillusioonid võimaldavad uurida, kuidas teadvuslikud aistingud ja tajumused on seotud ärrituste vastuvõtu ja töötlemisega. Paraadnäide on binokulaarne võistlus, mille korral vaatleja saab kahest üheaegselt näidatud pildist teadvuslikult tajuda ainult ühte. Selle nähtuse neurofüsioloogiline uurimine näitas, et tajumata, teadvustamata nägemisärritused aktiveerivad ulatuslikke ajuosasid. Ka siin tekib küsimus, mis eristab teadvustatud tajule viivat neuraalset erutust teadvustamata ajutegevusest ja ärritustetöötlusest.
Teadvustatud ajutegevuse määratlemine omandab üha suuremat eetilist ja praktilist tähtsust. Selle teemaga on otseselt seotud mitmed meditsiinilised problemaatikad, sealhulgas võimalik operatsiooniaegne ärkvelolek täisnarkoosi ajal, koomahaigete kohtlemine ning ajusurma küsimus.

http://et.wikipedia.org/wiki/Teadvus
 
abikas teadmatutele 30. detsember 2013, kl 14.44
OÜ Neurodiagnostika
Valdkond: Neuroloogia

Koomahaigel tuleb jälgida südametegevust ja hingamist ja võimalusel vererõhku ja vajadusel neid funktsioone toetada.
rästu 30. detsember 2013, kl 14.57
...uskumatu
 
Daam koerakeseta 30. detsember 2013, kl 15.06
Aitäh vaeva nägemast, aga Wiki ei ole nüüd kohe kindlasti koht, kust õigekeelsust taga ajada. Kooma EI OLE haigus, vaid haige seisund. Õige oleks "koomas haige".
 
koerata daamile 30. detsember 2013, kl 15.29
Sul on jälle õigus. Haige on koomas, aga et üks hooldusõde kasutab kõnepruuki, koomahaige, siis pole parata, tema teadmised on vaid algtasemel meditsiinis.
 
lugemiseks 30. detsember 2013, kl 15.38
Koomahaige on koomahaige, mitte koomas haige."Suured meditsiiniteadlased":))))))
 
Daam koerakeseta 30. detsember 2013, kl 16.15
Ei ole suur ega väike meditsiiniteadlane. Ja vabandan, kui eksinud olen. Mis haigus on koomahaigus, ehk siis seletad?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!