Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
miks eestis ei ole inimesed õnnelikud
 
kaamos 29. mai 2014, kl 16.29
Miks soomes inimesed ei ole õnnelikud?
Enesetapud, koduvägivald, joomarlus, koolitulistamised?

See on mingi põhjamaade raskemeelsus ning kui lisada nõrk majanduslik olukord siis ongi nii, nagu on.
 
TM SÕ 29. mai 2014, kl 16.32
Ants Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mul on Hummer maja põllu peal palk10000 € libusi
> d lademetes. Mis on õnn ei tea, kes teab?

...ja istud delfi naistekas?
Sinu poolt antud lähteandmete põhjal pakuks,
et õnn on see, kui sul tõuseks ning oleks vähemalt 18cm.
 
laisk pole kuskil rikas 29. mai 2014, kl 16.41
on soomes kodutuid ja rootsis ja ameerikas, seal on küll inimesi, kes ei viitsi suurt midagi teha ja ainult vinguvad, et riik ei aita. meil samasugused. võiks piinlik olla vinguda, eesti on nõukast ikka ülihästi välja tulnud, tehke midagi, et parem oleks. pakun, et need vingujad pole ise midagi teinud, näiteks ei osalenud ka teeme ära kampaaniakoristusel, eks? las teised teevad, vingujad võtaks vaid raha mitt millegi eest ja kastaks teiste loodud hüvesid. lurjuste kamp ma ütlen.
 
elamisväärne 29. mai 2014, kl 16.54
On ülimalt isekas hüpelda, et mis teil viga on, mis te vingute, õppige ja teenige rohkem ja ise oletegi kogu oma hädades süüdi...
Selle süüdimõistmisega ei muutu kellelgi midagi paremaks, hoopis vastupidi, see tekitab rusutunde, alaväärsustunde, vahel isegi kahtluse elule üldse.

Selline pidev võrdlemine, see pidev süüdistamine ajabki eluisu ära.
Kui pered kistakse lõhki, sest kohapeal ei ole tööd, mis pere ära toidaks, ja peab olude sunnil minema teisele maale tööle, on paras stressor.
Lisaks nende kisa, kel omas kodus ON õnnestunud paremale järjele saada, et töllarid, ää-äää, mis ronite rotid Soome ja mujale, lollid, ajudeta olete, sest näää, lähete orjadeks ja muud ei oska te tehagi..
Juba selline jõhker alavääristamine võtab viimsegi rõõmu maha.
Kes suudakski olla rõõmus ja õnnelik, kui teda pidevalt alandatakse, ajudeta lumpeniks sõimatakse, vaeseks rotiks nimetatakse...
See on avalik vaimne terror, mis inimesed õnnetuks ja morniks muudab...

Mina ei tööta Soomes, saan siingi hakkama, aga ma mõistan ja tunnen seda kihistumise julma hingust ja näen, mida see inimhingedega teeb.
Kui noort naist siunatakse juba sellegi eest, et ta on lapsele elu andnud, siis noo, rohkemat pole vaja lisadagi. See on ülekohtune süüdistus ja peab ikka külma närvi jaguma, et kogu selline solvang alla neelata ja seejuures suuta õnnelikult naeratada...

Kui vana ja väeti kantakse hoobilt maha, sest ta kuulutatakse kuluks, tüliks ja segavaks faktoriks, siis no ükski sündant omav kõrvalseisja ei jaksa sellise ilguse peale õnnelikult naeratada.

Meie riigis lokkab vaimne terror, hingeline vägivald, vale, alatud manipulatsioonid ja tribüünekätš...Kõik see muudabki paljud õnnetuks.

Väga hea on rahakal öelda, et õpi, kullake, õpi, küll siis saad rikkaks.
Ehk keegi saabki. Ainult, et kõik ei saa õppimisega rikkaks, ei saa tööga ka rikkaks...
Ja ega rikkus ei peagi olema eesmärk omaette, paljud ei tahagi oma elu elada vaid rikkusele.

Elamise väärtushinnangud ON meil paigast lahti ja kõvasti lahti ja peab täis pime olema, et seda mitte näha, või kange puuslik, et seda mitte tahta tunnistada.
Ah, ma ei viitsi siin seletada lisaks asju lahti, mis hulgale inimestele kättesaamatu ja ülejõukäiv on, aga ometigi ülimalt vajalik oleks, ning muudaks elu helgemaks ja vabastaks ühtlasi koormavatest negatiivsetest emotsioonidest.

Eks see internetki tekitab tihti hulga negatiivseid tundeid, kui lugeda siinseid kirjapandud tekste teinekord..
 
naeratus 29. mai 2014, kl 17.15
ah, et siis koristustalgud on vingumäära mõõdupuu?!
mis veel võiks indikaatoriks olla inimolemuse määramisel ja töökuse määramisel? Kas see, kui teisi lurjuste kambaks nimetatakse, näitab tubli ja tööka inimese olemust?

Miskipärast pole kõik inimesed ühe vitsaga löödud. Ühele sobib äritegevus, teisele palgatöö, kolmas tahab poliitikasse, neljas nokitseb kunsti luua, viies on õnnelik, kui saab avalikus säras särada, kas lauldes, näideldes või kuidas tahes muul moel, kuues on õnnelik, kui saab mullas sobrada, seitsmes loomi talitades......
Kõigil on oma koht siin päikese all ja keegi pole ei parem ega halvem teisest, kõik me oleme inimesed.
Rohkem arusaamist ja mõistmist ja hoolimist muudaks paljud meist kindlasti õnnelikumaks, ma arvan.
 
kahele eelmisele 29. mai 2014, kl 19.56
kui noor naine saab lapse (tihti isa teadmata), siis on ikka põhjust näppu viibutada küll. vastutustundlik ema ei sigi suvalise mehega, eriti, kui endal majanduslik kindlustatus null ja isast loomulikult abi pole.

näide koristustalgudest oli kindlasti arusaadav neile, kes maailma asjadest ka midagi jagavad. mõeldud oli siis, et on palju selliseid, kes ise ei viitsi mitte midagi teha, isegi siis, kui talgud ära korraldatakse, et meie kõigi heaks midagi teha, isegi siis ei viitsi nad end liigutada. küll aga sooviksid saada ühiskassast, kuhu töökamad siis suurema osa panustavad, toimetulekutoitusi, tihti veel ka valeandmetega ehk pettusega. ja see on ikka nii levinud eestis, et piinlik kohe. selline ongi lurjuste kamp, mis siis veel.

ning kui ikka mõni inimene tahab kunsti teha, siis peab ta leidma selleks ise ka rahavood, mitte nii, et teised teevad tööd, mida teha ei tahaks ja plekivad makse, sest mõni tahab kunsti teha või näppe mullas hoida. tehku mis soovivad, KUI on selleks endale võimalused loonud. teiste raha peal seda küll tegema ei pea, sel juhul teenigu töö ajal ja pärast tööd tehku kunsti.

minul on õnneks tutvusringkond, kus väga harva keegi vingub või hakkama ei saa. enamus on kasutanud ajusid ja saavad hakkama kõvasti üle keskmise. ja pole neist keegi hõbelusikas suus sündinud, kõik on ise saavutatud. need, hädapätakad, kes ei suuda või ei viitsi, on alati rääkimas, kuidas pole võimalik või kuidas eestis pole hea sissetuleku tööd. on ja kuidas veel, häid tegijaid pole.
 
Põhjus on see 29. mai 2014, kl 20.04
et mehed on kuival ja naised ei saa pappi
 
novot 29. mai 2014, kl 21.26
paneme siis kunstikoolid ja muusikakoolid ja näitekoolid kinni ja likvideerime tele ja raadio ka.
Mis hea pärast need seal teleekraanil niisama plädravad, kui teised peavad tööd tegema.
Mis hea pärast keegi nurgas pilli pinistab või laulda üritab, kui teised tööd tegema peavad.
Lõpp kogu mõnule ja kõik tööle. Ei ole midagi, et mõni niisama teiste arvel elab ja laulab, maalib või musitseerib...

Ja pole õiged ka need 1 kord aastas koristustalgud. Ikka vähemalt kord kuus peab igaüks ilma papita enda ümbrust kasima. Mitte kodus, vaid tänavaid, metsaalust ja üldplatse. Kes krt neile sibi peab mängima sandiraha eest ja pärast veel sõimata saama, et sibi ollakse.
Lõpp sihukesele elule.

Mis mullas sobramisse puutub, siis samamoodi, ikka ühistalgute korras igaüks meist tasuta kraabib puhtaks linna lillepeenrad oma kunstküünistatud käekestega, istutab uut metsa ja tõesti pistab käed mulda.
Kes siis peab odavalt sellist tööd tegema, mida annab tasuta talgukorras toimetada.
Ja ühispeldikuid ka koristavad kõik, kes seda kasutada soovivad ikka talgute korras ja kogu koristustöö jäägugi ühistegevuseks ja tasuta heakorratööks.
Miks keegi peab teiste sibi pooltasuta üldse olema. Õppigu parem sel ajal ja ajagu oma ärimajandus püsti.
Hoopis rõõmsam saaks kõigil, ma usun küll seda.
 
penionär 29. mai 2014, kl 22.11
jaa, kullakesed, pensinärid, kes terve elu tööd teinud ja lõpuks saavad piskut, on siis ka need ise süüdiolevad ja peaksid kooli minema, et rahakest rohkem oleks ja suu õnnest kõrvuni püsiks.
Täiesti ennast kiitmast ma ei väsi rumal jutt ikka sellistel, kes teisi vaid hukka mõistavad elamise eest.
Pole täieväärtuslikud need naised, kes vahetavad oma põhiülesande elus rahakummardamise vastu.
See ajabki ühiskonna hukka ja haigeks ja väärakaks. Ühiskond on just nii tugev ja terve, kui tugev on. perekond.
Kui aga perekond on omasooliste mängumaa ja erisoolised peavad sihukeste ees kummardama, siis no mida veel.
Kui naises nähakse vaid tissi ja tussi ja "igal plakatil" vahib vastu poolalasti kunstrindadega naisekeha ja kõrval jutt, mida naine kõike peab mehe rahuldamiseks tegema, siis no andke andeks, kui see pole naise alandamine, siis mis see on.
Kui ikka 14 aastane plikake on kuulutatud küpseks seksima, siis ongi ühiskond haige juba.
Selline plika, kui kunagi abiellubki, siis mis naine selline enam on, kes sinnamaani hulkade viisi mehi rahuldanud ja lõpuks otsustab, et võiks emaolemist ka proovida. Loll mees, kes sihukese veel oma lapse emaks valib. Selline ei oskagi ema enam olla, ta on end ära karanud oraalimise ja anaalimisega teab kellega juba ammuilma.

Ähh, arvan tegelikult, et olgem rahul sellega, mis on, surres oleme nagunii võrdsed, kes urnis, kes kirstus. Aga et elu kulutada kraaklemise peale, see on ikka püsti hullumeelsus.
 
pensiönärile 30. mai 2014, kl 00.32
jah, penisonäridega on küll nii, et nemad on oma elutöö enamasti teinud ja peaks olema võimalus ära elada küll. pension on tõesti väike, olen nõus. samas ega kui elu aeg töötatud ja kodu olemas, enamus muud ju ka, palju siis ikka söögiks ja eluks vaja on, lapsed ju soetatud ja need peaks aitama, kas pole? eks ta nii peaks olema ja lähiajal hakkab üha rohkem ka nii olema, sest ega pensionite tõusuks raha ei jätku, pole maksumaksjaid. igaüks tahab ju viilida maksudest ja kust see raha siis tuleb? aga selle peale viilijad ju ei mõtle, neid ei huvita, ise viiliks ja teeks mustalt tööd, aga samas tahaks, et ema-isa saaksid pensioni ja lapsed saaks aias-koolis käia. lastetoetusi tahaks ja mida kõike veel. anda aga ei taha midagi.

aga 14 aastaste seksi koha pealt ära tule rääkima, et teie ajal polnud, oh kuidas oli, aga pimedas ja teki all.
 
"pensionärile" 30.mai kl 00,32 30. mai 2014, kl 09.04
Niiet eestlase probleem on ikkagi pidev vingumine ja virin, Eriti siis kui tuleb tahtmine kurta, kuidas just sul on halb ja teistel elu nagu lill. Ma ei ole veel pensionär aga neile niisama mokaotsast osatada, et teil kõik olemas, vaid söök ja matused ongi need, mis neile vaja...Teie, noored ja tublid kasutate nende loodud väärtusi. Kas olete osanud edasi ehitada nende loodu baasil uut ja paremat ja rikkamat ( ja mitte ainult rahalises mõttes) ühiskonda? Aitähh nende tehtu eest oleks muidugi liiast oodata, sest tänulikkus ja inimlikkus on teile häbiasi. Ise olete teinud selle praeguse ühiskonna ja ikka vingute ning ei ole rahul. Ja ei ole harvad need juhud, kus eakate vanemate kodudele ihute hammast, saaks aga niisama sest vanurile ei ole seda teie meelest enam vaja aga teil nagu oleks õigust rohkem nõuda.

Mis puutub maksudest kõrvalehiilimisses siis vaadakem esmalt ikka sinna Toompealistesse kõrgustesse.Neil on rohkem seda va mammonat aga suuremaid petjaid ja varjajaid ning vassijaid annab siin Eesti riigis otsida. Paljudel juhtudel ei viitsita isegi oma sigadustele ilusat nime või nägugi enam joonistada. Ja jutt käib just riigi ja rahva raha raiskamisest, varastamisest.

Ja kuidas sa saad kinnitada, et vanemate põlvkondade seksielu oli just selline nagu sina arvad end täpselt teadvat??? Sind polnud kehvemal juhul veel tehtudki, praegugi habe veel piimane aga õpetama ja osutama esimene. Hari end veel koolis ja eelkõige, tee silmad lahti- elu õpetab.
 
ää kl 00:32 30. mai 2014, kl 16.16
mis see seksi asi sind nii torkis. Alustasid ise lapsena vää?
Tean varasemast ajast, küll oma vanemate jutu järgi, aga no 14 aastast tüdrukut peeti siis alaealiseks ja kes temaga suguelu elas, see pokri ka pisteti.
Polnud siis midagi nii, et põhikooli lõpuks enamusel juba süütus kaotatud ja elasid kokku ja lahku, mida rohkematega, seda uhkem.
Ei eita, eks oli siis ka neid, kes salamahti ja pimedas nurga taga vanainimeste asja tegid.
Teki all seks pole aga sugugi häbiasi ja üleüldse, seks on täna nii ülehaibitud, nii ära labastatud, et sellest võib sugukülmus lausa tekkida ja ei imestagi, et selline asi võib viia omasoolise rüppe hoopis. Mis muidu neid omasoo järgi õhkajaid tekib nagu seeni pärast vihma.
Olen täiesti päri sellega, et kombelõtvus ja moraalitus muudavad elu nagu haisvaks solgipangeks, mida ei vaevuta kasima.
 
eelmisele 02. juuni 2014, kl 16.01
ei tea kus vati sees sina küll kasvasid, aga 80-ndatel said meie koolis, taalises tallinna koolis, ikka päris mitmed kooli ajal lapse. tunnen ise ka mitut ema, kes said lapse sel ajal 15-aastaselt. ning ei usu, et keskkoolis meie klassis väga mitut süütut oli, 15-16 peeti ikka nn. orgiaid ja labrakaid ja seks käis sinna juurde. jah, nii avalik see polnud, kui praegu, kuid seks oli, tahad tunnistada või mitte. nüüd on noored ka rohkem arenenud, seeega kui nüüd on 14-15 tavaline seksida, siis mind küll imestama ei pane.

aga eks vanemate inimeste silmis on ikka aja alati ju noored rikutud :D olime meie oma vanaemade silmis ja nii läheb see ka edasi. paratamatu. huvitav, et kui ise olid noor ja vanaema rääkis, et ei sobi poisile helistada jne, siis küll tundus sulle iganenud jne? miks siis nüüdsed noored ei või enda normide järgi elada, mis krigiseja sinusugune üldse on? mis õigusega?
 
õde 02. juuni 2014, kl 16.37
Eks kõik sõltub ka tutvusringkonnast, kellega läbi käiakse. Minu sõbrad-tuttavad tegelesid 15-aastaselt ikka õppimise, trenni ja hobidega, pidudel käidi ka, aga keegi rasedaks ei jäänud ega alaealiselt emaks saanud. Üks tüdruk meie klassist oli küll keskkooli lõpus lapseootel, aga abiellus suvel kohe peale kooli lõpetamist. Toimus see kõik karmide 90ndate keskpaigas, kui Eestis seksrevolutsioon oli täies hoos. Kõik sõltub ikka kodusest kasvatusest ja väärtushinnangutest, orgiatel osalesid ja 15-aastaselt lapsi sünnitasid asotsiaalse taustaga kodust pärit tüdrukud.
 
eksid, õde 02. juuni 2014, kl 16.53
orgaid ja labrakad olid lihtsalt noorte släng, peod olid nagu peod ikka, enne ja pärast. ja ei olnud sugugi nii, et asotsiaalid, tean õpetajat, kelle tütar sai siis 16 a lapse. ja õpiti ikka, ega seepärast õppimata jäetud, hinded olid kenasti korras, ise olin nelja-viieline näiteks. mis ajast õppimine ja seks teineteist välistavad tegurid on?
 
eksid, õde 02. juuni 2014, kl 16.54
ja minu näites on korralikust kesklinna koolist jutt.
 
"küll soomes on hea"-rääkijatele 02. juuni 2014, kl 20.07
Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi aiemmin, että Suomessa ruoan hinta on noussut tuplasti muiden EU-maiden keskiarvoon verrattuna vuosien 2010 ja 2014 välisenä aikana. Suomessa hintojen kallistuminen oli lähes 19 prosenttia, kun muissa EU-maissa vastaava luku oli noin 10 prosenttia.

Vastaavasti ruoan arvonlisävero on Suomessa merkittävästi korkeampi kuin muissa vanhoissa EU-maissa: meillä luku on 14 prosenttia, kun muissa maissa se on keskimäärin 5,4 prosenttia.

ehk siis soomes on viimase 4 aastaga tõusnud hinnad topelt rohkem, kui mujal euroopas, meil ka. ehk siis mujal 10 ja soomes 19 %. teadagi oli soome juba enne kallis maa. lisaks on tõusnud käibemaksu protsent märgatavalt. ja meie orjad teevad ikka nägu, et soomes on hea ise virelevad :D
 
õde 02. juuni 2014, kl 21.07
...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati õde 11.11.2014 06.35.
 
õnnelikuga nõus 03. juuni 2014, kl 13.03
Olen ka õnnelikuga ühel meelel, see veel ei tähenda, et ma kõigi asjadega ja seadustega rahul oleksin. Kriitiline meel on ikka vajalik. Aga Eesti patrioot olen sellegipoolest, ei loobi kaikaid kodarasse. Milles siis Eestimaa süüdi on? Pole ta milleski süüdi, ilus koht elamiseks ja meeldib ka see meie väiksus.
 
õige jah 03. juuni 2014, kl 13.24
Lugesin neid ja leian, et siin on palju arukaid tähelepanekuid meie elust. Kuidas kellelgi endal on läinud, mida arvatakse tänapäeva noorte suhtumisest ellu, nende seksuaalkäitumisest (tuleneb see ju paljuski meediast ja üldisest suundumusest, mis on pealepressiv). Paljud asjad on õiged.
 
pole õnnelik 07. juuni 2014, kl 09.56
meie elul pole midagi häda aga ainult laps võiks olemata olla.Siis oleks elu alles lill.
 
nimi 07. juuni 2014, kl 22.01
pole õnnelikud sellepärast, et ei seksita, keppimisest ja nussimisest rääkimata.
 
üks ettevõtja 08. juuni 2014, kl 00.37
kuulde, saage nüüd lõpuks aru, et ettevõte on minu oma, no nagu kodu. kui tahad tulla mulle minu loodud ettevõttesse tööle, siis teed ikka nii, nagu mina oma ettevõttes asjad olen paika pannud, ei tee külalised ju reegleid. kui minu reeglid ei sobi, siis ära tule, tuleb keegi, kellele sobib. nagu kojugi, et kui ei meeldi mul kõlas olla, ära ole, mine oma koju. lihtsalt kui sul kodu pole ehk siis ettevõtet, siis pead leppima sellega, mis küla peal pakutakse, ja kui ei sobi ükski, kõik on pahad, tee enda ettevõte ja majanda just nagu tahad ja oskad. aga ikka mage on teise koju (= ettevõttesse) tulles midagi viriseda. muidu kodutute varjupaika on ka olemas ehk siis ole töötu, kui miski ei sobi. muidugi siis ei maksa ka oodata mugavusi, kui hädapärane söök on ja katus pea kohal, on hästi küll juba.
 
Mina 08. juuni 2014, kl 08.48
Olin küll rohkem Eestis rahul kui välismaal
 
õde 08. juuni 2014, kl 09.32
Kodus teed oma reeglid, aga ettevõtet juhtides pead lähtuma seadusandlusest.
 
vau 08. juuni 2014, kl 23.51
õde Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Eks kõik sõltub ka tutvusringkonnast, kellega läbi
> käiakse. Minu sõbrad-tuttavad tegelesid 15-aastas
> elt ikka õppimise, trenni ja hobidega, pidudel käi
> di ka, aga keegi rasedaks ei jäänud ega alaealisel
> t emaks saanud. Üks tüdruk meie klassist oli küll
> keskkooli lõpus lapseootel, aga abiellus suvel koh
> e peale kooli lõpetamist. Toimus see kõik karmide
> 90ndate keskpaigas, kui Eestis seksrevolutsioon ol
> i täies hoos. Kõik sõltub ikka kodusest kasvatuses
> t ja väärtushinnangutest, orgiatel osalesid ja 15-
> aastaselt lapsi sünnitasid asotsiaalse taustaga ko
> dust pärit tüdrukud.

vau, õde valis endale ise isegi kooliõed, tase!
 
vau 08. juuni 2014, kl 23.52
õde Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kodus teed oma reeglid, aga ettevõtet juhtides pea
> d lähtuma seadusandlusest.


ja mis pani sind arvama, et ei tehta seaduse järgi? miinimumpalk näiteks on puhta seaduslik. ja palju asju veel.
 
to ää kl. 00.32 09. juuni 2014, kl 03.08
Käisin keskkoolis 80-ndate alguses. Keskkooli ajal olid paljudel minust aasta-paar noorematel Vene kooli tüdrukutel juba laps, ikka paljud olid 16-17a juba emad.

Eesti tüdrukud alustasid hiljem.
 
tantramassaazh 09. juuni 2014, kl 08.55
ää kl 00:32 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ja üleüldse
> , seks on täna nii ülehaibitud, nii ära labastatud
> , et sellest võib sugukülmus lausa tekkida ja ei i
> mestagi, et selline asi võib viia omasoolise rüppe
> hoopis. Mis muidu neid omasoo järgi õhkajaid teki
> b nagu seeni pärast vihma.
> Olen täiesti päri se
> llega, et kombelõtvus ja moraalitus muudavad elu n
> agu haisvaks solgipangeks, mida ei vaevuta kasima.


Vaata ise, kuidas seda labasust veel juurde haibitakse. Reklaam reklaami otsa: tulge ja nautige orgasmi raha eest. Ja linnud jooksevad ja naudivad ja on nõus laskma ennast raha eest käperdada igal sissesõitnud muulasel...
 
mh 09. juuni 2014, kl 14.51
Ettevaatust, ülemus võib olla psühhopaat!

Kas teie ülemus on võluv, haritud, viimistletud käitumisega ja kindlalt otsustanud karjääri teha? Kui nii, siis võib olla tegemist psühhopaadiga, väitsid Stockholmi konverentsile kogunenud psühholoogid.

Hiljutised uuringud on näidanud, et mitte kõik psühhopaadid ei ole vägivaldsed tapjad ning neist paljudel on tavalised töökohad ning nii mõnigi neist tõuseb tippjuhi kohale.

Nende karismat ja ambitsioone aetakse sageli segamini juhtimisoskusega ning neis ei osata kahtlustada psühhopaati, ütles organisatsiooni psühholoogia spetsialist Paul Babiak Ameerika Ühendriikidest euroteaduse foorumil Stockholmis.

„Psühhopaatidel on kalduvus olla võluv, grandioosse enesehinnanguga ning neile meelivad raha, võim ja seks. Neil on tugevad verbaalsed oskused ning nad oskavad inimesi hea jutustamisoskusega manipuleerida. Kuna nad teevad suuri sõnu, arvatakse, et neil on visiooni ning nad suudavad organisatsiooni juhtida, aga psühhopaat juhib seda vales suunas,“ tsiteeris AFP Babiaki sõnu.

Babiak hoiatas, et psühhopaatide arv firmades lähiaastatel tõenäoliselt kasvab, kuna praegune ärikeskkond muutub järjest dünaamilisemaks ja kiiresti muutuvaks.

Psühhopaatidele ei meeldi tema sõnul töötada bürokraatlikes organisatsioonides, nad otsivad närvikõdi ning neile meeldib mängida mänge.

Babiak ütleb, et psühhopaadid ei tunne tavaliselt kahetsust ega tundeid, nii nagu vaimselt stabiilsed inimesed. Psühhopaat sulgeb tehase igasuguste tunneteta, tõelisel liidril on aga väga raske nii paljud inimesed tööta jätta.

Ärimaailma must saladus on aga see, et psühhopaatidel läheb nii hästi, kuna firmad lausa otsivad neid: keskendumine lühiajalistele tulemustele tänapäeva „kvartalikapitalismi“ tingimustes nõuab halastamatuid juhte, kes ei karda teha kiiresti karme otsuseid ja kes ei vaata seljataha.

Babiaki sõnul võib psühhopaat olla lühikeses perspektiivis firmale kasulik, pikemas perspektiivis aga kujuneb ta vältimatult probleemiks, kuna ta ei suuda teha rutiinset tööd ning elab teiste turjal. Babiak ütles, et oma töö käigus avastas ta 100 töötaja kohta umbes kaheksa psühhopaati, kes kõik — ühe erandiga — on organisatsioonis karjääri teinud.

http://publik.delfi.ee/news/inimesed/ettevaatust-ulemus-voib-olla-psuhhopaat.d?id=8482232
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!