segavereliste pahupooled Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mul oli võõrasema venelane ja isa eestlane, mis tä
> hendab ALATI seda, et kui mees võtab vene naise, s
> iis kodune keel on vene keel ja nagu siin juba öel
> di, telekast tulevad vene saated ja raadiost vene
> muusika. lapse käest ei küsi keegi, mida tema taha
> b. mina olin oma südames eestlane ja väga tahtsin
> vaadata eesti saateid, ei lastud.
>
> nüüd on
> mu poeg abielus venelannaga ja 10. aastane pojapoe
> g veedab kõik nädalavahetused meil, sest meil on k
> odus eesti keel ja eesti meel ja eesti televisioon
> .
> kui vahel ka tahangi midagi vene tv-st vaadat
> a, siis ta ütleb, et appi, keera palun ära, ma pea
> n seda ilgust niigi iga päev kodus nägema.
Mu mõlemad vanemad on venelased, ema kasvas Petseri lähedal, aga isa puhta Venemaalt. Kodus rääkisime loomulikult vene keeles ja ka kool on venekeelne.
Nüüd omal pere - mees eestlane, lapsed "eestlased", kodus räägime vaid eesti keeles, vaatame neid saateid, mis eesti kanalitel lastakse vaadata ning kuulame igas keeles muusikat (mehele muide meeldib vene muusika väga, minule vaid üksikud lood). Mehepoolsed sugulased kõik ütlevad mulle, et väga halvasti tegin, et lastele vene keelt ei õpetanud, kuna suurahva keele tundmine ei jookse kellelgi külge pidi maha. Ehk olengi rumal olnud, aga samas mul on raske rääkida lastega vene keeles, kui mõtlen eesti keeles, tööl suhtlen ka eesti, vene, inglise keeles, aga kodus/tuttavatega/lastega vaid eesti keeles.
Sellega tahtsin öelda, et ALATI oli sul üldistatud, kuna lisaks minule tean veel paljusid perekondi, kus vene verd naise ja eestlasest mehe kodus on kasutusel eesti keel.
Sellist rumalat üldistust, mis põhineb vaid oma kogemusel, ei tasu puhta tõena võtta ja teistel kuulutada.
Vene naine on sama hea/halb, kui ükskõik mis rahvasest naine. Kõik siiski sõltub isikust, kasvatusest.
Tean palju meikivaid isendeid nii eesti kui ka vene naistest. Ise jällegi meigin minimaalselt. Paks ka ei ole ega ka tunne ühtegi noort paksu vene naist, kuid samas tean mitu paksu eesti noort naist (põhjus pole haigus vaid ülesöömine).
Mõttetu on isegi rohkem kirjutada, sest mõnel lähevad silmad põlema juba ainuüksi sõnast "venelane", sest see et see tähendab automaatselt halba iseloomu, olematut kasvatust, omakasu peal väljas olemist.
Kahju nendest eestlastest, kelle ajumaht on nii piiratud.