Remont
tunni hind
Imestaja 29. oktoober 2010, kl 07.47 |
Mina aga "imestan", et selle teema kallal siin nii pikalt nämmutatakse. 90% siinsetest kommentaaridest on käputäie fanaatikute omavaheline kemplemine. Ja lisaksin, et sääsest on tehtud elevant. Tellige töö firmalt ja kõik probleemid kaovad. Jääte ise ausaks ja saate (loodetavasti) kvaliteetse tulemuse. Kui aga olete ise susserdaja (musta tööjõu kasutaja), siis pole ka mõtet siin kurta.
vastus 29. oktoober 2010, kl 08.43 |
Ega see ehitaja amet ongi viimasel ajal üle tähtsustatud, nagu oleks kõik teised ametid alaväärsed ja ei kuulugi korralikule tasustamisele. Selline pidev ehitaja ameti esiletõstimine võib nii mõnegi tegelase ninakaks teha. Ise ei ole sellel alal musta tööjõudu kasutanud, vaid tellinudki firmadelt. Aga kui tulebki vajadus, siis tasun mitte tunnitasu, vaid töötatud tundide eest. Selleks ei pea mitte sugugi ehitaja seljataga olema, võib vabalt ka tema ees olla ning talle silma vaadata.
Ka firmadelt tellimisega ei kao need probleemid kuhugi, sest tegelikult on meil nii töödistsipliini kui ka teenindusega....nii nagu on....
Ka firmadelt tellimisega ei kao need probleemid kuhugi, sest tegelikult on meil nii töödistsipliini kui ka teenindusega....nii nagu on....
veelüksehitaja 29. oktoober 2010, kl 17.25 |
rk 29. oktoober 2010, kl 19.32 |
olen reedeõhtuses tujus--s.t. nädal kenasti möödas--seetõttu võtan sõna.
"vastus" --te olete kas ebatark või lihtsalt loll.
ehitaja ametist---igal ajal, olgu siis masu, sõda või buum, on ehitaja alati hinnas.
tunnihinnast--nagu siin eelkommijad kirjutasid---hambaarst küsib 15 min töö eest 700 kr, advokaat tunnist 2500 jne.
mina olen ehitaja, kes teab oma väärtust ja austab tellijat, iseennast ja enda poolt tehtud tööd.
austab tellijat---see ei tähenda, et poen..... kui ma näen, et tahetakse valesti ehitada, siis ma tööd tegemiseks ei võta.
parim tulemus tuleb tellija, tema konsultantide ja ehitaja koostöös.
tervitused toredatele tellijatele!
"vastus" --te olete kas ebatark või lihtsalt loll.
ehitaja ametist---igal ajal, olgu siis masu, sõda või buum, on ehitaja alati hinnas.
tunnihinnast--nagu siin eelkommijad kirjutasid---hambaarst küsib 15 min töö eest 700 kr, advokaat tunnist 2500 jne.
mina olen ehitaja, kes teab oma väärtust ja austab tellijat, iseennast ja enda poolt tehtud tööd.
austab tellijat---see ei tähenda, et poen..... kui ma näen, et tahetakse valesti ehitada, siis ma tööd tegemiseks ei võta.
parim tulemus tuleb tellija, tema konsultantide ja ehitaja koostöös.
tervitused toredatele tellijatele!
Reede 29. oktoober 2010, kl 20.29 |
Krt. kas see on normaalne, et ma pean külmas, vihmas, tolmus jne. 4 tundi rabama, et endale korralik labidas osta, tund aega katuseserval turnima, et 15 minutit soojas juuksuritoolis saaks istuda, pika päeva tööd tegema, et notari käest üks allkirjake saada jne. Tuleb vaid tunnistada, et elame vaeses riigis, kus paljud, väga paljud asjad on paigast ära. Tuleb aga tagasi Soome või mõne teise normaalse riigi tööturu poole pöörduda, kuigi jah tahaks elada-töötada kodumaal, aga ei ...
kus see alust pärit ats on???????? 30. oktoober 2010, kl 00.35 |
mine mine reedekene 01. november 2010, kl 00.16 |
vastus 01. november 2010, kl 08.42 |
rk kas sa oled lihtsalt ninatark või oled oma ehitaja ametist lausa eufooriasse sattunud? Oled ehitaja, aga veedad aega delfis?
Siin eespool on pikalt juttu olnud, et tegelikult kombatakse kliendi rahakotti, millest siis muidu sellised hinnavahed.. Tegime ka juttu sellest, et 1000 krooni päevas teenimise puhul selline oma ametist eufooriasse sattunud "ehitaja" ei tule isegi ahju pealt alla, 2000 krooni päevas teenimise puhul kikitab kõrvu ja 3000 krooni päevas teenimise pakkumise peale jookseb sul terve kuldkettide armee ukse taha...
Praeguseks on juba terve pool Eestit "ehitajaid" täis ja nad kõik arvavad endast ülihästi. Täna Eestis, homme Soomes, enda üleshaipimiseks on reklaam: mul on tööd nii et tapab. Tegelikult EI ole tööd, sest muidu te ei rändaks nagu rändtirtsude parv. Ja seda, et teil kõigil pidevat, (ma toonitan: PIDEVAT tööd) EI ole, tõstategi igal kliendil hinna taevani tuues ettekäändeks, et te olete EHITAJA, te olete proff, te olete ainulaadne...
Muuseas, hea oma ala arst õpib pea 10 aastat, peab kõrghariduse saamiseks enne lõpetama ka gümnaasiumi. Mitu aastat ehitaja õpib peale põhikooli lõpetamist? Miks paljud ehitajad peavad teiste ehitajate töid ümber tegema? Mh? Äkki sellepärast, et üks ehitaja tegeleb vaid enda kiitlemisega, teisel ehitajal aga ei ole aega mokalaadaks..
Siin eespool on pikalt juttu olnud, et tegelikult kombatakse kliendi rahakotti, millest siis muidu sellised hinnavahed.. Tegime ka juttu sellest, et 1000 krooni päevas teenimise puhul selline oma ametist eufooriasse sattunud "ehitaja" ei tule isegi ahju pealt alla, 2000 krooni päevas teenimise puhul kikitab kõrvu ja 3000 krooni päevas teenimise pakkumise peale jookseb sul terve kuldkettide armee ukse taha...
Praeguseks on juba terve pool Eestit "ehitajaid" täis ja nad kõik arvavad endast ülihästi. Täna Eestis, homme Soomes, enda üleshaipimiseks on reklaam: mul on tööd nii et tapab. Tegelikult EI ole tööd, sest muidu te ei rändaks nagu rändtirtsude parv. Ja seda, et teil kõigil pidevat, (ma toonitan: PIDEVAT tööd) EI ole, tõstategi igal kliendil hinna taevani tuues ettekäändeks, et te olete EHITAJA, te olete proff, te olete ainulaadne...
Muuseas, hea oma ala arst õpib pea 10 aastat, peab kõrghariduse saamiseks enne lõpetama ka gümnaasiumi. Mitu aastat ehitaja õpib peale põhikooli lõpetamist? Miks paljud ehitajad peavad teiste ehitajate töid ümber tegema? Mh? Äkki sellepärast, et üks ehitaja tegeleb vaid enda kiitlemisega, teisel ehitajal aga ei ole aega mokalaadaks..
vastus 01. november 2010, kl 09.09 |
to reede
Juuksur maksab oma sissetulekutest tööruumide eest ka renti, elektri ja vee eest, oled sellest kuulnud? Ehitaja aga kirjutab silmagi pilgutamata lepingusse sellise lause: töö teostamise ajal peab olema töötegijal võimalus kasutada piiramatus koguses vett ja elektrit. Pange tähele, ei kirjutata: vastavalt vajadusele, vaid kirjutatakse PIIRAMATUS koguses. Ilmselt vajatakse lausa suplusvõimalust..
Ehk siis mõtlemine on jäänud ikka ENSV tasemele: riigi köis (vabandust, kliendi köis), las lohiseb...Me oleme ju ehitajad..
Ega ei tasugi teiega enam vaielda. Klientidele aga soovitan tööde tegemise ajal silm peal hoida, sest ajad on muutunud. Ehitajad, leppige sellega, sest buumi aeg on möödas..
Juuksur maksab oma sissetulekutest tööruumide eest ka renti, elektri ja vee eest, oled sellest kuulnud? Ehitaja aga kirjutab silmagi pilgutamata lepingusse sellise lause: töö teostamise ajal peab olema töötegijal võimalus kasutada piiramatus koguses vett ja elektrit. Pange tähele, ei kirjutata: vastavalt vajadusele, vaid kirjutatakse PIIRAMATUS koguses. Ilmselt vajatakse lausa suplusvõimalust..
Ehk siis mõtlemine on jäänud ikka ENSV tasemele: riigi köis (vabandust, kliendi köis), las lohiseb...Me oleme ju ehitajad..
Ega ei tasugi teiega enam vaielda. Klientidele aga soovitan tööde tegemise ajal silm peal hoida, sest ajad on muutunud. Ehitajad, leppige sellega, sest buumi aeg on möödas..
hiphoppadi 01. november 2010, kl 20.09 |
jälleki üits 10 tunnine tööpäev seljataga. sai 40 masinatäit betooni tehtud ja põrandaks silutud, küür on päris kange. naine tuli ka töölt, olevat 30 pead ära püganud. naine teenis tunduvalt enam (neto), kui mina. aga sellest on mul hea tellija, et elektri ja vee eest allahindlust ei nõua, ajab vahel maastilmast juttu (ajatöö ja hea meelega kuulan, kui selle eest veel ka makstakse). palgamaksmisel ümardab alati ülemise saja poole, vot on õige mees! Tegijal juhtub mõndagi, eks minulgi vahel. Peremees lööb selle peale käega, et see tühi pisiasi ei jää paistma ja las jääda nii. Eks minagi tulen talle vastu ja teen mõne liigutuse, mis minu kohustuste hulka ei kuulu. Ah jah, seda ka veel, et vahel on ta mitu päeva ära ja toimetan tema mitte just väärtusetus majapidamises omapead, nädalalõpul esitan tunnitabeli ja asi vonks. Sellisele kundele ei tahagi ühtki lisatundi kirja panna, kuigi oleks vabalt võimalik. Seda nimetetakse vastasikuseks austuseks ja usaldamiseks. Vastusele ei tahaks küll tööd teha.
ert 01. november 2010, kl 21.15 |
Mis siis Vastusel viga on, et temale tööd teha ei taheta? Ilmselt on inimene lihtsalt mugavusest ja kergeusklikusest omad vitsad kätte saanud? Las siis pasundab, kui ei viitsi vaeva näha, et korraliku ehitajat leida vaid võtab esimese õnneotsija kes end ehitajaks nimetab. Seda oleme juba sadu kordi kuulnud mis sellisele tegevusele järgneb. Loomulikult siis pole tellija süüdi vaid ikka need ehitajad. Andke aga minna. Poolakad juba jälle kohal, et tööd teha...ja ärge ütelge, et valikuvõimalustest puudus oleks. Edu igatahes!
vastus 03. november 2010, kl 10.42 |
See oli eksperiment, mu härrased, kõigest eksperiment...:-)))
Kui Lenk tegi eksperimendi, kas inimesed saavad hakkama 1000 krooniga kuus, siis mina tegin eksperimendi, missugune on reageering, kui pakkuda 1000 krooni päevas puhtalt peo peale.
Kordan: PÄEVAS...
Seda seakisa saite siin juba lugeda..
Me oleme jõudnud olukorda, kus mõni on nõus ennem nälga surema, kui selga küürutama.....:-)
Prüssel, tule appi !
Kui Lenk tegi eksperimendi, kas inimesed saavad hakkama 1000 krooniga kuus, siis mina tegin eksperimendi, missugune on reageering, kui pakkuda 1000 krooni päevas puhtalt peo peale.
Kordan: PÄEVAS...
Seda seakisa saite siin juba lugeda..
Me oleme jõudnud olukorda, kus mõni on nõus ennem nälga surema, kui selga küürutama.....:-)
Prüssel, tule appi !
???? 03. november 2010, kl 15.22 |
üks ehitusmees 04. november 2010, kl 04.59 |
vastus kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See oli eksperiment, mu härrased, kõigest
> eksperiment...:-)))
>
> Kui Lenk tegi eksperimendi, kas inimesed saavad
> hakkama 1000 krooniga kuus, siis mina tegin
> eksperimendi, missugune on reageering, kui pakkuda
> 1000 krooni päevas puhtalt peo peale.
> Kordan: PÄEVAS...
> Seda seakisa saite siin juba lugeda..
>
> Me oleme jõudnud olukorda, kus mõni on nõus
> ennem nälga surema, kui selga
> küürutama.....:-)
> Prüssel, tule appi !
Autor nimega vastus miskipärast välistab, et endast lugupidav ehitaja ka valib. Nii nagu tellijadki. Ja ega hind ei tavitsegi alati olla see peamine kriteerium valiku tegemisel.
Näiteks mina üritan vältida "õhku täis" olevaid ülbareid kliente, kes enda arvates on kole teadjad. Projekteerijad on nende jaoks kõik reeglina lollid, projekt on väljamõeldud nende kiusamiseks. Ehitajad on kõik lollid ja kobakäpad jne.
Samas ei saa ütelda, et sellised kliendid ehitusvaldkonnas alati täielikud võhikud. Aga kuna nad ei ole proffessionaalid, siis teadmised neil ei ole sügavuti ja on reeglina lünklikud. Ja üsna koormav ning tüütu on taolisele inimesele asju selgeks teha, eriti veel kui on jäärapäine ja veendunud, et kuna tema maksab, siis temal on ka kõiges õigus. Ja, et klient on kuningas, ja parem vasikaga võidu joosta kui taolise kliendiga vaielda, siis tihti töö lõpptulemus on JaanTatikalik leiutis, kuhu mõttetult raha sisse taotud jne jne...
Ja imestama paneb ka see, kuidas mõnedel klientidel pole kahju mõttetustesse ja valesse töökorraldusesse suuri rahasid kulutada. Või näiteks auto peab olema džiip, puhkusereis uhke ja kallis. Aga inimene, kes tema kodu ehitab, ei tohi mitte hästi elada. See peab olema ja jäämagi alatiseks alamklassi kuuluvaks.
-------------------------------------------------------
> See oli eksperiment, mu härrased, kõigest
> eksperiment...:-)))
>
> Kui Lenk tegi eksperimendi, kas inimesed saavad
> hakkama 1000 krooniga kuus, siis mina tegin
> eksperimendi, missugune on reageering, kui pakkuda
> 1000 krooni päevas puhtalt peo peale.
> Kordan: PÄEVAS...
> Seda seakisa saite siin juba lugeda..
>
> Me oleme jõudnud olukorda, kus mõni on nõus
> ennem nälga surema, kui selga
> küürutama.....:-)
> Prüssel, tule appi !
Autor nimega vastus miskipärast välistab, et endast lugupidav ehitaja ka valib. Nii nagu tellijadki. Ja ega hind ei tavitsegi alati olla see peamine kriteerium valiku tegemisel.
Näiteks mina üritan vältida "õhku täis" olevaid ülbareid kliente, kes enda arvates on kole teadjad. Projekteerijad on nende jaoks kõik reeglina lollid, projekt on väljamõeldud nende kiusamiseks. Ehitajad on kõik lollid ja kobakäpad jne.
Samas ei saa ütelda, et sellised kliendid ehitusvaldkonnas alati täielikud võhikud. Aga kuna nad ei ole proffessionaalid, siis teadmised neil ei ole sügavuti ja on reeglina lünklikud. Ja üsna koormav ning tüütu on taolisele inimesele asju selgeks teha, eriti veel kui on jäärapäine ja veendunud, et kuna tema maksab, siis temal on ka kõiges õigus. Ja, et klient on kuningas, ja parem vasikaga võidu joosta kui taolise kliendiga vaielda, siis tihti töö lõpptulemus on JaanTatikalik leiutis, kuhu mõttetult raha sisse taotud jne jne...
Ja imestama paneb ka see, kuidas mõnedel klientidel pole kahju mõttetustesse ja valesse töökorraldusesse suuri rahasid kulutada. Või näiteks auto peab olema džiip, puhkusereis uhke ja kallis. Aga inimene, kes tema kodu ehitab, ei tohi mitte hästi elada. See peab olema ja jäämagi alatiseks alamklassi kuuluvaks.
vastus 04. november 2010, kl 20.33 |
to hipphoppadi
"aga sellest on mul hea tellija, et elektri ja vee eest allahindlust ei nõua, "
Ma saan aru, et sa ei saanud aru. Küsimus ei ole vee ja elektri allahindluses, vaid lepingute korrektses koostamises. Aga see pole veel kõige hullem. Olen näinud ka põlve otsas kirjutatud lepinguid, kusjuures lepingu tegija ei tundnud oma üllitise eest isegi mitte piinlikkust. Tema jaoks on kõik hipphopp korras. Mis teha, mis teha, koolis vist selliseid asju ei õpetata või ei võta pea.
to üks ehitusmees:
Ka mina väldin õhku täis ehitajaid. Ja mul täiesti suva, millal nad oma õhust nagu õhupallid lõhki lähevad.
"aga sellest on mul hea tellija, et elektri ja vee eest allahindlust ei nõua, "
Ma saan aru, et sa ei saanud aru. Küsimus ei ole vee ja elektri allahindluses, vaid lepingute korrektses koostamises. Aga see pole veel kõige hullem. Olen näinud ka põlve otsas kirjutatud lepinguid, kusjuures lepingu tegija ei tundnud oma üllitise eest isegi mitte piinlikkust. Tema jaoks on kõik hipphopp korras. Mis teha, mis teha, koolis vist selliseid asju ei õpetata või ei võta pea.
to üks ehitusmees:
Ka mina väldin õhku täis ehitajaid. Ja mul täiesti suva, millal nad oma õhust nagu õhupallid lõhki lähevad.
totukuult 04. november 2010, kl 22.45 |
meremees 05. november 2010, kl 01.33 |
Pikalt Ära 05. november 2010, kl 16.35 |
see loll tellija 05. november 2010, kl 17.07 |
See pidev professionaalsuse rõhutamine ei aja isegi naerma.
Milliste tööde juures see professionaalsus küll avaldub.
Ja projekt remonttöödel, tahaks näha sellist projekti, millest ka majaomanikul kasu on.
Maja on remondis. Tegemiste kulust siis, elust enesest.
Oli vaja ca 100 m2 glasuurplaaditud põrandat lammutada ja praht minema.
Esimene pakkumine oli 47 tuhat, pidi väga raske ja keeruline töö olema.
Töö tegid ära kaks meest kolme päevaga ja küsisid 6 ja said 8 tuhat asjaliku tegutsemise eest.
Torud pärandakütteks, vaja projekti, ok, 2 tuhat ja projekt olemas.
Mehed ei vaadanud projekti poolegi, tegid töö ära ja siis !!! pildistasid tehtut ja ülemus tegi pildi järgi uue projekti.
Kas siin nüüd avaldus professionaalsus?
Üks korrus on veel vaja viia põranda küttele, aga selle teen juba ise, olen nüüd piisavalt professionaal.
Kaks korda ei pea seda legotamist vaatama.
Üks auk oli vaja kinni panna, et laseks siis professionaalil projekti teha, küsis 15 tuhat.
Loomulikult loobusin, mees pani ava kinni 5 tuhande eest.
Veel huvitavat, betooni valajad päranda kütte torudele. Kõik kokku lepitud, tööraha normaalne pluss materjal
Ja siis küsivad mehed, kui tööle peaks hakkama, et kas betoon tellitud???
Millist, palju, millised tingimused jne?, - tänasin tähelepanu eest ja helistasin teisele pakkujale. See sai ise betooni tellimisega hakkama.
Järgmine töö on uus veetorustik, eks näib kuidas sellega läheb, esialgsed läbirääkimised lõhnavad selle järgi, et pean vist ise tegema.
Äkki selle töö juures on professionaalsust vaja, kahtlen küll sügavalt!
Ja mis küll selli tase võiks olla?
Tunnen kaasa selliste "professionaalide" naistele.
Milliste tööde juures see professionaalsus küll avaldub.
Ja projekt remonttöödel, tahaks näha sellist projekti, millest ka majaomanikul kasu on.
Maja on remondis. Tegemiste kulust siis, elust enesest.
Oli vaja ca 100 m2 glasuurplaaditud põrandat lammutada ja praht minema.
Esimene pakkumine oli 47 tuhat, pidi väga raske ja keeruline töö olema.
Töö tegid ära kaks meest kolme päevaga ja küsisid 6 ja said 8 tuhat asjaliku tegutsemise eest.
Torud pärandakütteks, vaja projekti, ok, 2 tuhat ja projekt olemas.
Mehed ei vaadanud projekti poolegi, tegid töö ära ja siis !!! pildistasid tehtut ja ülemus tegi pildi järgi uue projekti.
Kas siin nüüd avaldus professionaalsus?
Üks korrus on veel vaja viia põranda küttele, aga selle teen juba ise, olen nüüd piisavalt professionaal.
Kaks korda ei pea seda legotamist vaatama.
Üks auk oli vaja kinni panna, et laseks siis professionaalil projekti teha, küsis 15 tuhat.
Loomulikult loobusin, mees pani ava kinni 5 tuhande eest.
Veel huvitavat, betooni valajad päranda kütte torudele. Kõik kokku lepitud, tööraha normaalne pluss materjal
Ja siis küsivad mehed, kui tööle peaks hakkama, et kas betoon tellitud???
Millist, palju, millised tingimused jne?, - tänasin tähelepanu eest ja helistasin teisele pakkujale. See sai ise betooni tellimisega hakkama.
Järgmine töö on uus veetorustik, eks näib kuidas sellega läheb, esialgsed läbirääkimised lõhnavad selle järgi, et pean vist ise tegema.
Äkki selle töö juures on professionaalsust vaja, kahtlen küll sügavalt!
Ja mis küll selli tase võiks olla?
Tunnen kaasa selliste "professionaalide" naistele.
profesionaal 06. november 2010, kl 08.02 |
Et mehed said betooni tellimisega hakkama. Tore ju siis.
Aga mille järgi Sa tead, et mehed tellisid õige betooni?
Kui on projekt, milles ära toodud betooni tugevusklass ja muud vajalikud omadused, siis saab seda saatelehe pealt vaadata. Vastasel juhul usaldab tellija töömeeste teadmisi pimesi.. Ja muide betoomi klassi üle otsustamine ei kuulu töömeeste pädevuspiiridesse. Kui mõnel neist muidugi inseneri diplomit pole ette näidata.
OK ilmselt kogenud betoonimehed on seda tööd korduvalt projekti järgi teinud ja seetõttu teavad kogemuslikult, milline betoon on õige. Aga miks peaks üks tellija tellima projekti ja keegi teine tellija sisuliselt läbi töömeeste tööstusspionaaži omandab tasuta teise tellijapoolt kinnimakstud informatsiooni? Või miks peab töömees tasuta seda informatsiooni edasi müüma ise seda eemiselt tellijalt varastades? Kas see on eetiline?
Ja lisaks tavaline töömees, kes ei ole omandanud vastavat kooliharidust kindlasti ei tarvitse suuta adekvaatselt hinnata, kas ühest projektist võetud informatsioon teise samalaadsesse olukorda ikka sobib. Ja ongi ehitusvead kerged tulema.
Aga mille järgi Sa tead, et mehed tellisid õige betooni?
Kui on projekt, milles ära toodud betooni tugevusklass ja muud vajalikud omadused, siis saab seda saatelehe pealt vaadata. Vastasel juhul usaldab tellija töömeeste teadmisi pimesi.. Ja muide betoomi klassi üle otsustamine ei kuulu töömeeste pädevuspiiridesse. Kui mõnel neist muidugi inseneri diplomit pole ette näidata.
OK ilmselt kogenud betoonimehed on seda tööd korduvalt projekti järgi teinud ja seetõttu teavad kogemuslikult, milline betoon on õige. Aga miks peaks üks tellija tellima projekti ja keegi teine tellija sisuliselt läbi töömeeste tööstusspionaaži omandab tasuta teise tellijapoolt kinnimakstud informatsiooni? Või miks peab töömees tasuta seda informatsiooni edasi müüma ise seda eemiselt tellijalt varastades? Kas see on eetiline?
Ja lisaks tavaline töömees, kes ei ole omandanud vastavat kooliharidust kindlasti ei tarvitse suuta adekvaatselt hinnata, kas ühest projektist võetud informatsioon teise samalaadsesse olukorda ikka sobib. Ja ongi ehitusvead kerged tulema.
SLT 06. november 2010, kl 12.25 |
kuule "profesionaal", saa kaineks või kutsu naine lugemisel appi, ei ole minu asi sind õpetada lugema.
Nii tahaks tellijat mõnitada aga oh häda, mõistust napib, aga nii 500.- tunnis ikka tahaks. Sellipoiss, mine heinale.
<et mehed tellisid õige betooni?
ära selle pärast muretse, sellega saan hakkama.
Nii tahaks tellijat mõnitada aga oh häda, mõistust napib, aga nii 500.- tunnis ikka tahaks. Sellipoiss, mine heinale.
<et mehed tellisid õige betooni?
ära selle pärast muretse, sellega saan hakkama.
sellisele proffessionaalile 06. november 2010, kl 22.18 |
Lisa postitus