Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Riietus teatris
 
oopium 09. veebruar 2013, kl 12.50
muigan jahh,

sinu jutu peale ei tule isegi muie mitte!

Siis sätidki ennast "pikkade mustade pükstega ja mingi viisakam pluus" kenaks ja keegi ei muiga, kui sa just ise jalgu taga ei lohista ja ninaga kuuldavaid häälitsusi esile ei too ;) ning sa ise ennast vaese matsina ei haletse. :)

Ühel naisel ei tohiks olla liiga keeruline endale ka raha puudusel midagi kena kombineerida, vahest ainult korralikud jalatsid maksavad tõepoolest.
 
Teele 09. veebruar 2013, kl 12.50
Kui see nn kaltsukubu juba teatrisse tuli, siis ei saa ta nii sisutühi ikka olla. Teatripilet pole odav lõbu ja tänapäeval leidub miljon muud meelelahutust peale teatri.

Kujutage ette, et on inimesi, kellele tõesti hilbundus absull korda ei lähe. Ta ei vaata iial teiste inimeste riietust, et issand-issand mis sellel seljas. Ja omale riietust valides lähtub ainult mugavusest. Muid kriteeriume pole. Täiesti pime riietuse suhtes.
 
oopium 09. veebruar 2013, kl 12.56
jah, 'väike viki' tõi väga hea tähelepaneku sisse, see lõhnastamine- see ülihäiriv oskamatus lõhnastada ja pesematus... see on minu jaoks tõeline õudus kannatada enda kõrval selliseid välja.
 
väike viki 09. veebruar 2013, kl 12.58
noor inimene ja nn kaltsukubu, sellist asja pole olemas. noored ongi veidi teistssugused ja kui nad tõesti teatris käivad, on see ainult kena pilt. esiteks on noor inimene juba kena ja teiseks on tal kindlasti oma stiil, millest ta naljalt ei loobu, olgu siis koht milline tahes, kus ta viibib. jutt ikka soliidses eas daamidest/härradest, alates 27+.
 
RV6 10. veebruar 2013, kl 02.53
Teatrisse sobib lihtne, ilus, elegantne riietus, mitte liialt silmatorkav, mitte päris igapäevane. Kena kostüüm seeliku või pükstega, muidugi kleit (nn väike /must/ või värviline kleit). Rõhk võiks olla eelkõige materjali ja teostuse kvaliteedil. Kurb on teatris vaadata naisi/mehi, kes nt üleni mustas nagu "vaimuinimesle kohane", aga riided ise on selgelt oma "parim enne" aja ületanud. Vast iga kultuurisõber saab soetada enda garderoobi üks või enam kena rõivakomplekti teatri-ja kontserdikülastusteks.
 
to RV6 10. veebruar 2013, kl 08.32
Kujuta ette, et kõik ei saa. Kui sina saad, ei tähenda kõik teised ka saavad. Miks sa teist hilbude peale kurvastad, seda ma küll aru ei saa. Mind huvitab ikka teatrietendus, mitte kellegi musta ülikonna seisukord.
 
imelik on 10. veebruar 2013, kl 15.16
Paljudel on mingid täikalt ostetud sünteelised lõdcvalt rippuvad kaltsud seljas ja pusad või mingid hõlstid, millele ei oska nimegi anda, odavad kaltsud aga no kas peab neis ringi käima, kui loovus peaks eesti inimesel ikka au sees olema.
 
Marx 11. veebruar 2013, kl 01.06
Teater on eestis tegelikult väga odav niiet see vabandus ei päde et: Oi kui pileti jaksas osta siis pole sisutühi...
Halloo, teatripilet maksab keskmiselt 35 euri, kas see on nii kallis pilet et viigipükste/väikse musta kleidi jaoks enam klotsi ei jagu?

Krt teatripileti peaks kaks korda kallimaks tegema... ehk jääb pööblit ja hipstereid vähemaks ja ei pea pool aastat ette piletit ostma et parimaid kohti saada.
 
M. 11. veebruar 2013, kl 10.40
Mäletan kunagi lapsena (olen 40) imestasin teatris ühte naist nähes, et ta on pükstega! Siis tundus see nii uskumatu, naisterahvas läheb pükstega teatrisse! :D Nüüd on teised ajad, aga siiamaani on see sättimine ise juba selline mõnus tunne. Olen korra elus tormanud töölt teatrisse teksades ja kampsunis (Väike Vanemuine siis) ja tunne oli ikka väga kehv, etendus jäi nautimata, kõik oli kuidagi argipäevane, mis siis et ma polnud ainuke selles riietuses.
 
treeks 11. veebruar 2013, kl 11.23
Ainuke, mis ma siit teemast uut leidsin, et olen 29 aastasena "soliidses eas daam" :)

Teatrisse teksadega ei lähe. Turukott võib vahel harva kaasas olla (siis kui töölt otse minek) samuti siis on ka talvesaapad. Kui on kodust läbikäimise võimalus, siis väike teatrikott ja kingad kaasas. Selga panen ikka seeliku või kleidi.
 
Nneka 11. veebruar 2013, kl 22.59
See võik küll olla igaühele elementaarne, et teatrisse ikka pisut ilusamad riided.
Brokaadkleitide ja teksade/kampsiku vahel on ikka väga suur maa, nii et kindlasti võib leida midagi korralikku teatrisse panna ka siis, kui ei taha kuldses maani kleidis ringi lehvida.
Korralike mustade pükste ja pluusiga kõlbab ka esietendusel ja ooperis käia.
Teatris teksade ja talvel vahetusjalatsiteta käimine (kui just ei pane juba kodus kingi jalga ja astud autost paar sammu) on sama sobimatu nagu basseinis täisriietuses hulpimine - pinnale jääb ikka, aga ega ikka ei sobi küll.
 
lehvik 12. veebruar 2013, kl 22.46
Väga huvitav teema. Arvamusi on igasuguseid, nagu inimesigi. Mina pooldan teatris igal juhul pidulikumat, s.o. mitte koduriietust. Teksad-lohvakad kampsunid teatrisse ei sobi, no lihtsalt on inetu. On ju vahe, kas minna metsa seenele või teatrisse? Võib-olla mõne jaoks ei ole ka vahet...ja sellepärast tõmbabki lotaka kampsiku selga.
 
Liiga palju õelust 14. veebruar 2013, kl 10.19
väga pidulikult riietujad halvustavad vähem pidulikke ja vastupidi. Soovitaks keskenduda etendusele.
 
naine 14. veebruar 2013, kl 12.32
"jutt ikka soliidses eas daamidest/härradest, alates 27+."

Mida juttu? Ah et nüüd on 27 aastane noor naine hoopiski soliidses eas daamiks muutunud... Ja 40-lt järelikult vanur?

Ei poolda ülipidulikku riietust teatris, sest see ei ole pidu, vaid kultuuriüritus. Teatrisse sobib minna kena, viisakas riietusega ja hoolitsetud välimusega. Päris vabaaja riietusega minna ei sobi (teksad jms on vabaaja riietus), kuid balliriietus teatris on täielik prohmakas. Samas mõni noor kannab päeval ka klubisse sobivaid hilpe, seega paljude jaoks ongi riietumise sobilikkuse mõiste paigast ära - tööle minnes tõmmatakse selga klubiriietus, teatrisse minna vabaaja riietusega ja tennistega, ballile pannakse kokteilikleit jne. Mis teha, tänapäeva noortele ei õpetata etiketti ei koolis ega kodus (vanematel pole aega oma lastega tegeleda ja neid õpetada, koolis pole sellist ainet kavaski).

Lõhnastamine on eriteema, sest kui kõrval istub mitu inimest, ühelt poolt noor ja teisel pool vanem, lõhnad on mõlemil tugevad ja pole ime, et saad hoopiski peavalu, mitte kultuurielamuse. Üldse ei sobi ennast tugevalt lõhnastada, kui lähed rahva sekka, sest teised ei pea sinu keemilist aroomi kannatama. Lõhnastage ennast kodus!
 
väike vici 14. veebruar 2013, kl 13.05
soliidne iga algab noorusea möödumisega. seda ometi üks haritud teatri nautija peaks teadma. või oled sa ikka veel tütarlaps või teismeline. 40 aastane on tõesti juba vanur, noorte mõistes. 30 aastane on juba vana, naisena. miks te seda küll nii imelikuks peate? naise noorus ja ilus aeg kestab umbkaudu 16-26. peale seda ollakse juba vana, ilu ja nooruse mõistes. ja teatris võiks sellises eas daam riietuda soliidselt, mitte nagu stiilsed ja lahedad noored. katsu aru saada, et naisena oled sa lühikest aega noor. mees aga hakkab alles 27+ mehistuma. lp, daamid ja härrad.
 
kahekümpine 14. veebruar 2013, kl 13.29
Lp kalapulk, istu endale sisse need piirid kõik järgemööda :)
 
väike vici 14. veebruar 2013, kl 13.42
sina kahekümpine olid juba sündides vanur. sulle ei ole ilu ega noorust antudki, rääkimata stiilitundest ja maitsekusest. oled üks kole lõhverdis igas vanuses ja mehed sülitavad su peale. lihtsalt nii loll ja kole oled. vanamutina räuskad tänavatel, viinapudel näpus ja sõimad kõiki pederastideks. kahju sust ja loodetavasti sind teatris ei kohta. siis võiks teater oma uksed sulgeda, nii jube oleks see pilt haisvast eatust tülgastavast vanamutist.
 
mina 14. veebruar 2013, kl 14.36
näiteks ei lähe voodisse teksades..vaid palja peega
 
kahekümpine 14. veebruar 2013, kl 14.45
Oi kalapulgake, eksid suurel määral :) Said nüüd oma mädapaise ilusti alla?
 
Helve 15. veebruar 2013, kl 20.53
Teater ongi koht, kus inimesed ennast näitavad.
Sinna minnaksegi vaid kahel põhjusel.
Esiteks enda näitamiseks. Teiseks, et vaadelda teisi.
Ei ole vahet, kas ollakse laval või saalis.
Eesmärk on üks. Eksib see, kes usub, et läheb sinna vaid etendust vaatama. See on veidi matslik vaatenurk.
 
Miinaa 21. jaanuar 2016, kl 23.15
Kui ma oma austerlasest sõbrale rääkisin, et meil käiakse vahel isegi teksadega teatris, siis oli tal seda raske uskuda. Austrias ei pidavat ilma korrektse riietuseta uksest sissegi laskma.

Ei tea, las tõsi või mitte. Olen korra Austrias ooperis käinud, aga siis olin vastavalt etiketile riides ja keegi tagasi ei saatnud. se panen ikka viisakalt riidesse. Kasvatus selline ja iseendal ka parem.

Teatris käin 1-2 korda kuus.
 
Miinaa 21. jaanuar 2016, kl 23.22
Briks ütles tegelikult palju ära. Mulle ka vahel tundub, et mõned inimesed panevad kapsiku selga ainult sellepärast, et hirmus "kultuurne" välja näha.
 
Miinaa 21. jaanuar 2016, kl 23.44
Kokkuvõtvalt ütleks, et mõned inimesed on ikka hirmus vihased ja kibestunud. Isegi selline lihtne teema paneb teineteist sõimama. Hea muidugi, et meil on internet, kus ennast välja elada saab :)

Natuke paneb imestama siiski see, et inimesed, kes korrektselt välimust oluliseks ei pea, halvustavad niisuguse vihaga korrektselt riietujaid. Ise väidavad, et pole oluline, kuidas teatris riides käia, aga siis sõimavad neid, kes peavad oluliseks ilusti riides käia. Kui välimus ei ole üldse oluline, siis ei peaks ju häirima ka see, et keegi korralikult riides on.
Aga soovin teile rahu, ainult rahu!
Karl Kindermacher 24. jaanuar 2016, kl 11.32
Pole kordagi teatrisseminekuks kleiti selga pannud. Ei taha kujutledagi, mida see endaga kaasa tooks ...
(Ja kust mul seda kleiti nii väga võttagi)
 
kivike 26. jaanuar 2016, kl 08.55
Uskumatu, et on inimesi, kes ei suuda etendust nautida, kui neil on teksad jalas. :) Ülikooli ajal sai käidud küll nende nn. koduriietega, sest pold raha midagi peent selga osta lihtsalt ja mina pole selline inimene, kes kõhu kõrvalt või kooliks vajalike asjade pealt selle jaoks kokku hoiaks - kõigil pole jõukaid vanemaid ka, kes toetaks. Aga no õhtukleidis daamed, kes mu teksasid pika ja põlastava pilguga mõõtsid, need ajasid ausalt öelda naerma lausa. :) Peaasi, et ise ennast õdusalt ja hästi tunned ja pealegi räägitakse, et daame on kartulikotti kandes ka daame. :)
 
kivike 26. jaanuar 2016, kl 11.46
Miinaa Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Briks ütles tegelikult palju ära. Mulle ka vahel t
> undub, et mõned inimesed panevad kapsiku selga ain
> ult sellepärast, et hirmus "kultuurne" välja näha.

Mul on täpselt vastupidine mulje, et õhtukleit teeks sust nagu teatri asjatundja ja eksperdi, veel üks lisapõhjus teksades üliõpilast või keda iganes põlastada ja vähe sellest, seda ka välja näidata - kleit on kõigest kleit. Või see tähendab siis, et peenelt riides olek annaks nagu õiguse teistsuguseid pika pilguga mõõta ja vabastab kohustusest olla viisakas teiste inimeste vastu? Istuge ise oma raamide sees rahulikult oma pidulikus kleidis. :)
 
Esopus Spitzenburg 26. jaanuar 2016, kl 11.58
Kle kamoon, teine on ilgelt vaeva näinud enda üles löömisega, mingi ebamugav korrigeeriv aluspesu kalli kleidi all, allavajuma kippuvad sukad jalas, pigistavad kontsakingad ja siis on sealsamas mingi tegelane, kes tunneb ennast mugavalt, tuli lihtsalt teatrit nautima, mitte ennast näitama:D
 
etikett 26. jaanuar 2016, kl 13.51
Inimsugu käitub vastavalt kultuurilistele ja sotsiaalsetele normidele, on nad siin ette kirjutatud või nö hea tavana välja kujunenud. Hea tava näeb ette, et vähemalt kodunt väljas riietutakse korrektselt ja teater on just see koht.
Oleneb muidugi ka nädalapäevast, teatrist ja ka žanrist (ooper või niisama jant).
Korrektne ja pidulik riietus näitab ka lugupidamist teiste teatrikülastajate vastu.
Keegi juba mainis, et põlvini väljaveninud ja auklikes teksades enese presenteerimine on pigem kandja protest ümbritseva suhtes, mida kasutavad peamiselt kultuuriringkonnad, pidades ennast muust massist ülemaks.
 
kivike 26. jaanuar 2016, kl 15.11
No mine räägi prükkarile ka, et tema aukus püksid ja tüükas lõug on protest ühiskonnanormide vastu. :) Ilma õhtukleidita ja ennast muust massist ülemaks pidama, vaat kus matsipreili, marss nurka häbenema. :) Minu pärast küll ei pea ennast nõnda väänama, mõni teine peab mittepidulikku riietust endale näkku sülitamiseks lausa. See on hiiglama naljakas tegelikult. Joonistaud mehe sündroomi põdejaid hulgim. Kui riided on puhtad ja mittekatki, siis mida põlastada inimest selle eest, et ta nendega teatrisse julges tulla. Tore ju, kui inimesed kulutavad raha teatrisse minekuks, et ei jäta sellepärast minemata, et õhtukleiti või ülikonda pole. Issand ja kui ei löögi hinge kinni kallis parfüüm, vaid lihtsalt vaevutuntav seebilõhn, siis sellepärast veel lisahäbi. Kirikusse panete ennast lihtsamini riidesse loodetavasti?
 
Morning Glory 26. jaanuar 2016, kl 15.36
Veider, et keegi pole seda välja toonud ega tähele pannud,et rõivastus sõltub ka kohast kus teatrit vms. etendust ette kantakse. Rahvusooperis kannan ma igal juhul teistsuguseid rõivaid kui kuskil katlas, pajas või näiteks Kanuti Sildi Saalis. Ma lähtun rõivaste valikul, ikka pigem dekoratsioonidest mille taustale ja vahele ma satun, et sealt siis valik, kas õhtukleit või tekspüksid :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!