Kadakas, ma olen samuti šuudrate ehk puutumatute kasti arvatud (vt Arsti sõnavõtt - esiterrorist Kadakas, nr 2.-3. Chef ja Sid). Minu blogikene vaevalt kuigi turvaliselt eksisteerida saaks. Kuna Arst täna isegi möönis teemast kõrvalekaldumist, lisaks kasutas veidi maneerlikke ja isegi teatud varjundiga väljendeid, ei ole ilmselt minu tegevus patt. Kuna minu toidublogi prügikasti heideti, siis panen siia retseptikese. Ärge küsige, kas mul tervisetõend on ja kas mul kvalifikatsioon on. Ma ei peagi teile midagi näitama ja tõestama, sest mina olen Kokk! Jätke see meelde ja neelake alla :-DDD
Hüva krevetiroog-
1. 800 g kooritud tiigerkrevetisabasid (ca 1 kg külmutatud kujul)
2. 3 küüslauguküünt, peenelt hakitud
3. 2 punast tšillit, seemned eemaldatud ja peenelt hakitud
4. pihutäis peenelt hakitud lehtpeterselli
5. 4-5 sl oliivõli
6. 2-3 sl võid
7. soola ja pipart
Serveerimiseks sidruni või laimisektoreid
Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need aeglaselt (üleöö) külmkapis. Kui on väga kiire, siis võib krevette ka külmas vees sulatada, aga maitse mõttes on parem lasta aegselt sulada. Loputa krevetid kiirest külma vee all ja kuivata köögipaberiga. Kui soovid pealt kenasti karamellistunud krevette, siis kuivata krevetid kindlasti köögipaberiga ja ära kuhja panni üle. Kuumuta keskmisel-kõrgemal kuumusel 1/3 õlist ja võist. Prae küüslauku ja tšillit 30 sekundit, lisa 1/3 krevettidest ja prae mõlemalt poolt kuldseks, umbes 2-4 minutit, sõltuvalt kuumusest ja krevettide suurusest. Krevetid on küpsed kui nad nn kerra tõmbavad ja roosaks lähevad. Oluline on mitte üle küpsetada, sest siis muutuvad krevetid kummiseks ja see on tõeline raiskamine. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka hakitud petersell. Tõsta kõrvale ja korda ülejäänud krevettidega. Serveeri veidikese sidruni- või laimimahlaga.
Olen seda retsepti kasutanud ja tulemus on väga hää. Muidugi ei ole meil saadaolevad tiigerkrevetid nõnda maistvad kui värskeltpüütud. Oi kui hää on oodata nende laudasaabumist, külmatopsis Singha pudel ees...njmämm ;)
http://www.heatoit.com/2014/06/tiigerkrevetid-tsilli-ja-kuuslauguga.html