Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
tunni hind
 
Valve Koer 15. oktoober 2010, kl 09.57
Tore näha, et mõnel kodumaisel ehitajal ka RYL riiulis. rk jutt pädev, meie paneelikate tädid võivad ju maalerdajate-krohvijate kallal iriseda, aga see on subjektiivne virin. Ei lähe neist keegi poodi õiendama, et sai on liiga magus või liiga soolane - ka leivatööstuses on teatud normid, mille järgi toodet valmistatakse.
 
Toomas76 15. oktoober 2010, kl 10.49
Väike küsimus mul siis ka siia teemasse , et kui kaua keegi ehitusega tegelenud on siis ? Kõik tunduvad nii targad olevat ,et ma oma 14 aastase staaziga panen oma suu küll kohe kinni:)
 
vastus 16. oktoober 2010, kl 12.22
Siin liiguvad need kuldkettidega ehitajad, kellel naised assisteerivad ning koos naistega ehk ei anna 10 aastat staazigi täis:-) Nüüd aga on nad koos naistega töötud.
Kui kord Soome ehitusel ära käidud, siis on kohe kõvad poisid. Kui pakud neile 1000 kr päev, öeldakse et oled näru ja jobu. Kui pakud 2000 kr päev, öeldakse, et oled lammas.:-) Aga hiljem peab nende "lainepappi" seinal siluma.
Aga hea et keegi "kuldkett" tõi siia teemasse pensakirite jutu. Kui palju on sellised penskaritele tünga teinud, vaikib ajalugu. Penskarid on neile hea saak, sest penskarid ei jaga midagi ja tsekke ka nad ei küsi..
 
ploomipuu 16. oktoober 2010, kl 13.27
küll sul on ikka igav ja närune elu
 
vastus 16. oktoober 2010, kl 14.37
Elu on igati huvitav, eriti kui kõrvalt lugeda ja kuulda töömeeste voorimehelikku sõimu. Tundub, et meie hariduses on selles osas suur puudujääk. Tunnihinnet küsida osatakse, kuid mõnel ei käi selle kõrge tunnihinde sisse viisakas suhtlemine.
 
üks töömees 19. oktoober 2010, kl 07.11
Foorumlane vastus on ilmselt kellegi poolt värvatud siia ehitustööde hindade tõusu ohjeldama. Või siis peavad olema selleks inimesel teatud isiklikud huvid. Miks muidu on vaja kõikidele ehitajatele külge kleepida "silte".
Mina arvan nii, et igal elualal on mitmesuguse erineva tasemega tegijaid. Enamik inimestest on keskpärased. Osa on täielikud luuserid, üksikud on tipud. Ja miks ei võiks oma ala tipud saada oma tehtu eest väärilist tasu. Olgu siis kas on ametnik, arst, sportlane või miks mitte näiteks ehitaja. Mina olen selle poolt, et keskmine kodanik peaks saama tasu oma töö eest keskpäraselt, viletsad tegijad leppigu kesisemaga ja oma ala tipud saagu teistest tunduvalt rohkem. Küll aga olen sellise süsteemi vastu, kus tippärimehed ja poliitikud peavad olema ainukesed väljavalitud. Mõned neist ju lausa miljardärid. Aga heal tasemel ehitaja ei saa tihti oma maja katustki parandada, kuna sissetulek ei võimalda sedavõrd raha säästa. Ja siiski veel mõned kadetsevad...
 
Ats 19. oktoober 2010, kl 07.59
Nii. Panen 3-ndat korda teema lukku, seekord siis lõplikult. Loodan, et kõik tahtjad on auru välja saanud lasta. Minu tunnitasu on aga endiselt 100 eeku. Kel huvi, jätke siia kontakt, siis võtan ühendust ja räägime juba kõigest lähemalt.
 
vunts 19. oktoober 2010, kl 11.52
Ats, ehk selgitaksid laiemale üldsusele, mida see 100 EEK /tunnitasu ka sisaldab?
Millised tööd? Kelle kulul ja millised tööriistad? Kelle kanda sotsiaalmaks? Kus kandis?
 
tüdinud 19. oktoober 2010, kl 12.40
Eile just üks tuttav rääkis hea loo oma töömehest - jättis vend lihtsalt lambist töö üleöö pooleli ja kimas väljamaale tööle. Kui tuttav julges sõna võtta ja arvata, et nii asjad ikka ei käi, kokkulepped peaks maksma - tema ju omalt poolt oli igas asjas sõna pidanud - sõimas ehitaja naine tal näo täis ja teatas (sic!), et on igati normaalne minema panna, kui tuleb soodsam pakkumine, mis siis, et kokkulepped on olemas ja materjalid ostetud ja maksti mehele igati normaalselt. Eks ole armas?
Ja Vunts, neid küsimusi on siin korduvalt esitatud; nende peale läheb meie vahvatel ehitajatel suu vett täis :)
 
vunts 19. oktoober 2010, kl 14.08
Kokkulepetest tuleb ikka kinni pidada - meest sõnast, härga sarvist - nagu vanasti öeldi. Ja see oleks eetiline. Ärieetika.
Aga nagu kliendid, tellijad hästi laia suuga tavatsevad ütelda: "turg teeb hinna", siis ilmselt ehitajal pole ka alati valikuid.
Üks retsept tellijatele: ära püüa olla tohutu ärimees (naine), et pead saama kas-või üle ehitaja laiba minnes saada oma kinnisvara ehitusel teenuse eest maksimaalset kasu. Mõtle inimlikult. Maksa normaalselt ja ehitajad ei ole sunnitud objektilt minema kõndima. Kuna ma olen tolerantne inimene, siis saan suurepäraselt aru ka minema kõndivatest ehitajatest, ehkki mul endal pole veel siiani õnneks vajadust selleks olnud. Aga üsnagi piiri peal olen küll olnud. Elu on karm...
 
tüdinud 19. oktoober 2010, kl 16.17
Noh, see sõbranna, kellest jutt, potitab oma töömehi ette ja taha. Tassitakse süüa, antakse kohvi, pakitakse iga päev puu- ja köögivilja kaasa. Too tüngategija ei pidanud isegi enda autot kasutama. Sõbranna laenas oma autot. Ja tunnihind oli ka 100.- krooni ja pilli aja osas lõhki ei aetud. Ikka veel vähe või? Sai talle juba kevadel öeldud, et loll on, kui selle mehe võtab, aga sõbrannal hale süda - vennike sai ehitusfirmast kinga (nüüd selgub, et asja eest) ja haleda südamega naisterahvas võttis oma stammehitusemehe asemel selle jobu, et pere toita jne.
 
rk 19. oktoober 2010, kl 16.21
tüdinud

sel juhul oli ju kena sotsaaltöö programm läbi viidud:)

EHITAJA ei lase poole töö pealt jalga.
 
Ats seletab 21. oktoober 2010, kl 07.20
See tunnitasu tähendab, et Teil tuleb välja anda tunni eest 100 krooni. Ja kogu tarkus.
 
maksuametnik 21. oktoober 2010, kl 16.33
Olen huvitatud, pane oma kontaktid
 
vastus 21. oktoober 2010, kl 19.07
to üks töömees

Ei ole üks ega teine ja ka makstud tunnihind kuulub kõrgemasse järku. Kuid ma vaatan, et sellest ei ole mingit tolku.
 
vastus 21. oktoober 2010, kl 19.09
to tüdinenud

Su sõbranna tegi vea. Alati peab olema teatud distants. Veel vähem uskuda neid, kes naistega objektidel käivad.
 
atsike-atsike 21. oktoober 2010, kl 21.38
mis ehitusmees sa ka oled oma 100 eeguse tunnihinnaga. üks ennast täis tropikene, kes on nälgas ja tööta, aga näe 100 eeku tund.

huvitav miks peaks maksma ehitajale 100 eeku tund, kes ei oska isegi töömahtu hinnata. vaid tahab hirmsasti töökesest kinni haarata, et siis tellija makstud paljude-plajude tundide eest ennast hästi tunda. atsikene sinu tund tuleb ju kallim.

kui töömaht on ehituse eelarvestaja kogemusi arvestades ca 100 töötundi siis atsikesed venitavad 200 tundi tähtsat juttu ajades välja. kus see aus suhtumine klienti.

seega ats otsi lolle seal raplas edasi
 
jamm 21. oktoober 2010, kl 22.13
Eelarvestaja istub kontoris lauataga ega tea mis seal lammutatava katusekatte all või põranda all on ja kuis tema arvestatud töömaht (ja materjalid) tegelikuses kahekordistub
 
jamjam 21. oktoober 2010, kl 22.15
ei tea seda 100% ka ükski ehitaja ega tellija seetõttu tunnitasu ongi
 
jajjaaa 21. oktoober 2010, kl 22.37
ja siis igaksjuhuks küsin tunnitasu ja valetan nagu vana koer , et tegelikult kulus aega 400 tundi.

ehitajad on ühed suuremad varganäod. kuidas muidu nimetada seda, et tunnitasuga kooritakse kliendilt 5 nahka
 
itimees 21. oktoober 2010, kl 23.41
mina koorin teilt 20 nahka nii et te isegi aru ei saa :-D on osavamaid koorijaid veelgi kui ehitajad, lihtsalt ehitajate koorimised on lihtsamini tuvastatavad
 
Öövaht- ja vabal ajal ka ehitaja 22. oktoober 2010, kl 05.47
Sina baaba-jagaa julged ausat ehitusmeest varganäoks nimetada! Häbi Sulle! Löö elus kasvõi üks naelgi seina oma kätega, siis tule siin haukuma. Vastik värk! Sind ei tohiks ehituse ligigi lasta, sul muud peas pole, et kui saaks aga midagi varastada või kedagi petta. Kodus aga ässitaks sulle oma koera kallale, kui sa peaksid väravast sisse tulema. Nii, vabandan teiste ees, aga üle viskas selle inimese pime ehitajate süüdistus.
 
öövahile ja teistele nn ehitajatele 25. oktoober 2010, kl 01.32
ei ole mina oma silmaga ehitajat näinud, kes ei varastaks. kui midagi muud siis tööaega ikka. ehk siis kui tööd oleks ca 150 tundi siis venitatakse ikka 180 välja.

SEEGA MÕTETUD VARGANÄOD. ALAMKLASS
 
ametnik 25. oktoober 2010, kl 08.12
Nimeta üks amet, kus ei varastata tööaega? Mul küll esimese hooga sellist pähe ei tule.
 
Juhan 25. oktoober 2010, kl 15.31
mina olen, lausa kahte ehitajat näinud, kes ei varastanud ja kumbki ei kiitnud ennast ega mõnitanud kliente ja ei olnud neile ka näpuga vaja näidata, mida teha
ja kuidas teha. Ja ainult kahte ja üpris palju selle seltskonnaga kokku puutunud.
Ega ma neid ehitajaid niiväga ei süüdista, et nad ratsa rikkaks tahavad saada, aga et seejuures kliente mõnitatakse, see ajab vihale.
 
ametnik 25. oktoober 2010, kl 17.29
aga ma olen mitmeid ametnikke tööajal juuksuris, toidupoes või isegi lausa rannal peesitamas näinud, kas see polegi vargus
 
??? 25. oktoober 2010, kl 20.02
kas ametnik räägib endast?
 
to juhan 28. oktoober 2010, kl 00.29
ja need kaks ehitajat ei otsi tööd nagu see atsike siin.
 
vastus 28. oktoober 2010, kl 08.47
"Eelarvestaja istub kontoris lauataga ega tea mis seal lammutatava katusekatte all või põranda all on ja kuis tema arvestatud töömaht (ja materjalid) tegelikuses kahekordistub."


Nuuh, mõni asjapulk on nii tubli, et vahest tuleb ka soojast kantoorast välja, kuid vaid kliendi õue pääle töömehega juttu ajama. Jalad on neil nii väsinud, et ega treppipidi üles objektile enam ei jõuagi, et vaadata kuis töömees on oma tööd teinud ja äkki on vaja midagi nii või naa teha...Kliendid on nagunii lollakad, kes midagi ei jaga.....
Ah et materjal kahekordistub? Nuuh, seda saab ju klient ka ilusti kantrollida. Võtad selle papre, kus materjalide kogus peal, vead aga näpuga järgi ja vaatad kas ikke sama palju ja samad asjad ka kohale tuuakse......:-)
Ah et töömaht ka kahekordistub? Nuuh, kui poolikute päevadega tehakse tööd ja vahepeal nakatutakse ehituse "viirusesse" , siis mudugi......:-)
 
Toomas76 28. oktoober 2010, kl 08.56
Võiksin loetleda nii mõndagi tööd mida ei ole võimalik tükitööna teha, niiet ikka tunnitasu! Aga siin ei ole mõtet selle üle vaielda inimestega kes seda tööd elus teinud pole! Ja sa pole kohe ehitaja kui sa oled seljatagant näinud kuidas ehitaja mingi asja sul kodus korda teeb!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!