Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kas mu mees on idioot?
 
lugesin pisteliselt ja imestan 22. veebruar 2013, kl 14.39
ei suuda ära imestada, kuidas põhihariduse omandanud inimene ei suuda kellaaegu tajuda? midagi nii elementaarset? puudega inimesed? no ei saa olla normaalne.

loogika on juu ülikerge:

kkui öeldaks kolmveerand 3, siis kell ju pole veel kolm, vaid on sellest kolmest alles kolmveerand ära käinud? veernad kolm samamoodi ju, alles veerand ära käidud, nagu ka pool kolm, alles ju poole tunnist olnud. kuidas see saab kellelgi arusaamatu olla? appi, olen keeletu :(
 
klo 22. veebruar 2013, kl 14.54
10.15 viisteist on üheteiskümne seljas
 
49a.naine ka kolmveerandiga kimpus 22. veebruar 2013, kl 17.00
ma tõesti ei tea miks mul ka sellega tõrge on. muidu koolis mata ja muude loogika ainetega probleemi pole olnud. aga jah suudan siiski välja nuputada kumb on kumb aga miskipärast vaja ikka see nuputamise aeg sinna juurde tekitada. hea teada et on veel teisigi täisealisi kel see kuidagi komistuskiviks. mul on seda oma viga õnnestunud varjata, sest nii suur mu tõrge ka ei ole et ma üldse ei suudaks enesele seost luua.
 
kaine mõistus 22. veebruar 2013, kl 17.17
uskumatu kui palju empaatiavõimeta isikuid siin leidub!
sa ei näe teise aju sisse ega tea kuidas temal need seosed tekkinud ehk kujunenud on ja kui nad omal "veidral moel juba lapsepõlves kinnistusid , siis on neid pea võimatu muuta nii ,et enam seda "tõlkimise" hetke poleks.
 
omamoodi loogika 22. veebruar 2013, kl 17.58
sest sõna veerand ei kujuta talle mitte miskit. ja kui tal ka on on tordilõigu ettekujutus, siis kus ta asub, see veerand. enne kolme või pärast. niikaua kui sellele mõtled ,kuluvad 2-3 sek. mida siin nimetatakse "tõlkimise" ajaks.
nii nagu sina ei mõista neid kel selles osas tõrge ei mõista võibolla hulk inimesi kuidas saab nii enesekeskne olla ja mõelda et kõik inimesed on ühesugused ja teisiti olemine ja asjade nägemine on miskit sallimatut.
mina olen oma probleemist kolmveerandiga jagu enam vähem saanud aga selgitan mis moodi mu loogika kella õppides lapsena töötas.
võtame kolmveerand neli näite kellaks. kogu probleem tuli sellest et pidin selleks ajaks olema x punktis ehk siis sinnani oli vaja oodata ja see ei ole 4 vaid enne seda aeg. seega hakkasin neid kolme veerandit neljast tagasi lugema. minu mõtlemine oli et aega mida veel ei ole saabunud ja mu kokkusaamise aeg on ju ka enne nelja , siis ei saa seda arvestada. kui öelda 3.45 siis on see arusaadav,
kas mõistsite!? pole ju sugugi rumal loogika. milleks nimetada numbrit(4) kui ma kohtun ju enne seda kellaaega.
 
jeerumjeerumküll 23. veebruar 2013, kl 04.24
tänapäeval tuleb iga lolli mõista ja empaatiaga suhtuda :D selle asemel, et iniemene võtaks kätte ja teeks endale vesiselgeks kuidas kellaaegadest aru saada. harjutamise asi, pole siis midagi mõistmist loota.
 
Lõunakas 23. veebruar 2013, kl 12.28
Teie, kes te siin ahhetate ja teisi idiootideks sõimate, mõelge enne natuke: kõik me saame aru mis on veerand ja mis kolmveerand. Tordist, õunast ja veerand tunnist saame kõik aru. Aga kellaaja kokkuleppeline ütlemine: veerand kolm, läheb absoluutselt mööda tordi ja õuna loogikast. Veerand kolm kellaajana on 2 tundi ja 15 minutit. Kui sul on aga 2 torti ja veel veerand torti, ei ütle sa iial, et sul on veerand kolm torti. Torti ongi ikka 2 1/4, ehk kaks ja veerand torti. Seega tundub neile, kes kellaaja veerandite süsteemi ei tunne, et veerand kolm on 3 tundi ja 15 minutit.

Kas te, idiootideks sõimajad, olete võimelised nüüd probleemile ja loogika lahknemisele pihta saama?
 
ka idioot 23. veebruar 2013, kl 13.33
Lõunakas saab mu murest 100% aru :)
Ja oskab asju õigesti selgitada.

Kellaaja puhul ei ole tordilõigu ja õunaviilu näited omal kohal.
 
kolmveerand idioot salaliidust 24. veebruar 2013, kl 14.14
see koik on taiesti normaalne. kolmveerand veerand systeemist on voimalik aru saada aga kuna seda kasutavad ainult kolmveerand idioodid siis saatke nad kohe nii kaugele kui voimalik. ykski normaalne inimene ei kasuta segaseid voi segadusttekitavaid kellaaegasid et parast teise yle irvitada.
Irvitamine teise yle ongi selle asja tegelik mote ja see on siinses kultuuris sygaval sees,kuna see kogu systeem on haige ma ei saa oelda koiki sonu siinkohal kas pole haige systeem kui osad sonad on keelatud? nyyd sellest kui aju vahetab automaatselt ara vasaku ja parema poole seeon ka taiesti normaalne.kuna needsamad kolmveerand idioodid on sellesama teise yle irvitamise eesmargil valetanud nii palju,et aju vahetab pooled kohe automaatselt oigeks ja juhul kui hea sober ytleb oigesti siis valeks. nii et irvitada saab kaks korda. muidu on tore ajuvaba systeem kus koik irvitavad pooravad valesti valel kellaajal ja kus koigil on nii jubedad naod, et ajab irvitama.
 
M 02. september 2016, kl 07.07
See kolmveerandite asi ei ole üldse loogiline minu meelest ka. Aja jooksul olen pähe õppinud, aga sisuliselt on see täiesti arusaamatu, et 7:45 on kolmveerand kaheksa. Kolmveerand tundi on 45 minutit, kõik saavad sellest aru. Aga kuidas see kella 8-ga seotud on? Pool kaheksa tähendab, et poole tunni pärast on kell 8. Kolmveerand kaheksa tähendab, et veerandi tunni pärast on kell 8.

Saan täiesti aru neist, kellele see süsteem arusaamatu on. Kedagi lolliks selle pärast küll pidada ei tohiks.
 
Lill 02. september 2016, kl 09.42
Sellisega, kes kellaaegu ei jaga, ei tohi mingil juhul lapsi teha.
 
Ülla-ülla 02. september 2016, kl 10.30
M-le - lihtsam on aru saada siis, kui suurel numbritega kellal minutiosuti ära võtad, jätad ainult tunniosuti.


Kui kell on kaks, on tunniosuti kahe peal.

Kui on veerand kolm, on tunniosuti ära käinud veerand maad kahest kolme poole.

Kui kell on pool kolm, on osuti ära käinud pool maad kahest kolme poole.

Kui on kolmveerand kolm, on osuti ära käinud kolmveerand maad kolme poole.

Kui kell on kolm, on osuti jõudnud kolme peale pärale.

Kui oled korra selle suure ja selge seinakellaga läbi teinud, saad selle meelde jätta ja hiljem silme ette kujutleda, kui küsimus tekib.


Niimoodi õpetas mu vanaema mulle, kui ma päris pisike olin. Minule sellest ühest korrast aitas, sain selgeks. Muidugi oli see üle 50 aasta tagasi, nii et numbrinäiduga kelli tol ajal veel ei tuntudki, osutitega kellad olidki ainus võimalus. Ja seinakellale teise osuti tagasipanemine nõudis vanaemalt pikka pusimist ja vanaisa appikutsumist, ja te ei taha teada, mis vanaisa siis vanaemale ütles. Ega ma enam täpselt ei mäleta ka.

Mu nooremale õele vanaema enam samamoodi ei õpetanud, vanaisa ei lubanud, ja õde ajas veel kooliajalgi veerandeid ja kolmveerandeid sassi.


Lillele - empaatiapuudelisega ei tohiks samuti lapsi teha. Tulemus on hullem kui kellaajapuudelisega lapsi tehes.
 
aff 02. september 2016, kl 11.18
See teema on nüüd kokkusattumus, igatahes jalutasin täna hommikul oma koertega kodu lähedal väikses metsatukas ja vastu jalutas mu endine klassivend, kes kooliajal oli selline kõva kahemees. Jäime lobisema, alguses rääkis klassivend, kuidas ta selles metsatukas oma lapselapsega jalutada armastab ja siis tuli jutuks, miks ta täna siin üksi niiviisi patseerib. Tuli välja, et töökoht oli organiseerinud miski väljasõidu ja kogunemine pidi olema 9.30, aga kuna temal kellaajaga eluaeg raske kamm, siis tema aru ei saanud, mis kell siis õieti see kogunemine on ja nüüd jalutades lõi aega surnuks, sest ilmselt tuli liiga vara kohale. Poole üheksaks. Mida koolis ei saanud selgeks, seda isegi elu jooksul selgeks ei saanud, sest kui ikka pea on puust, siis ongi kurb ning kulbiga sinna kahjuks midagi lisada ei anna. Intelligentne ja arukas inimene saab kuidagi iseenesest asjadest aru, ei pea õpetamagi, kuna tema jaoks on kõik lihtne ja loogiline. Öeldakse küll, et õndsad on need, kes on vaimust vaesed, kuid minu arust ei pea see eriti paika, sest rumalal inimesel on probleemid seal, kus targal kõik elementaarselt libiseb.
 
vanasõna 04. september 2016, kl 09.00
aff Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See teema on nüüd kokkusattumus, igatahes jalutasi
> n täna hommikul oma koertega kodu lähedal väikses
> metsatukas ja vastu jalutas mu endine klassivend,
> kes kooliajal oli selline kõva kahemees. Jäime lob
> isema, alguses rääkis klassivend, kuidas ta selles
> metsatukas oma lapselapsega jalutada armastab ja
> siis tuli jutuks, miks ta täna siin üksi niiviisi
> patseerib. Tuli välja, et töökoht oli organiseerin
> ud miski väljasõidu ja kogunemine pidi olema 9.30,
> aga kuna temal kellaajaga eluaeg raske kamm, siis
> tema aru ei saanud, mis kell siis õieti see kogun
> emine on ja nüüd jalutades lõi aega surnuks, sest
> ilmselt tuli liiga vara kohale. Poole üheksaks. Mi
> da koolis ei saanud selgeks, seda isegi elu jooksu
> l selgeks ei saanud, sest kui ikka pea on puust, s
> iis ongi kurb ning kulbiga sinna kahjuks midagi li
> sada ei anna. Intelligentne ja arukas inimene saab
> kuidagi iseenesest asjadest aru, ei pea õpetamagi
> , kuna tema jaoks on kõik lihtne ja loogiline. Öel
> dakse küll, et õndsad on need, kes on vaimust vaes
> ed, kuid minu arust ei pea see eriti paika, sest r
> umalal inimesel on probleemid seal, kus targal kõi
> k elementaarselt libiseb.


:DDD

Ei usu, kui oma silmaga pole näinud.
 
Esopus Spitzenburg 04. september 2016, kl 15.56
Krdi IQ-spetsialistid siin koos...Aju on niivõrd kompleksne ja keeruline organ, seesugused kõrvalekalded normist ei pruugi intelligentsusega üldse seotud olla, seda enam, et ka intelligentsusel kui sellisel on väga palju erinevaid liike. Mul oli ka lapsena probleeme veerand ja komveerandiga, just kellaaja mõistes, samuti ajasin pikalt segi paremat ja vasakut. Lugege mõni pshühhoneuroloogia alane raamat läbi ja küll te siis lõpetate selle targutamise siin ära:)
 
ahsoo 04. september 2016, kl 20.00
Ja mis seal psühhoneuroloogia raamatus siis kirjas on? Et "intelligentsusel on mitu erinevat liiki" või, et "kõrvalekalded normist ei pruugi olla seotud intelligentsusega!"? Hihihi!
 
Viis veerand kuus 04. september 2016, kl 23.37
See on tõesti segane süsteem.Ise olen kuuskend kaks aga pole seda läbi hammustanud.
 
maniila 06. september 2016, kl 06.41
Tule taevas appi! Kas on tegemist täiskasvanud inimestega või lasteaialastega, kes kella veel ei tunne? Lugesin siin ja pehmelt öeldes olen siiralt jahmunud.
 
Miia-Milla 06. september 2016, kl 08.30
Kui lapsepõlves teadmisi omandades on loogika liikunud teist rada pidi, jääb sellest jälg igaveseks. Seda muidugi juhul, kui sama teemaga pidevalt kokku ei puutu.
Palju inimesi on harjunud ka elektrooniliste kelladega. Mul endal oli esimene selline 70-ndate lõpus. Selleks hetkeks olin tavalise kella selgeks saanud ja probleeme ei tekkinud.
Aga kui kodus seinal näitab kell 8:15 ja käe peal sama, arvuti jne ka nii ning seieritega kellaga kokkupuude tekib hilisemas eas, kui loogika on juba ühtviisi kinnistunud, ajab segadusse küll. Sest kellal on kirjas täistund 8, aga ...
Sarnane asi on kellakeeramisega kevadel ja sügisel. Pean alati mõtlema, kas kella tuleb edasi või tagasi keerata. Ka ju lihtne asi, aga alati pean mõtlema, meelde pole jäänud. Alustan sellest, et sügisel saan tunni kauem magada ja kujutlen siis kahte kella ette ning võrdlen neid.
 
poleks 06. september 2016, kl 09.03
Mina ei tea siiani mida tähendab läänetuul või idatuul vm tuul ilmateates. Kas tuul puhub ida ilmakaarest minu poole või puhub minu poolt itta kui räägitakse idatuulest?
 
Oehhhh 09. aprill 2019, kl 15.12
Idioodid on hoopis need, kes 15:45 asemel KIRJUTAVAD kolmveerand neli. Kas raske on kirjutada 4numbrit + :, et selle asemel on vaja kirjutada 15tähte + tühik???
 
Kuldklient 18. aprill 2020, kl 19.15
Lihtne ju - neliveerand neli on viis. Kasutan kogu aeg seda ja idikad ei saa aru.
 
Kuldklient 18. aprill 2020, kl 19.24
Parandus: neliveerand viis on viis :D
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!