Tööle asumise kuupäev märts 2008
Puhkust 28 päeva.
Sünnitustähtaeg 22.09.2012.
Soov minna rasedus- ja sünnituspuhkusele (dekreet) 70 päeva enne tähtaega.
MIKS?
Kasulikum on minna võimalikult hilja st kas alles 30p enne tähtaega või, kui sulle on oluline saada VH kindlasti 2011.a alusel(st, et dekreet lõpeks hiljemalt 30.12), siis minna 13.august e 40p enne tähtaega
Sünnituse tähtajaga 22.september on 13.august igati sobiv minna.
Kui lähed juba 70p enne tähtaega st 14.juuli, lõpeb dekreet 30.november
2011 aastal puhkasin 28 päeva. Küsimus järgmine:
Kas ja mitu päeva on mul õigus puhkust enne dekreeti välja võtta, ilma, et ma nö. tööandjale võlgu ei jää ?
ÕIGUS on võtta kogu 2012.a puhkus
aga,
et mitte ette puhata st puhkusejääk nulli saada
tohib puhata
perioodi eest 1.jaanuar 2012 kuni dekreedi lõpp 2012
a) kui ikka mingil põhjusel jääd kindlaks minekule 70p enne, saad puhkust 11 kuu eest
st
11 x 2, 33= 26 puhkusepäeva
kui lähed, nagu soovitasin, alles 40p enne, siis kõik 28p
Ja kui lähed alles 40p enne tähtaega, saad 1 kuu palka kauem ka ning lapski on VH lõppedes 1 k vanem.
Aga valik on sinu:
minnes dekreeti juulis teenid välja 2012.a eest 26 puhkusepäeva,
minnes augustis või hiljem, 28p
1. kui nt. tööle tagasi ei lähe ?
siis, olles puhanud 26(või 28p) oled saanud kõik ettenähtu, lõpparvega kasutamata puhkuse komp. ei saa ja samuti tööandjale midagi tagastama ei pea
2. või jään teise lapse ootele (laste vanusevahe alla 2, 5 aasta)?
siis oleneb, kas katkestad lhop ja võtad dekreedi, kui võtad dekreedi, teenid selle eest uuesti lisaks 11 puhkusepäeva
Et kuidas siis on, kas mul on õigus puhkus 2012 aastal välja võtta kuni selle ajani, mil lähen dekreeti ehk jaanuarist juulini (umbes 6,5 kuu eest) või ikkagi õigus välja võtta kuni dekreedi lõpuni, ehk jaanuarist novembrini, see on umbes 10 kuu eest. Ja kuidas ja kas mõjutab haiguslehel olemine 2011 aastal või 2012 seda puhkusepäevade arvu?
Võtta on õigus
LOOMULIKULT KOGU PUHKUS ja mõistlik on võtta dekreedi lõpuni !
Haiguslehel olek ei mõjuta(ei vähenda) puhkust mitte kuidagi st töövõimetusperiood(haigusleht, sünnitusleht e nn dekreet kui TÖÖVÕIMETUSPERIOOD annab puhkust võrdselt töötamisega e jääb tööaasta arvestusse).
küsi